|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Λοιπον, ο prime ουσιαστικά έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα ενώ δεν μπορεί να ζουμαρει σε ενα θεμα. Σωστά; Τι ευρος φωτογραφίας μπορεί να καλύψει; Ο zoom καλύπτει μεγαλύτερος ευρος (μπορείς να βγαλεις, κατι που είναι πιο μακρυα και να βγάλεις μια πιο ευρυγωνια φωτογραφία, αλλα χανει σε αποδοση χρωματών και φωτεινότητα. Σωστα; Παράθεση:
Παράθεση:
Μου είχε εξηγήσει και ο κυριος στον οποίο είχα παει για να ρωτήσω (φωτογράφος και όχι υπαλληλος καταστηματος αλυσιδας) οτι μεγαλη διαφορα κανουν τα αξεσουαρ και τα "μπιχλιμπιδια" που θα έχεις, οπότε, νομίζω πως καταλαβαίνω την σπουδαιοτητά τους! Τωρα για τους φακους που προτείνεις εψαξα για τον πρωτο ετσι ενδεικτικα. http://www.skroutz.gr/c/591/fakoi-fo...=tamron+18-200 Αυτός εφαρμόζει και σε Nikon και σε Canon και στις αλλες εταιριες, όπως προτείνει το πρώτο λινκ ή είναι διαφορετικός για καθε εταιρία; Δηλαδή εσύ προτείνεις κάτι παρόμοιο με του raven, απλα, αντι ενα μακρο φακό, εναν all-round? Παράθεση:
Απλα προβληματίζομαι, γιατί μου φαίνεται λίγο περιεργο ο ιδανικός συνδυασμός για εναν αρχαριο να είναι μια μετρια (και προς τα κατω) καμερα με εναν "σουπερ-ντουπερ-ουαου" φακό! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο ο 35mm με το σωμα Ε-620 + 14-42 κιτ θα σου βγουν κοντα στα 600 τωρα (ψαξε και e-bay Αγγλιας). O 35 mm ειναι και πολυ καλος φακος και macro και φθηνος (γυρω στα 200 ευρω). Τον δικο μου 35mm τον πηρα μεταχειρισμενο με 110 ευρω !!
Η Olympus καθε τοσο βγαζει προσφορες μεγαλες. Περιμενε λιγακι, ερευνησε και οταν δεις να πεφτει η τιμη, χτυπα !! Βεβαια η Ε-620 δεν εχει βιντεο. Αν τρελαινεσαι για βιντεο τοτε Nikon / Canon. |
|
||||
|
||||
![]()
Ότι σου έχουν πει σωστό είναι !!! (τα δικά μου δεν ξέρω ας τα κρίνουν άλλοι) Εσύ ξέρεις τι χρήση θέλεις να κάνεις. Αν η προτεραιότητά σου είναι η macro φωτογράφηση και πορτέτα τότε από την αρχή παίρνεις macro φακό. Αν την θέλεις για γενική χρήση βλέπεις τι και πως . Έχω 4 φακούς ( sigma 105mm 2.8 macro - Nikon 50mm 1.4G - Tamron 28-70mm 2.8 -Sigma 18-200mm 3.5-6.3 HSM ) και ο φακός που χρησιμοποιώ για τα πιτσιρίκια μου έξω και οτιδήποτε σε εκδρομές κλπ είναι ο 18-200(όλα τα κουβαλάω αλλά μένουν στο αμάξι ή στην τσάντα γιατί δεν έχεις την πολυτέλεια να αλλάζεις φακούς ανά πάσα στιγμή ή να πεις περιμένετε να βάλω τον άλλο φακό ) . Σίγουρα θα ήθελα κάτι πιο φωτεινό και γρήγορο - θέλω πολύ έναν 70-200 2.8
![]() Για ενυδρεία, έχω δει διαμάντια φωτογραφίες με φτηνά σώματα ,σχετικά καλούς φακούς αλλά σωστό στήσιμο και φωτισμό (φλας κλπ) .Αν δεν κάνω λάθος οι καλύτερες φώτο ενυδρείου που έχω δει είναι από d60 αλλά ο τύπος ήξερε να στήνει τα φλας του και να δημιουργεί απίστευτη ατμόσφαιρα (το ίδιο και γνωστός μου Έλληνας με σχετικά παλιά μηχανή.) Αυτό για να μην νομίζεις πως πέρνωντας έναν macro τέλειωσες .Έχε υπόψη σου πως ο macro δεν συγχωρεί εύκολα λαθάκια (το θέλει το τρίποδό του-για 1:1 macro συζητάμε ).Όπως και τα 35mm είναι λίγα για ενυδρεία Η εταιρία τώρα που θα επιλέξεις σώμα είναι σχετικό .Δεν έχω ακούσει κανέναν να μην είναι ευχαριστημένος με αυτή που έχει είτε είναι canon,nikon,olympus,sony, pentax κλπ.Όλων είναι οι καλύτερες και δεν τις αλλάζουν (ειδικά αν έχουν σκάσει και καμμιά 1000 επιπλέον σε αξεσουάρ) .