|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
black phantom tetra ειναι.πρεπει οπωσδηποτε να τα αυξησω?ξερω οτι οσα πιο πολλα τοσο το καλυτερο για τα τετρα.γι'αυτο το λες?ειναι λιγο φοβητσιαρικα τωρα.θα ειναι καλυτερα αν ειναι περισσοτερα?
για τα german ram ειναι μικρο το ενυδρειο λες ε?σαν μεγεθος παντως ειναι τα ιδια και λιγο μικροτερα απο τα apistogramma agasizii...γι'αυτο ελεγα να τα προτιμησω... τα μπλακ ελεγα να τα σταματησω στα 6 γιατι ειναι και μικρο το ενυδρειο και δεν θελω να το παραφορτωσω.αλλα αμα ειναι να αισθανονται καλυτερα και πιο ασφαλη και να εχουν καλυτερη συμπεριφορα τοτε να βαλω αλλα 2 τουλαχιστον.διαβασα καπου οτι τα κοπαδοψαρα ενδεχεται να μην δεχτουν στο κοπαδι τους ψαρια της ιδιας ρατσας που προστιθενται αργοτερα στο ενυδρειο γιατι θα εχουν ηδη κανει το κοπαδι τους και θα εχει διαμορφωθει καποια ιεραρχια...ισχυει? σκεφτομαι επισης να βαλω 1 σαλιγκαρι Apple snail και 3-4 γαριδες αμανο...πως ακουγεται?γιατι δεν θα εχω γατοψαρα και ancistrus να περιποιουνται βυθο, υπολειματα τροφων, αλγες κλπ. τα apistograma πανως ειναι πανω κατω στα ιδια μεγεθη εκτος απο το apistogramma trifasciata που βρηκα καπου και ειναι λεει 3-4 cm...αν ξερει κανεις κατι αλλο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προτιμησε καποια που δεν θελουν ακραια χαμηλες τιμες νερου σε pH gH. Ουτε ψηλες θερμοκρασιες
|
||||
|
||||
![]()
νεον σε 50 λιτρα
δε θα τα εβαζα ποτε πολυ μικρο ενυδρειο και δε θα ξεκιναγα να στρωνω ενυδρειο με νεον + οτι ειναι αρρωστιαρικα απο μονα τους δες πως πρεπει να ειναι τα νεον ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραια θα προσθεσω αλλα 2 μπλακ σιγουρα!τα ραμ ακυρα εχεις δικιο...
την πατατα την διαβασα σ'ενα beginer's guide που κατεβασα απ'το ιντερνετ...εκτος κι αν δεν καταλαβα εγω καλα.οντως ακουγεται ψιλοπατατα παντως...μπορει να αναφεροταν σε αλλα ειδη...δε βαριεσαι! ![]() τα anentome helena φοβερα!σιγουρα θα βαλω.μ'αρεσουν πολυ περισσοτερο απ'τα apple που οντως ειναι "βαρια".με το ph μου που θα ειναι στο 6-6.5 θα ειναι ενταξει ομως...?καπου ειδα οτι θελουν ph 7-8. για απιστο ελεγα να βαλω αγκασιζι...θελουν χαμηλο ph και το παλευω να το κατεβασω από 7,5 που ειναι τωρα γυρω στο 6-6,5 με τυρφη. θα βαλω επισης κι ενα ακομα κομματι ξυλο (εχω ηδη 1) μεσα στο ενυδρειο να βγαλει κι αυτο τις τανινες του να βοηθησει. τα cacatuoides δεν θελουν ακραιες τιμες ph κλπ αλλα διαβασα οτι ειναι ψιλοεπιθετικα...θα τα πηγαιναν καλα με τα τετρα μου...? επισης και τα trifasciata δεν απαιτουν ακραιες τιμες κλπ και ειναι και πιο μικροσωμα απ΄τα αλλα...ενδιαφεροντα ακουγονται...θα ανοιξω μαλλον κι αλλο θεμα για αυτα αλλου γιατι εδω το παρακανα...βρηκα παπα κι εθαψα 5-6... ευχαριστω πολυ παντως για ολες σας τις απαντησεις! |
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι. Ανοιξε θεμα στην κατηγορια "¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής" για την επιλογη των apisto δινοντας ολα τα δεδομενα σου.
ΤΑ helena τα εχω διατηρησει σε νερο απο ΑΟ 100% εως βρυσης. Τα εχουν παει καλα παντου, με πιο εμφανη δραστηριοτητα και αναπαραγωγη εκπλησωντας με, στο ενυδρειο μου με μετρια μαλακο νερο (gH 5, pH 6.5) Μπορει να βοηθησαν ομως κι αλλοι παραγοντες οπως πιο απλετος χωρος και αφθονη τροφη.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συχνοτητα γεννας Σκαλαριων | tsaftsouf | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 29-02-12 21:21 |
συμβατοτητα ψαριων | jiraiya | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 16 | 18-07-10 17:30 |
συχνοτητα αλλαγων νερου | panosthess76 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 24-11-09 15:01 |
συνθεση ψαριων | kwstaogerobill | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 09-10-08 21:50 |
Συμβατοτητα ψαριων | n01r | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-07 12:26 |