|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω κι εγω την αποψη μου και κρατας οτι θες.
Πρωτο και βασικοτερο. ΜΗΝ παρεις dSLR πριν διαβασεις τα βασικα οπως διαφραγμα, ταχυτητα κλειστρου, ISO κλπ αλλα και πως τα επιλεγουμε τις τιμες αυτων και ποιες οι επιδρασεις τους στη φωτογραφια μας. Δευτερο ΜΗΝ παρεις dSLR αν ειναι να την χρησιμοποιεις στο αυτοματο! Το θεωρω ανουσιο. Τριτο ΜΗΝ παρεις dSLR αν δε σκοπευεις να επενδυσεις σε εξοπλισμο. Επισης σε καμια περιπτωση δεν εχουν τις ιδιες επιδωσεις οι 3rd party φακοι με τους original. ΔΕΝ λεω πως δεν υπαρχουν καλοι sigma, tamron, tokina κλπ αλλα πως στις περισσοτερες περιπτωσεις οι canon/nikkor ειναι καλυτεροι. Τωρα στους cropped αισθητηρες δε χρειαζεται να ανησυχεις για ολα τα θεματα που θα ανησυχουσες σε εναν FF αισθητηρα ΑΛΛΑ αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν διαφορες. Να θυμασαι οτι οι φακοι μενουν! Ο καλος φακος ειναι καλος σημερα ειναι καλος και σε 20 χρονια! Τωρα εγω αν ξεκινουσα σημερα με τις γνωσεις που εχω θα επερνα την D3100 σκετη (μονο το σωμα) και θα εδινα 150¤ για τον Nikkor 35mm f/1.8G. Πιστευω πως με εναν τετοιο prime θε μπορεσεις να μαθεις πολυ καλυτερα τη μηχανη σου καινα την εκτιμησεις πολυ περισσοτερο απο οτι με τον 18-55. Ειναι απο τους καλυτερουα φακους της nikon. Μετα αναλογα με το τι σου αρεσει να φωτογραφιζεις μπορεις να πας σε 17-50/70-200/90 η 105 macro κλπ. Αυτα απο εμενα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αρα τα συμπεράσματα είναι 2:
α) Nikon D5000 με τα καλούδια της β) πρωτα ξεστραβωμα, μετά αγορα! Σωστά;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδή οχι το Α; Παράθεση:
Εξοπλισμό, τι εννοείς; Φλας, φιλτρα κτλπ; ----------------- Εγω αρχικά ήμουν μεταξύ D3100 k 500D και εκλεινα προς 500D. Αυτο που με προβλημάτισε είναι α) οτι μου κάθεται λίγο αβολη στο χέρι και β) αυτό το πακέτο της D5000.
|
||||
|
||||
![]()
Οταν λεω εξοπλισμο λεω εξοπλοσμο!
![]() ![]() Vaspiou εγω το ειπα δεν πιεζω κανενα. Λεω την αποψη μου και απο εκει και περα οτι θελει ο καθενας κανει! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή και εγώ την ψάχνω τώρα τελευτάι κάποιος φίλος που ασχολείται μου είπε να δώ και αυτή την τεχνολογία μιας και θα ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες απ ότι φαίνεται τώρα!Ας πούν και οι γνώστες τί πιστεύουν!
http://www.sony.gr/product/dsi-body/...ignId=15013972
|
||||
|
||||
![]()
Εγω προσωπικά sony δεν θα αγόραζα... Για dSLR οι καλύτερες ειναι κανον και νικον. μετα ολυμπους και πενταξ νομίζω... Γιατί θέλεις την συγκεκριμένη;
|
|||
|
|||
![]()
Οπως λεει και ο Γιωργος, πιστευω οτι οι Canon και Nikon ξεχωριζουν. Αυτες οδηγουν τις εξελιξεις και αυτες εχουν μεγαλα τμηματα R&D (ερευνας και τεχνολογιας) που καθε τοσο βγαζουν και κατι καινουριο οποτε οι αλλοι ακολουθουν. Αυτο φαινεται αλλωστε και απο την πληθωρα 3ων κατασκευαστων που υποστηριζουν τις εν λογω εταιριες.
Η Sony στα φωτογραφικα δεν ειναι μικρη ουτε αμελητεα σε καινοτομιες. Εξαλλου αγορασε το φωτογραφικο τμημα της Konica-Minolta που καποια χρονια πριν ηταν κολοσσοι (ειδικα η Minolta) στον χωρο της φωτογραφιας. Ομως ακομα υστερει σε καποιους τομεις σε σχεση με τις δυο μεγαλες. H Olympus ειναι επισης κολοσσος στα φωτογραφικα και οπτικα. Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι βγαζει μικροσκοπια, στερεοσκοπια και αλλα ηλεκτρονικα οπτικα συστηματα (οπως αλλωστε και η Nikon) ενω καποιοi απο τους φακους της ειναι κορυφαιοι. Επισης ειναι εταιρια που καθε τοσο φερνει και μια επανασταση στη φωτογραφια (π.χ. 4/3 system, μινιμαλιστικη ταση κλπ). H Pentax κατ' εμε ειναι η μικροτερη αλλα κι αυτη λογω του οτι ακολουθει τους 2 μεγαλους εχει καλη ποιοτητα και υποστηριζεται αρκετα απο 3ους κατασκευαστες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτογραφιση ενυδρειου με compact και DSLR | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 25-11-10 16:44 |
Εχεις κινητο; εχεις και dslr | Raven | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 05-11-10 00:49 |
Αγορα DSLR | On_Klik | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 4 | 13-07-10 09:47 |
Επιλογή υποστρώματος! | gregoryn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-11-08 03:09 |
Επιλογή Α.Ο | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 31-03-07 10:02 |