|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
*Εκτός θέματος*
Αν αναφέρεσαι στην δημοσίεσή μου συμφωνούμε απόλυτα με την τελευταία σου θέση την οποία μάλλον εγώ ανεπιτυχώς προσπάθησα να περιγράψω.
|
||||
|
||||
![]()
Γενικα το λεω απο τα ποστ που διαβαζω
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να θέλω να φανώ απόλυτος ή να στενοχωρήσω τους (πολλούς) εραστές της φωτογραφίας, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.
Η φωτό αποτυπώνει μια στιγμή, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ενώ το βίντεο δείχνει όλη την αλήθεια, την κίνηση, την δράση, την ζωή την ίδια. ¶λλωστε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες και μάλιστα συνεχόμενες και με τον ήχο τους μάλιστα. Απομονώστε 1 καρέ από ένα βίντεο και τι έχετε? Μια μουγκή, ακίνητη, δισδιάστατη φωτογραφία, τι να λέμε τώρα?? Βαράτε τώρα οι φωτογράφοι. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πιστευω πως και τα δύο έχουν την χάρη τους. Με την φωτογραφία μπορείς να εστιασεις σε κάτι συγκεκριμένο και να το αναδείξεις. Π.χ.οι φωτογραφίες που παραθέτω που είναι απο ενα vivarium-ακι με ελληνικά βρύα. Για να γίνει αυτό με βίντεο θέλει βιντεοκάμερα πολλών χιλιάδων ευρω (χωρίς υπερβολές, 4-5 χιλιάρικα).
Αντίθετα το βίντεο δείχνει όλη την κίνηση του ενυδρείου και διαφορες καταστάσεις που διαδραματίζονται μέσα σε αυτό όπως το "φλερτ" μεταξύ ενός ζευγαριού ramirezi ή τους καυγάδες δυο τσαμπουκαλίδων αφρικανών! Βέβαια όπως είπε ενας φίλος παραπάνω, τίποτα απο τα δύο δεν συγκρίνεται με το να δείς ένα ενυδρείο απο κοντά! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μη ξεχνατε οτι βιντεο συνηθως τραβαμε σε χαμηλη αναλυση για πολλους λογους (γρογοροτερη επεξεργασια κλπ) αρα ειναι δυσκολο να αποτυπωθει η λεπτομερεια και η μαγεια ενος ενυδρειου. Επισης στο βιντεο οποιασδηποτε ποιοτητας το ματι εστιαζει στην κινηση και οχι στην λεπτομερεια που κανει τη διαφορα και δημιουργει την μαγεια (σκηνικο, φωτισμος, προσκηνιο, βαθος πεδιου κλπ κλπ)
Η φωτογραφια ομως ειναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. Απλα αναρωτηθητε ποσες φορες σας επιασε δεος απο τη μαγεια και την ομορφια μπροστα σε μια αριστη φωτογραφια (τοπιου, ενυδρειου, κλπ) και ποσες μπροστα σε ενα αριστο βιντεο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω δει βίντεο απο κάποιο θαλασσινό οργανισμό, ή ανεμώνη ήταν ή κοράλλι όπου φαινονταν τα στόματα πλάτους χιλιοστου (και αν) να ανοιγοκλείνουν. Ομως αυτό είναι εξαιρέτικά σπανιο και δυσευρετο σχετικά με τις καλές φωτογραφίες. Με μια φωτογραφική αξίας 600-700¤ και με λίγο photoshop μπορείς να κανεις θαυματα. Απλα οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο διαδεδομένες. Γι'αυτο δεν σε έχει πιασει ποτέ δεος με ένα βίντεο! ![]() Δες αυτό το βίντεο. Επελεξε το 1080p. Ετοίμασε τα χαπάκια σου!!! Το ενυδρείο είναι γνωστού θαλασσινού απο εδω στην Θεσσαλονίκη. |
|
|||
|
|||
![]()
tsoum,
δεν αντιλεγω, και το βιντεο ειναι πολυ καλο αλλα κανει αλλη δουλεια. Το βιντεο καταγραφει πρωταρχικα την κινηση. Εκει εστιαζει το ματι, τι κανει το θεμα σου, πως κινειται, που κινειται κλπ. Και φυσικα αν ειναι υψηλης αναλυσης τοτε καταγραφει και λεπτομερειες, πχ φυτα που υπαρχουν στο background, χρωματα κλπ Η φωτογραφια ομως εστιαζει βασικα στο συναισθημα. Σου δημιουργει αυτο το συναισθηματικο δεος γιατι σε "υποχρεωνει" να δεις ολη την στατικη εικονα (αρα και τις λεπτομερειες). Δεν τραβαει το ματι σου η κινηση... Πχ δες τις φωτο πιο κατω (και δεν ειναι ειναι και οι καλυτερες,,,) http://www.uncrate.com/men/gear/pets/nature-aquariums/ και πες μου αν το βιντεο μπορει να αποδοσει αυτες τις εικονες και τα αναλογα συναισθηματα δεους. Επισης, photoshop χρειαζονται μονο οι μοντελες που θελουν το δερμα τους πουδρατο. Δε νομιζω οτι η καλη φωτογραφια το εχει αναγκη. Εξαλλου μπορεις να επεμβεις ηλεκτρονικα και στο βιντεο (π.χ. corel video studio και αλλα πολλα) Anyway... σε τελικη αναλυση, περι ορεξεως.. κολοκυθοπιτα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτογραφια-Λαδι με νερο | Raven | Φωτογραφίες μελών | 32 | 01-01-11 22:23 |
Βιντεο-ενυδρειο χαμηλων απαιτησεων φουλ φυτεμενο ! | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 06-10-10 12:23 |
Φωτογραφια του ενυδρειου μου | alechandro | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 21-03-09 12:47 |
φωτογραφια?? | rixardos73 | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 5 | 12-11-07 14:08 |
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ??? | targas21 | Greek Aquarist's Boards | 2 | 17-01-05 05:17 |