Πέρα από τα τεχνικά είναι και τι σου κάνει κλικ ,παίζει και το συναίσθημα ![]() Εγώ προτείνω να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς (δική σου είναι η τσέπη) από την αρχή ειδικά σε φακό (τον συγκεκριμένο 18-200 που λες δεν ξέρω για τον 18-270 είπα της Tamron αλλά είναι αρκετά πιο ακριβός,ειδικά το νέο μοντέλο). Για να μην εκπλαγείς ,ευχάριστα ή δυσάρεστα, πάντως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις στην πράξη από κάποιον γνωστό σου ή αν σου δίνει τη δυνατότητα το κατάστημα.Θα δεις και τις δυνατότητες του φακού (τουλάχιστον στο ζουμάρισμα μιας και δεν είχες επαφή με dslr).Αν μου είχε δωθεί η ευκαιρία και μένα θα είχα πάρει καλύτερες αποφάσεις .
|
|||
|
|||
![]()
Νομιζω οτι παραστρατησαμε πολυ και φλομωσαμε ολοι (και γω μαζι) τον Γιωργο με πολλα.
Θα πω κατι τελευταιο και μετα σωπαινω ΠΑΡΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΕΙΤΕ PRIME ΕΙΤΕ ZOOM (εχει και zoom αριστους). ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Τι θα πει ποιοτικος? Μην ακους ουτε εμενα ουτε κανεναν αλλο γιατι με τοσο διαφορετικες γνωμες μαλλον μπερδευεσαι. Δες μονος σου εδω: http://www.slrgear.com/reviews/index.php Τεσταρει τους περισσοτερους φακους ολους των εταιριων. Δες τιμες (ενδεικτικες), δες οξυτητες στα διαφορα διαφραγματα, δες χρωματικες εκτροπες, δες παραμορφωσεις και κρινε. Σωμα παρε οτι καταλαβαινεις ..... |
|
||||
|
||||
![]()
Ασχετο: Τώρα καθομαι και διαβάζω διαφορα, και μιλάω και με εναν φίλο, μου είπε οτι παει σε μια σχολή. (αυτος εχει SLR με φιλμ) Αξίζει μια σχολή, ή οτι μου πουν εκεί, μπορώ να το μαθω και απο το net πιο ευκολα? Νομίζω πως η αμεση επαφή ειναι καλύτερη...
Παράθεση:
Γιώργος ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsoum : 17-04-11 στις 00:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αμα γουσταρεις πολυ την φωτογραφια να πας, αν οχι σχολη, μπορεις να κανεις καποια courses - σεμιναρια. Αν οχι θα σου προτεινω ενα καλο βιβλιο απο εναν πολυ καλο Ελληνα φωτογραφο απο Θεσσαλονικη. Παρτο διαβασε το και βλεπεις.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτες οι δύο γιατι εχουν 80 γιουρο διαφορά;
![]() http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=3680 http://www.multirama.gr/products/pro...4&catid=060400 Ξερω οτι για διαφοραα εξαρτηματα υπολογιστών συνηθως οι μεγάλες αλυσίδες δεν παιρνουν τα ΑΑ κομματια. Παιζει να ισχυει κατι τετοιο και με τις μηχανες; Επίσης, στις Nikon ο 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR ειναι καλύτερος απο τον 18-55 κιτ; Αξιζουν τα 120 παραπανω ή να τα κρατήσω για καποιον αλλον;
|
||||
|
||||
![]()
Αγορασε την απο multirama δε θα εχεις προβλημα. Ο 18-105 ειναι καλυτερος απο τον 18-55 αλλα εγω θα κρατουσα τα λευτα για καποιον αλλο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτογραφιση ενυδρειου με compact και DSLR | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 25-11-10 16:44 |
Εχεις κινητο; εχεις και dslr | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 05-11-10 00:49 |
Αγορα DSLR | On_Klik | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 4 | 13-07-10 09:47 |
Επιλογή υποστρώματος! | gregoryn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-11-08 03:09 |
Επιλογή Α.Ο | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 31-03-07 10:02 |