|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβώς, μη βάζεις αλάτι, μόνο αν έχεις μόλλυ μόνα τους και χωρίς φυτά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Υποτονικα μπορει να μπει για προληψη fin rot και στα γκαπυ. (Καποιοι βαζουν corydoras με γκαπι, ομως τα κορυ δεν το θελουν το αλατι, οπως και τα τετρας ή τα Botia)
Στα μολυ πιο απαραιτητο. Τα φυτα προβλημα με αλατι http://www.aquatek.gr/vb/showthread....7310#post77310
|
|||
|
|||
![]()
επειδη θα βαλω μολυ τελικα να βαζω λιγο αλατι η οχι? εχω βαλει στο ενυδρειο 3 ανουβιες( τοσες βρηκα) και θα παρω και κερατοφυλλα. ποσα φυτα πρεπει να βαλω? το ενυδρειο μου ειναι 130 λιτρα μαρκας wave 80Χ50Χ35. ποσα ψαρια μπορω να βαλω? (μολυ εντλερς και ξιφοφορους) . μετρησα το ph ειναι 7,8. στην αρχη που το μετρησα ηταν πανω απο 8,4 και πηρα ενα υλικο που το βαζουν μεσα στο φιλτρο και ριχνει το ph(pet moss) καπως ετσι λεγεται. ειχα καρβουνο πριν στο φιλτρο και το εβγαλα. καλα εκανα? η αεραντλια χρειαζεται? ηθελα επισης να πω οτι πριν φτιαξω τα νερα κι ολα αυτα μου ειχαν μεινει μονο 1 ξιφοφορος και 2 γατοψαρα τα οποια ηταν αρρωστα. αφου αλλαξα το νερο εριξα μια αντιβιωση (triple sulfa) λεγεται αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση στα γατοψαρα και τα απομονωσα σε ενα αλλο μικρο ενυδρειο. τωρα μου εμεινε μονο ενας ξιφοφορος μεσα και θα βαλω κι αλλους 2. πρεπει να αλλαξω ολο το νερο παλι? επισης πρεπει να βαλω λιπασμα για τα φυτα? τι λιπασμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλατακι εγω βαζω 0,5γρ. ανα 1λιτρο πιστευω τα βοηθαει. Βαλε αρκετα φυτα αν σου αρεσουν, απλα ασε και χωρους ελευθερους που θα μπορουν να κολυμπουν ανετα τα ψαρακια σου, προσεχε ομως γιατι πολλα φυτα ειναι ευαισθητα στο αλατι, οι ανουμπιες απ' οτι ξερω δεν θα εχουν προβλημα εαν δεν το παρακανεις. Εβγαλες το καρβουνο,το χρεισιμοποιησες για μετα την θεραπεια με τα φαρμακα? Λιπασμα για ανουμπιες και κερατοφυλλο δεν χρειαζεσαι αν στο μελλον βαλεις κατι πιο δυσκολο σε απαιτησεις τι κοιτας!
|
|||
|
|||
![]()
οχι δεν το χρησιμοποησα μετα την θεραπεια το καρβουνο. χρειαζεται? χρειαζεται μονιμαη μονο για μετα την θεραπεια?
|
|
|||
|
|||
![]()
Για μετα την θεραπεία και μαζι με τις αλλαγές νερου ούτως ώστε να καθαρίσει το νερο από τα φάρμακα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ανοιγε καλυτερα ενα θεμα ανα κατηγορια..ετσι που τα γραφεις ολα μαζεμενα δυσκολα παιρνεις απαντησεις....και επισης να αναφαιρεις και τις λεπτομερειες του ενυδρειου σου και της ρουτινας σου...ετσι βοηθας τον κοσμο που θελει να σε βοηθησει... γατοψαρα μη βαλεις αλλα....θελουν διαφορετικο νερο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
δε ξερω αν αυτα τα θαυμαστικα ειναι συγκαταβασης (συμφωνης γνωμης) ή εκπληξης....αλλα οπως και να εχει μου δινουν αφορμη ωστε να απολογηθω για τον τονο που εγραψα....
επειδη απειχα πανω απο βδομαδα απο το φορουμ και μπαινοντας βλεπω 15 σελιδες αδιαβαστα μηνυματα και με μεγαλη χαρα θα μπω και στη διαδικασια της κρισης για το διαγωνισμο ( ![]() ![]() ανα κατηγορια λοιπον οι ερωτησεις και με λεπτομερειες απο τη μερια σου θα σου επιφερουν περισσοτερη βοηθεια. ![]() ευχαριστω για την κατανοηση.
|
|||
|
|||
![]()
νομιζω οτι εχω αναφερθει στισ λεπτομερειες του ενυδρειου μου οπως πχ μαρκα λιτρα διαστασεις ποσα φυτα εχω και τι φυτα θα βαλω και τι ψαρια θα βαλω και τι υποστρωμα εχω. δεν ξερω τελικα τι αλλες λεπτομερειες θελετε. η αληθεια ειναι ομως οτι σε οτι ρωταω ο καθενας εχει μια διαφορετικη αποψη με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει χειροτερα. ηθελα απλα να ξερω ολα τα βηματα που πρεπει να κανω σε ενα ενυδρειο 130 λιτρων με ζωοτοκα αλλα μαλλον τελικα πρεπει να παω στο πανεπιστημιο πρωτα να μαθω φυσικη -βιολογια-χημεια και μετα να ασχοληθω με το ενυδρειο!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την επαθα σαν αρχαρια | paraskevi_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-11-10 21:59 |
αρια γλυλου νερου | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 08-01-09 20:42 |
Beta ζηταει βοήθεια! | stefstav | Bettas | 6 | 24-09-08 00:40 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |