|
#1
|
||||
|
||||
![]()
το flush kit τι ειναι παιδια και κατι αλλο την Α/Ο την εχουμαι εξω απο το νερο ετσι?
Μπορει καποιος να μου δειξει την εγκατασταση του για να καταλαβω πως δουλευει γιατι ειμαι γεματος ερωτησεις?
__________________
Φιλικά Αλέξανδρος |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω: Για το ποσό του νερού, εννοείται το καθαρό νερό ή το συνολικό; Δηλαδη αν π.χ. λεει στα 100 λίτρα, αυτά τα 100 είναι νερο καθαρό ή νερό βρώμικο;
Αμα δεν αλλαχτούν εγκαίρως τα πρόφιλτρα, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποια ενδειξή οτι πρεπει να αλλαξουν (π.χ. πτωση αποδοσης, αυξηση TDS, κτλπ);. TDS-μετρα υπάρχουν στο ebay με 12¤ (συν μεταφορικά) αρκετά αξιοπιστα απ'οσο ξέρω. (για οποιον ενδιαφέρεται ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το Flush kit βοηθαει για ευκολο ξεπλυμα της μεμβρανης του φιλτρου. Εδω αναλυτικα τι ειναι το flushing : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39722 ------------------------- Παράθεση:
Τα 100 γαλονια ειναι 380 λιτρα. Και αυτος ο αριθμος εννοει την ποσοτητα των γαλονιων καθαρου νερου που βγαζει η ΑΟ σε 24 ωρες. Συνηθως ειναι λιγο πιο χαμηλη η αποδοση, γιατι αυτος ο αριθμος που δινεται ειναι σε ιδανικες συνθηκες θερμοκρασιας και πιεσης νερου απο το δικτυο. Αν δεν αλλαχτουν εγκαιρως τα προφιλτρα περναει βρωμικο νερο και επιβαρυνει την μεμβρανη, με χειροτερο αποτελεσμα την συντομη χρονικα καταστροφη της αφου περναει χλωριο που κατακρατα σε αλλη περιπτωση το καλο προφιλτρο ανθρακα. Εκτος οτι η μεβρανη κανει τη σημαντικοτερη δουλεια στο φιλτραρισμα του νερου, εχει το μεγαλυτερο κοστος αλλα και διαρκεια ζωης απο τα εξαρτηματα της συσκευης, και αυτη πρεπει να προστατεουμε περισσοτερο. Η μεμβρανη συνθηως κραταει απο 2-5 χρονια (αναλογα τη σωστη χρηση και συντηρηση και την καθαροτητα του νερου που φιλτραρεται) Παραδειγμα: χρησιμοποιω μια εδω και 3.5 χρονια και αλλαζω μονο προφιλτρα πριν συμπληρωσουν τα λιτρα τους και κανω flush καπου καπου. Το νερο της βρυσης μου ειναι σχετικα καλο και οχι πολυ σκληρο (TDS 115-130ppm) Το νερο που βγαζει ειναι τοσο καθαρο οσο την πρωτη μερα χρησης της (3-5ppm) Τα προφιλτρα αν δεν υπολογιζουμε τη χρηση που τους κανουμε τα αλλαζουμε καθε 6 μηνες για ασφαλεια. Αλλιως .... Καθε προφιλτρο ανεφερει για ποσα λιτρα νερο διαρκει η ζωη του. Αυτα τα λιτρα εινα τα λιτρα που μπαινουν απο τη βρυση στη συσκευη και οχι τα καθαρα. Αυτο το υπολογιζουμε απο την αποδοση που εχει η ΑΟ. Η συνηθης αποδοση που ρυθμιζεται ειναι στα 1 καθαρο προς 3 βρωμικο. Οταν υπολογισεις λοιπον οτι εχεις μαζεψει 2500 λιτρα καθαρο ΑΟ θα εχουν περασει 10000 λιτρα συνολικα. Ενα προφιλτρο 2.5 ιντσων τοσο εχει συνηθως διαρκεια, 10000 λιτρα. Τα πιο μικρα των 2 ιντσων εχουν 5000 λιτρα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 15-01-11 στις 19:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
#4
|
||||
|
||||
![]()
ρωταω για την συνδεση με τα βαρελια με το καθαρο και το βρομικο απλα βαζω τα σολινακια μεσα στα βαρελια? Εχω χαθει καμια φοτο να δω την συνδεση θελω και οχι πως να βαλω την μεμβρανη βρε παιδια.Την Α/ο την αφηνω στο πατωμα την βαζω στο βαρελι μεσα?Οταν βγαζει τα λιτρα που λεει σταματαει η συνεχιζει και μαζεβω απο το πατωμα νερα?Σε ποση ωρα με μετρια αποδοση θα γεμισει ενα βαρελι 50 λιτρων ας πουμε?
__________________
Φιλικά Αλέξανδρος |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατι σαν της Φωτο χωρις ομως αυτο το μικρο δοχειο συλλογης : http://www.filterwizard.com.au/image...%20diagram.jpg Μπορεις να την εχεις και σε εξωτερικο χωρο αρκει να την μαζευεις σε μεγαλο παγετο να μη παγωσει το νερο μεσα στη μεβρανη και την καταστρεψει Απο αυτη φευγουν δυο σωληνακια. Ενα με καθαρο νερο και ενα με "βρωμικο". Το καθαρο το στελνεις σε βαρελι συλλογης νερου* και το βρωμικο στην αποχετευση** * Μπορεις και να προμηθευτεις μια βαλβιδα που κοβει αυτοματα την παροχη νερου οταν γεμισει το βαρελι. http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29820 ** Μπορεις να μαζευεις το "βρωμικο" νερο αν εχεις μεγαλο δοχειο ή στερνα κλπ και να το χρησιμοποιεις οπου θελεις. (καθαρισμο, ποτισμα, καζανακι, με τις αναλογες περαιτερω κατασκευες, αντλια κλπ) Η πιο μικρη μεμβρανη (η 50αρα) το γεμιζει συνηθως σε 8-10 ωρες
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω πολυ το επιασα το νοημα
__________________
Φιλικά Αλέξανδρος |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σειρα υλικων και λειτουργια | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 09-01-11 18:24 |
EHEIM 2213 λειτουργια | apolonistis | Φίλτρανση | 12 | 18-10-09 09:46 |
Λειτουργια GAB | netblues | Greek Aquarist's Boards | 21 | 14-09-08 13:19 |
Σε 30lt τι βαζω? | kill_bill | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 01-03-08 18:28 |
Μπηκε σε λειτουργια !! | γαυρος | Malawi | 53 | 09-05-03 01:21 |