|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
η αμμωνια δεν πεφτει με τιποτα οσες αλλαγες νερου και να κανω. πχ. την τελευταια φορα που αλλαξα εγω νερο πριν την αλλαγη ηταν στα 4. αλλαξα 40λιτρα νερο και μετρησα κι ηταν ακομα στο 4. η μοναδικη φορα που επεσε λιγο ηταν μια φορα που ξεχασα να βαλω αντιχλωριο. αλλαξα αντιχλωριο μηπως εφταιγε αυτο αλλα παλι το ιδιο αποτελεσμα. το πρωτο μπολι το εβαλα στο μακαρονι μεσα. μακαρονι μου φερανε
|
|
||||
|
||||
![]()
40 lίτρα στα 130 με αμμωνία 4 δεν θα κάνει τίποτα.
¶λλαξε 100 λίτρα 3 φορές... |
|
|||
|
|||
![]()
οκ. απλα μου ειπαν να κανω μικρες αλλαγες
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστές είναι οι μικρές αλλαγές, αλλά όταν έχεις λίγη αμμωνία (0.25 πχ) και θέλεις να την ελέγξεις. Όταν έχεις 4 και "καίγεσαι", πρέπει να την κατεβάσεις πρώτα με διαδοχικές μεγάλες αλλαγές νερού, και μετά συνεχίζεις με τις μικρές για να μην ξανανεβεί μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο.
|
|
|||
|
|||
![]()
το κακο ειναι οτι δεν πεφτει ουτε με την αλλαγη νερου αλλα μαλλον οπως λες κι εσυ χρειαζεται μεγαλυτερη αλλαγη. οκ, θα αλλαξω τοσο οσο μου ειπες. μεθαυριο περιμενω και μπολι
|
|
|||
|
|||
![]()
εβαλα μπολι κι η αμμωνια αυτην την στιγμη βρισκεται στο 0,25. να κανω συχνες αλλαγες νερου τωρα και ποσο? τροφη να ριχνω κανονικα γιατι εχω και δυο μωρα τωρα που αποτι διαβασα χρειαζονται συχνο ταισμα.θελω να προσθεσω και μερικα ευκολα φυτα. μεχρι στιγμης εχω κρυπτοκορινες, κερατοφυλλο, βαλισνεριες και θελω να προσθεσω christmas moss. εχει κανεις να μου δωσει? τι αλλα φυτα μου προτεινετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Συνέχισε αλλαγές νερού - μεγάλες (π.χ. 50% και άνω), τόσες όσες χρειάζονται για να πέσει η αμμωνία σου κι άλλο (εγώ θα έβαζα στόχο το 0.05ππμ).
Το τάισμα χωρίς γενναίες αλλαγές, μόνο θα σου την ανεβάσει - και είναι ότι χειρότερο για να μικρά. ------------------------- Προσοχή - πάντα το νερό της αλλαγής να έχει ίδια θερμοκρασία με αυτό του ενυδρίου... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 25-01-11 στις 15:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τροφή ελάχιστη, μέρα παρά μέρα. Αλλαγές καθημερινά. Πάρε για αντιχλώριο το Seachem Prime αν μπορείς. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και έτοιμα συσκευασμένα βακτήρια, ίσως βοηθήσουν. Καλή συνέχεια. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο στησιμο | GIORGOSKARA | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 31 | 29-04-11 22:48 |
ολοκαινουριο στησιμο,ολα απο την αρχη ! | olga | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 26-03-10 05:54 |
στησιμο ενυδρειου | μελινακι | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 21-09-07 12:39 |
Στησιμο πετρας. | Andros | Malawi | 20 | 24-05-07 15:22 |
Νεο στησιμο ενυδρειου | Odoiporos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-02-03 14:08 |