|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν καταλαβα ακριβως..τωρα δεν ειναι στρωμενο αυτο που εχεις?
Θελεις να στρωσεις το καινουριο με αμμωνια? |
|
|||
|
|||
![]()
στρωμενο ηταν αλλα μου δημιουργηθηκε προβλημα με υψηλη αμμωνια 4ppm και κραταω τα ψαρια μου ζωντανα με αμολοκ η οποια κανει μην τοξικη την αμμωνια μεν αλλα απο την αλλη δεν αφηνει να δημιουργηθει βιολογια. αν την σταματησω θα χασω τα ψαρακια μου κι αν την συνεχισω δεν θα στρωσει ποτε. δικοπο μαχαιρι. τι αλλο μπορω να κανω?
|
|
||||
|
||||
![]()
4ppm!; ¶ρα ξεκινάς απ'την αρχή.
Η γνώμη μου είναι ότι στρώσιμο με ψάρια μέσα δε γίνεται, άρα πρέπει να βρεις κάποιον να τα φιλοξενήσει. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν έχεις άλλη λύση, βάζεις το νέο φίλτρο και ρίχνεις "μπόλι" (δες τα υπομνήματα των αρχάριων εδώ στο φόρουμ), σταματάς αμο-λοκ και ζουμιά, και κάνεις μικρές και συχνές αλλαγές νερού για ως ότου να στρώσει. Πόσα/τι ψάρια είναι; Λίτρα ενυδρείου; |
|
|||
|
|||
![]()
130L 6 ψαρια, (3 ξιφοφορους και 3 μπλακ μολυ).
|
|
||||
|
||||
![]()
Στην καλύτερη περίπτωση νομίζω ότι θα μπορούσες να το στρώσεις βάζοντας αγγελία για μπόλι, και ρίχνοντάς στο στα υλικά του φίλτρου σου, αφού κάνεις μεγάααααλη αλλαγή νερού.
Μετά παρακολουθείς καθημερινά την αμμωνία και αλλάζεις νερό όσο χρειάζεται για να την κρατάς σε χαμηλά επίπεδα. Αν έχεις την ευκαιρία, επαναλαμβάνεις το μπόλιασμα μετά 2-3 μέρες για σιγουριά. |
|
||||
|
||||
![]()
Σου το ξαναλέω, ΜΗΝ ξεστήσεις τίποτα. Κάνε μικρές αλλαγές μέρα παρά μέρα. Βιάστηκες ίσως να προσθέσεις ψάρια και πιθανόν να μην είχε στρώσει καλά το ενυδρείο σου. Πάρε και μπόλι από κάποιον που είναι κοντά σου και όλα θα πάνε καλά. Εχθές είχες 8ppm σήμερα 4ppm. Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι...μετράς σωστά; Είναι σωστά τα τεστ; Και πάνω απ' όλα μην αφήνεις τη ρουτίνα του ενυδρείου σου σε τρίτους. Μόνη σου μετράς, μόνη σου φροντίζεις και παρακολουθείς, για να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Καλή συνέχεια.
|
|
|||
|
|||
![]()
4 εγραψα? συγνωμη μπερδευτηκα γιατι τοσες μερες ηταν στο 4. ενταξει δεν πειραζω τιποτα. απλα εχω αγχωθει με τα ψαρακια τοσες μερες μες την αμμωνια. το ενα πεθανε. ελπιζω να μην εχουν την ιδια τυχη και τα αλλα. στο ξαναλεω μετραω σωστα. κι οσυντηρητης που ερχεται και το βλεπει κι αυτος το μετρησε τοσο
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια επίπεδα αμμωνίας, όσο δε βάζεις μπόλι, δεν τη βγάζουν καθαρά τα ψαράκια...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο στησιμο | GIORGOSKARA | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 31 | 29-04-11 22:48 |
ολοκαινουριο στησιμο,ολα απο την αρχη ! | olga | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 26-03-10 05:54 |
στησιμο ενυδρειου | μελινακι | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 21-09-07 12:39 |
Στησιμο πετρας. | Andros | Malawi | 20 | 24-05-07 15:22 |
Νεο στησιμο ενυδρειου | Odoiporos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-02-03 14:08 |