|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωτηρη μια που εισαι στην αρχη καλο ειναι οτι αλλαγες εχεις σκοπο να κανεις στο μελλον να τις κανεις απο τωρα! Ο λογος ειναι οτι το στρες που εχουν απο τις αλλαγες που κανουμε ειναι μεγαλο! Εχω χασει ψαρι με αυτο το τροπο το τρομαξα τοσο πολυ που τραυματιστηκε ...
![]() Σου εχω πει ηδη την αποψη μου για την αμμο ... αν συνεχισεις με το χαλικι θα σου ελεγα να αφαιρεσεις αρκετο ... μου φαινεται πολυ για δισκοενυδρειο!
|
||||
|
||||
![]()
Επόμενο βήμα είπα βρε, δεν είπα ότι θα τις βάλω αφού μπούνε οι δίσκοι μέσα.........
![]() Όσο για το χαλίκι, έχεις δίκιο ότι είναι μπόλικο. Αυτό το χαλίκι, βρισκόταν σε 750 λίτρα νερού στην Κρήτη και όχι σε 550 που βρίσκεται τώρα. Από την μια έχω την αίσθηση ότι βοηθάει στην καλύτερη διατήρηση της βιολογίας στο ενυδρείο, και από την άλλη, το μόνο που "χάνει" κανείς είναι μερικά λίτρα νερού, κάτι που δεν με πολυαπασχολεί, καθώς δεν βάζω πολλά ψάρια στα ενυδρεία μου............. μου αρέσει να βλέπω τα ψαράκια να κολυμπάνε άνετα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το μεγαλυτερο μερος της βιολογιας βρισκεται μεσα στο φιλτρο... οχι πως η αμμος δεν αποικειται απο βακτηριδια, απλα οι αποικιες των βιολογικων υλικων ειναι απειρως μεγαλυτερες. Οποτε αφοβα μπορεις να αφαιρεσεις χαλικι.
Θα συμφωνησω οτι για τους δισκους σου θα χρειαστεις περισσοτερες λεπτες ριζες για να μπορουν να κρυβονται. Τελος, καλο ειναι να αποφευγονται τα corydoras σαν πρωτοι κατοικοι ενυδρειου... εκτος κι αν επιλεξεις στρωσιμο με ψαροτροφη που βοηθαει και στο "στρωσιμο" του βυθου. |
|
||||
|
||||
![]()
Σαφώς και οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί βακτηριδίων βρίσκονται στα φίλτρα.
Από την άλλη, το μοναδικό "κακό" που κάνει η μεγαλύτερη ποσότητα, είναι ότι κόβει λίτρα και τίποτε άλλο. Αισθητικά στο δικό μου μάτι (αυτό είναι που λένε περί ορέξεως.... ![]() Εδώ και περίπου 10 μέρες και κάτι, το ενυδρείο "τρέχει" και στρώνεται μόνο με ψαροτροφή........... οπότε δεν θεωρώ ότι τα ψορυδορασ θα κακοπεράσουν........ ήδη βρίσκονται στο νερό εδώ και μερικές ώρες, και έχουν ψαχουλέψει όλο τον βυθό........... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχαχα............... ρε Σπυράκο............ κοίταξα το ημερολόγιο και γέμισα νερό το ενυδρείο στις 16 του μηνού............
Σήμερα έβαλα τα corydora(κια) στο νερό.......... Δεν είναι και πολύ παράλογο ρε συ............. αν και η αλήθεια είναι ότι δεν κρατιόμουνα να μην βλέπω τίποτα να κουνιέται μέσα στο νερό για πολύ καιρό ακόμα και γι αυτό τα έβαλα.......... Αλλά θα βοηθήσουν να στρώσει και το ενυδρείο.............. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το νερακι πως το πηγες 6.5? εχεις τυρφη η α/ο ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... | Korinaki | Γλυκό νερό - Γενικά | 42 | 03-02-11 22:47 |
Να συστηθούμε λοιπόν... | gregoryn | Δίσκοι | 16 | 17-11-09 21:03 |
Ο προβληματισμός του νέου: Φτου κι απ' την αρχή? | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 04-02-08 21:33 |