|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου το αλουμινιο καποια στιγμη θα οξειδωθει.ειναι το μονο σιγουρο..
χρησιμοποιησε κοντρα πλακε θαλασσης με κολα στις γωνιες και καρφακια. μολις το κατασκευασεις περνα το απλα με ενα μονοτικο βερνικι...ετοιμο... καλοριζικο.......
|
||||
|
||||
![]()
Τι πάχος το κόντρα πλακέ;
Για κολλά να χρησιμοποιήσω ξυλόκολλα ή κάτι άλλο; Και πως θα το κάνω στεγανό; Πρεπει να βάλω σιλικόνη στις ενώσεις; Αμα θέλω να το βάψω τότε τί κανω; Βερνίκι 1-2 χέρια, μπογία, βερνίκι; Βερνίκι εχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; Να πάω απο το σίγουρο δρόμο για να μήν έχω τρεχάματα μετα. (μαρκα κτλπ) Ξέρεις πόσο κοστίζει το κοντρα πλακέ το τ.μ. περίπου; |
|
||||
|
||||
![]()
αν θυμαμαι καλλα ενα φυλλο κον πλκε ειναι περιπου 220χ120 και κοστιζει30ευρο ενα 6 παχος θα ειναι μια χαρα...καλιτερα να βαλεις ενυδρειακη σιλικονη (bison)στα κοληματα πριν και μετα το καρφωμα ενα μικρο εσωτερικο
κορδονι απο σιλικονη...οσο για το βερνικι δεν θυμαμαι την ονομασια του αλλα το πουλανε ολλα σχεδον τα μαγαζια..πες τι θες να κανεις και θα στο δωσουν..
|
||||
|
||||
![]()
Ξυλα+βερνίκι εκδοση:
Θα αντέξει την πίεση; Επειδή αν ανοίξει.... Θα γίνει χαμός. Οσο για την κόλληση. Το κολλάω σαν ενυδρείο. Καρφώνω. Και μετά περνάω σιλικόνη εσωτερικά; Οταν στεγνώσει και η σιλικόνη που έχω βάλει εσωτερικά περνάω το στεγανωτικό βερνίκι 2-3 χερια; Εχω δει κάτι γωνίες που υπάρχουν που μπαίνουν εσωτερικά. Να βάλω τέτοιες για ενισχυση και να τις καρφώσω απο εξω προς τα μέσα; Liner εκδοση Κωστα, ξύλο 6αρι, με καρφια "κολλημένο" και μετά liner απο μέσα; |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα ξυλινο τελαρο θα φτιαξεις ακριβως στις διαστασεις που θες.
Μεσα το το περνας μονωτικο (Θανασης syle) η liner. Οτι σε συμφερει. Που ειναι το δυσκολο, μια μερα υποθεση ειναι! Δουλεια! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ, αυτό το κατάλαβα για το τελάρο. Το θέμα είναι με τι υλικά θα το φτιάξω.
Τι πάχος ξύλου και πως θα το κολλησω; Με κόλλα, με καρφια, με σιλικόνη, με συνδυασμό; Πως; Θα το κάνω με liner για λόγους ευκολίας και ταχύτητας. Τώρα αν βγεί και 10¤ παραπάνω και γλυτώσω 3 μέρες αναμονή να στεγνωνει το ένα χερι μονωτικό για να κάνω το επόμενο, ή η σιλικόνη δεν πειράζει. Επισης θελω να ρωτήσω για το αναγλυφο που θέλω να κάνω στο liner, να βάλω ενα κομματι φελιζολ απο κάτω για να ανεβαίνει η χελώνα πάνω και να βγαίνει έξω. |
|
||||
|
||||
![]()
Βιδωσε γωνιες εξωτερικα και κρυψτες με το λαινερ οταν το διπλωσεις και το συραψεις στο ξυλο.
Ξυλο βαλε 15αρι. Βαλε πετρες πανω σε φελιζολ για να βγαινουνε τα ζωντανα εξω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή ενυδρειου | Eric | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 13-06-10 12:19 |
Κατασκευή νέου ενυδρειου & τρόποι φίλτρανσης | imichal | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 07-07-09 09:40 |
κατασκευή βράχου ?? πως ??? | Lsourtzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-09 00:19 |
Κατασκευή ενυδρειου 300 litra | bella | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 26-10-08 19:34 |
Κατασκευή ενυδρείου | python | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 04-06-07 20:30 |