|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μπορει να σου φαινονται τωρα παραλογα αυτα που σου λεω, αλλα θα δεις και μονος σου οτι στο μελλον θα συμφωνησεις κι εσυ οτι ολο το "ζουμι" ειναι στους φακους και οχι στο σωμα. ![]() Εγω ειμαι στην αντιθετη πλευρα αυτη τη στιγμη...ειμαι ευχαριστημενος απο τον υπολοιπο εξοπλισμο μου, αλλα με περιοριζει το σωμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω προσφατα πηρα την αποφαση να μπω πιο βαθια στον κοσμο της φωτογραφιας απο οσο ημουν και αυτο που εκανα ειναι να παρω ενα απλα αξιοπρεπές σωμα και να ριξω τα φραγκα στους φακους.
Οποτε αποφασισα να παρω σκετο το σωμα της olympus e-600 στα 420 ευρω αλλα να επενδυσω σε καλους φακους οπως εναν leica 14-50mm f2.8 mega o.i.s., εναν zuiko digital 9-18mm και το καμαρι της zuiko στο macro τον 50mm f2. Tο μονο που μου εχει μεινει ειναι τηλεφακος στα 100 εως 150mm αλλα ειπα να κανω λιγο κρατει γιατι ειναι...πολλα τα λεφτα Αρη. Α ναι...Πηρα και ενα ασυρματο φλας της Ολυ οπως και ενα remote control για αυτοφωτογραφιση και φωτο σε τριποδο. Οποτε προτεινω και εγω να παρεις ενα απλα καλο σωμα και οποιο σου καθεται καλα στο χερι σου και να παρεις 2 καλους φακους.
|
|||
|
|||
![]()
Dimis και καλα εκανες.
H Olympus εχει πολλα καμαρια απο πλευρας φακων. Ειναι η καλυτερη στους φακους κατα τη γνωμη μου. Μπορει να μην εχει μεγαλη γκαμα αλλα οτι εχει ειναι κοντα στην κορυφη σε ποιοτητα/τιμη Απο που να αρχισω και που να τελειωσω: 9-18 mm 11-22 mm 14-54 mm 12-60 mm 50-200 mm 90-250 mm 35 mm macro (αυτος ειναι και φθηνος) 50 mm macro 150 mm 300 mm Ακομα και οι budget 14-42 mm και 40-150 mm ειναι καλοι. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι διαφωνω. Ναι μεν ο φακος παιζει μεγαλο ρολο αλλα χωρις σωμα δεν πας πουθενα! Ενα καλυτερο σωμα μπορει να χειρισθει υψηλοτερες τιμες iso χωρις να προσθετει θορυβο, εχει περισσοτερα τεχνολογικα καλουδια οπως το cls (για nikon), περισσοτερα σημεια εστιασης, μεγαλυτερο dynamic range, καθαροτερο/φωτεινοτερο/μεγαλυτερο viewfinder, περοσσοτερες ρυθμισεις κλπ. Επισης θεωρω τον 18-55 αθλιο φακο. Οπως εχω ξαναπει ενας αρχαριος πρεπει να ξεκιναει με ενα καλο φακο. Ο 35mm f/1.8 ειναι καταπληκτικος φακος για τα dx σωματα. Φωτεινος και σταθερος. Οτι καλυτερο για καποιον που ξεκιναει κατα τη γνωμη μου. Αυτα απο εμενα. Ααααααα και χρονια πολλα!
------------------------- Οντως η olympus εχει καποιους καλους φακους αλλα το φορμα του αισθητηρα με χαλαει :/
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη prospathw : 15-04-11 στις 20:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
H Olympus δεν εχει απλα καποιους καλους φακους αλλα το επαναλαμβανω κορυφαιους. Αξιολογησεις και τεστ υπαρχουν πολλα στο Internet για οποιον θελει να πειστει. Αλλωστε ειναι γνωστο στους κυκλους της φωτογραφιας. Στον αισθητηρα οντως υστερει γιατι ειναι μικροτερος και εχει αρκετο θορυβο σε ψηλα ISO σε σχεση με Nikon, Canon. Αλλα σε χαμηλα ISO οι αισθητηρες της συμπεριφερονται αριστα
Ο Nikon 35mm f/1.8 ειναι σχετικα καλος φακος. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι καταπληκτικος. Ουτε τρομερη οξυτητα εχει στα ακρα του διαφραγματος. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πρεπει να ξεχνας ομως την τιμη του και το κοινο στο οποιο απευθυνεται
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σ' αυτο θα συμφωνησω, για την τιμη του ειναι καλος και σαφως καλυτερος απο τον κιτ 18-55 mm.
Αλλα πχ ριξε μια ματια και στον Olympus 35mm στην ιδια τιμη http://www.slrgear.com/reviews/showp...duct/44/cat/14 Λιγοτερο φωτεινος αλλα πιο καθαρος (οξυς) φακος απο τον Nikon. H Olympus η ατιμη δεν παιζεται στους φακους. Και το διαμαντι της ο 50mm macro http://www.slrgear.com/reviews/showp...duct/35/cat/14 Σχεδον τελεια οξυτητα ως f/16 !! |
|
||||
|
||||
![]()
Παλαιότερα θεωρούσα πως οι Dslr ήταν πολύ μπροστά μέχρι που ήρθε ο σκοτεινός θάλαμος ... και ανέτρεψε τα πάντα
![]() δώσε βάση σε καλό φακό και έπειτα σε σώμα ..... οι φακοί μένουν, το σώμα το αλλάζεις όπως σου είπαν και πιο πάνω ... το σίγουρο είναι πως με την slr γουστάρεις πολύ περισσότερο την φωτογράφιση από κάθε άλλη compact Μηχανή ... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτογραφιση ενυδρειου με compact και DSLR | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 25-11-10 16:44 |
Εχεις κινητο; εχεις και dslr | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 05-11-10 00:49 |
Αγορα DSLR | On_Klik | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 4 | 13-07-10 09:47 |
Επιλογή υποστρώματος! | gregoryn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-11-08 03:09 |
Επιλογή Α.Ο | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 31-03-07 10:02 |