Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-12-10, 23:02
Το avatar του χρήστη Stefan0s
Stefan0s Ο χρήστης Stefan0s δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς , Αττικής
Προεπιλογή

*Εκτός θέματος*
Αν αναφέρεσαι στην δημοσίεσή μου συμφωνούμε απόλυτα με την τελευταία σου θέση την οποία μάλλον εγώ ανεπιτυχώς προσπάθησα να περιγράψω.
Παλιά 08-12-10, 23:16
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stefan0s Εμφάνιση μηνυμάτων
*Εκτός θέματος*
Αν αναφέρεσαι στην δημοσίεσή μου συμφωνούμε απόλυτα με την τελευταία σου θέση την οποία μάλλον εγώ ανεπιτυχώς προσπάθησα να περιγράψω.
Γενικα το λεω απο τα ποστ που διαβαζω
Παλιά 08-12-10, 23:29
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Χωρίς να θέλω να φανώ απόλυτος ή να στενοχωρήσω τους (πολλούς) εραστές της φωτογραφίας, κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Η φωτό αποτυπώνει μια στιγμή, ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ενώ το βίντεο δείχνει όλη την αλήθεια, την κίνηση, την δράση, την ζωή την ίδια.

¶λλωστε ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων αποτελείται από χιλιάδες φωτογραφίες και μάλιστα συνεχόμενες και με τον ήχο τους μάλιστα.

Απομονώστε 1 καρέ από ένα βίντεο και τι έχετε? Μια μουγκή, ακίνητη, δισδιάστατη φωτογραφία, τι να λέμε τώρα?? Βαράτε τώρα οι φωτογράφοι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-10, 00:36
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Εγώ πιστευω πως και τα δύο έχουν την χάρη τους. Με την φωτογραφία μπορείς να εστιασεις σε κάτι συγκεκριμένο και να το αναδείξεις. Π.χ.οι φωτογραφίες που παραθέτω που είναι απο ενα vivarium-ακι με ελληνικά βρύα. Για να γίνει αυτό με βίντεο θέλει βιντεοκάμερα πολλών χιλιάδων ευρω (χωρίς υπερβολές, 4-5 χιλιάρικα).

Αντίθετα το βίντεο δείχνει όλη την κίνηση του ενυδρείου και διαφορες καταστάσεις που διαδραματίζονται μέσα σε αυτό όπως το "φλερτ" μεταξύ ενός ζευγαριού ramirezi ή τους καυγάδες δυο τσαμπουκαλίδων αφρικανών!

Βέβαια όπως είπε ενας φίλος παραπάνω, τίποτα απο τα δύο δεν συγκρίνεται με το να δείς ένα ενυδρείο απο κοντά!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  28112010502.jpg
Εμφανίσεις:  299
Μέγεθος:  81,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  28112010500.jpg
Εμφανίσεις:  287
Μέγεθος:  94,2 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-10, 01:56
diaton101 Ο χρήστης diaton101 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη, Πυλαία
Προεπιλογή

Μη ξεχνατε οτι βιντεο συνηθως τραβαμε σε χαμηλη αναλυση για πολλους λογους (γρογοροτερη επεξεργασια κλπ) αρα ειναι δυσκολο να αποτυπωθει η λεπτομερεια και η μαγεια ενος ενυδρειου. Επισης στο βιντεο οποιασδηποτε ποιοτητας το ματι εστιαζει στην κινηση και οχι στην λεπτομερεια που κανει τη διαφορα και δημιουργει την μαγεια (σκηνικο, φωτισμος, προσκηνιο, βαθος πεδιου κλπ κλπ)

Η φωτογραφια ομως ειναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Απλα αναρωτηθητε ποσες φορες σας επιασε δεος απο τη μαγεια και την ομορφια μπροστα σε μια αριστη φωτογραφια (τοπιου, ενυδρειου, κλπ) και ποσες μπροστα σε ενα αριστο βιντεο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-10, 02:13
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από diaton101 Εμφάνιση μηνυμάτων
Απλα αναρωτηθητε ποσες φορες σας επιασε δεος απο τη μαγεια και την ομορφια μπροστα σε μια αριστη φωτογραφια (τοπιου, ενυδρειου, κλπ) και ποσες μπροστα σε ενα αριστο βιντεο...
Φίλε αμα ψάξεις και βρεις βιντεο απο επαγγελματική κάμερα σαν αυτές που λέω θα πάθεις οχι την πλακα σου.... Υπογλώσσια χάπια, μυοχαλαρωτικά κτλπ θα πάρεις.

Εχω δει βίντεο απο κάποιο θαλασσινό οργανισμό, ή ανεμώνη ήταν ή κοράλλι όπου φαινονταν τα στόματα πλάτους χιλιοστου (και αν) να ανοιγοκλείνουν.

Ομως αυτό είναι εξαιρέτικά σπανιο και δυσευρετο σχετικά με τις καλές φωτογραφίες. Με μια φωτογραφική αξίας 600-700¤ και με λίγο photoshop μπορείς να κανεις θαυματα. Απλα οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο διαδεδομένες. Γι'αυτο δεν σε έχει πιασει ποτέ δεος με ένα βίντεο!

Δες αυτό το βίντεο. Επελεξε το 1080p. Ετοίμασε τα χαπάκια σου!!! Το ενυδρείο είναι γνωστού θαλασσινού απο εδω στην Θεσσαλονίκη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-10, 09:45
diaton101 Ο χρήστης diaton101 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη, Πυλαία
Προεπιλογή

tsoum,
δεν αντιλεγω, και το βιντεο ειναι πολυ καλο αλλα κανει αλλη δουλεια.
Το βιντεο καταγραφει πρωταρχικα την κινηση. Εκει εστιαζει το ματι, τι κανει το θεμα σου, πως κινειται, που κινειται κλπ. Και φυσικα αν ειναι υψηλης αναλυσης τοτε καταγραφει και λεπτομερειες, πχ φυτα που υπαρχουν στο background, χρωματα κλπ

Η φωτογραφια ομως εστιαζει βασικα στο συναισθημα. Σου δημιουργει αυτο το συναισθηματικο δεος γιατι σε "υποχρεωνει" να δεις ολη την στατικη εικονα (αρα και τις λεπτομερειες). Δεν τραβαει το ματι σου η κινηση...

Πχ δες τις φωτο πιο κατω (και δεν ειναι ειναι και οι καλυτερες,,,)
http://www.uncrate.com/men/gear/pets/nature-aquariums/

και πες μου αν το βιντεο μπορει να αποδοσει αυτες τις εικονες και τα αναλογα συναισθηματα δεους.

Επισης, photoshop χρειαζονται μονο οι μοντελες που θελουν το δερμα τους πουδρατο. Δε νομιζω οτι η καλη φωτογραφια το εχει αναγκη. Εξαλλου μπορεις να επεμβεις ηλεκτρονικα και στο βιντεο (π.χ. corel video studio και αλλα πολλα)

Anyway... σε τελικη αναλυση, περι ορεξεως.. κολοκυθοπιτα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές