|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εκανα το τεστ με το υδροχλωρικο οξυ...δεν αφριζε πολυ το χαλικι και οχι ολο...αφριζε λιγο και τοπικα εκει που εχει τα θρυματισμενα κοχυλια...τωρα που βρεθηκαν αυτα δεν καταλαβα...εγω για ποταμισιο το πηρα...
τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα...αλλαζω ψαρια ή παλευεται η κατασταση οπως εγραψα πιο πανω? αν μπορει καποιος ας μου απαντησει στις ερωτησεις που εκανα παραπανω please... χθες εκανα αλλαγη νερου με το περισσοτερο να ειναι απο Α/Ο και πηρα τις παρακατω μετρησεις σημερα: gh=4 kh=3 ph=7,5!! γιατι το ph εξακολουθει να ειναι 7,5 ενω οι σκληροτητες εχουν ξεφτιλιστει παντως δεν το καταλαβαινω... δεν ξερω τι συμβαινει... παντως αν θελει να δει κανεις φωτογραφιες του χαλικιου μπορει να το κανει εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50469 ειναι αναμικτο με ασπρα, γκρι, μπεζ, καφε χαλικακια...και φυσικα τα ανεπιθυμητα σπασμενα κοχυλια. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορω να καταλαβω απο τη περιγραφη σου αν το χαλικι ειναι τελικα ασβεστολιθικο ή οχι.Δεν εχω δει απο κοντα ποτε τετοιο χαλικι, με κοχυλακια για να καταλαβω πως ειναι.
Τωρα για το αλλο που ρωτας, οι σκληροτητες μια χαρα μου φαινονται.Ποσες αλλαγες εχεις κανει με οσμωση?Αυξησε αν θες το ποσοστο της οσμωσης και παρακολουθα το ph.Μην περιμενεις παντος με μια δυο αλλαγες να δεις τρομερα αποτελεσματα.
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο καιρο βαζεις μιξη βρυσης - ΑΟ στις αλλαγες και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
Εγω θα περιμενα 1-2 μηνες ακομα με αυτην την μιξη αντε και λιγο πιο πολυ ΑΟ ακομα. Μετα θα αλλαζα χαλικι. ------------------------- Τα οστρακα οσο υπαρχουν και μεχρι να λειωσουν/εξαφανιστουν τελειως μετα απο 150 χρονια ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-03-11 στις 19:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
χθες ηταν η δευτερη αλλαγη με νερο Α/Ο.οι σκληροτητες εχουν πεσει πολυ και θεωρω οτι το ph θα επρεπε να ειχε πεσει ηδη.αν πεσει κι αλλο η kh μετα παμε για ph crash...ετσι δεν ειναι??και τωρα πρεπει να περιμενω παλι να δω αν και ποτε θα μου ξανα ανεβουν οι σκληροτητες γιατι νομιζω πως το λιγο αυτο σπασμενο κοχυλι στο χαλικι σιγα σιγα τις ανεβαζει...
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο αναταραξη επιφανειας πως πας? εχει πολυ?
------------------------- Παράθεση:
Κανε υπομονη αν και τα οστρακα μπορουν να δυσκολευουν τη διαδικασια, πιστευω οτι μπορει να πεσει τελικα μολις ωριμασει λιγο ακομα το ενυδρειο. Πεχα κρας γιατι να παθεις? βαζεις διοξειδιο ή μπαφερς? Εγω εχω 0-1 kH μερικα χρονια και με ΑΟ και με τυρφη και δεν επαθα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 27-03-11 στις 19:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο τρεχει δυομιση μηνες.
διαβασα οτι η kh δεν πρεπει να πεσει κατω απο 3 γιατι μετα το ph δεν σταθεροποιειται και παιζει οπως θελει. εχω co2 ναι...diy οχι τιποτα σπουδαιο... οποτε συνεχιζω ετσι και περιμενω...οκ. θα τις κανω τις αλλαγες εβδομαδιαια για να μην μενει παραπανω μερες και επιβαρυνεται παραπανω το νερο.τα κομματακια των κοχυλιων παντως ειναι ελαχιστα σε σχεση με το χαλικι.5% ας πουμε... σε τι αναλογια να βαζω νερο Α/Ο με βρυσης...?ετσι ωστε να μην λειψουν απο τα ψαρια τα απαραιτητα συστατικα για την υγεια τους αλλα και να καταφερω να μαλακωσω το νερο και να το διατηρω ετσι? |
|
||||
|
||||
![]()
diy co2.
αναλογα ποσο βαζεις, συνηθως δεν ειναι επικινδυνο. Ειχα diyco2 και τυρφη και ΑΟ με 1 kh και παλι δεν ειχα προβλημα. Εγω λεω να περιμενεις κανα μηνα σιγουρα. 50-50 ΑΟ βρυση και βλέπεις στην πορεια
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει εγινε!ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!!ειμαι υποχρεος!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μου ειχε ξεφυγει η ερωτηση περι αναταραξης της επιφανειας...που επηρεαζει η αναταραξη?εχω μετρια αναταραξη απ'την εξοδο του φιλτρου ολο το 24ωρο και τη νυχτα δουλευει και αερανλτια οποτε εχω παραπανω αναταραξη...
εκτος του οτι απελευθερωνει co2 επηρεαζει πουθενα αλλου? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαλικι | border | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-02-10 00:04 |
ΧΑΛΙΚΙ | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-02-09 18:13 |
χαλικι. | Θεοδωρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 27-11-07 23:58 |
υποστρωμα-χαλικι | calmen | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 09-10-07 21:10 |
χαλικι | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 30-03-05 13:03 |