|
|
||||
|
||||
![]()
@ Μαικλ
Ε θα το συγκρίνεις με ένα συνδιασμό που θα είσαι στα ανάλογα λίτρα ανα ώρα. Μην ξεχνας πως για ένα ενυδριο 300 λιτρα ας πουμε το φιλτράρισμα που προτείνω εγω είναι ικανοποιητικό εώ το δικό σου οχι και τόσο! Συμφωνώ με τον rtolis!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο μονο που "φαινετε" μια διαφορα ειναι το κοστος αποκτησης,αλλα κι αυτο εξανεμιζετε στη διετια.... ------------------------- Παράθεση:
------------------------- ...και μιλωντας με οικονομικα μεγεθη στο τελος της 2-3ετιας (οτι εσεις θελετε) πουλας τα eheim..... Εστω και τοτε τα μισα λεφτα σου θα τα παρεις πισω....με τα κινεζικα τι θα γινει? .....ουτε αγοραστης δε θα βρισκετε... ![]() Κακα τα ψεμματα στη συγκεκριμενη περιπτωση ισχυει οτι "το φθηνο ειναι κι ακριβο"
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maikl : 18-11-10 στις 07:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ειναι δυνατον να πληρωνεις την ΕΗΕΙΜ για τεχνολογια 20ετιας οσο πληρωνεις την συν συν για τεχνολογια 2010
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πιστεύω ότι από την μια τα Eheim είναι υπερτιμημένα (καλά φίλτρα αλλά οι γερμανοί στηριζόμενοι στο όνομα που έχουν κάνει τα τσιμπούν στην τιμή) ενώ από την άλλη τα Sun Sun πωλούνται φτηνότερα αφενός λόγω φτηνών εργατικών και αφετέρου λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κίνα σχετικά με τις εξαγωγές της.
Όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης είναι θέμα του καθενός να δεί πόσο του στοιχίζει η κιλοβατώρα (σε σχέση με την τετραμηνιαία κατανάλωσή του) και να δει σε πόσο χρόνο θα κάνει απόσβεση της διαφοράς τιμής μεταξύ των δύο. Και να θέσω και άλλη μια παράπετρο στο θέμα της κατανάλωσης? Οι καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρίες είναι ονομαστικές, πρακτικά με άδεια φίλτρα. Έχει μετρήσει κανείς την κατανάλωαη σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας με τα φίλτρα γεμάτα υλικά να δούμε πόσο κοντά είναι στις καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές? Είμαι πολύ περίεργος να μάθω και δυστυχώς δεν έχω ούτε το 2036 ούτε κάποιο από τα δύο κινέζικα για να τα μετρήσω. Τότε μόνο μπορούμε πρακτικά να κουβεντιάζουμε για απόσβεση της μεταξύ τους διαφοράς.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η αποδοση μπορει να πεσει απο το μεγιστο ωφελιμο.
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα νομιζω οτι αλλαζει
αλλο ειναι να δοκιμαζεις εναν κινητηρα στο κενο και αλλο με φορτιο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έχω ένα 2213 που έχει σπάσει αυτή η "οδοντογλυφίδα" σε 2 μέρη που είναι μέσα στη φτερωτή.Την έβαλα πάλι πιάνει χωρις κάποιο εμφανές πρόβλημα. το φίλτρο λειτουργεί κανονικα.¨όποτε θυμάται όμως κάνει θόρυβο. Και μου βγάζει συχνά-πυκνά φυσαλίδες. Δοκίμασα να το κάνω τη γνωστή εξαέρωση με το βάρος του,σταμάει ο θόρυβος αλλά πάλι όποτε θυμάται ακούγεται. 1. Που μπορώ να βρω αυτή την "οδοντογλυφίδα"? 2.Αυτό τώρα πουλιέται? 3.Αυτή η οδοντογλυφίδα λέτε να φταίει για το θόρυβο?(Με προβληματίζει που βγάζει απο καμιά φυσαλίδα. 4. Αξίζει να ασχοληθώ μαζί του? |
|
|||
|
|||
![]()
Το αξονάκι της φτερωτής θα το βρεις εύκολα στο Κουίκο ή στο Πετκούμουλους και ναι, αυτό φταίει για τον θόρυβο, άλλαξέ το και θα ησυχάσεις.
Το θέμα σύγκρισης Γερμανικών-Κινέζικων φίλτρων, νομίζω το παραζαλίσαμε, το αν θα βγουν καλά ή όχι τα Κινέζικα θα το δείξει μόνον ο χρόνος. Εγώ θέλω μόνο να θυμίσω ότι από τις 4-5 Γερμανικές εταιρίες που φτιάχνουν φίλτρα, μόνο η eheim συνεχίζει να κατασκευάζει κάποια μοντέλα στην Γερμανία, η Ηagen τα φτιάχνει όλα στην Κίνα, ενώ Tetra και Sera πουλάνε φίλτρα sun-sun σε άλλο χρώμα και με το δικό τους λογότυπο. Αν τα sun-sun βγουν καλά σε βάθος χρόνου και δεν ανεβάσουν τις τιμές, σύντομα δεν θα βρίσκουμε μη Κινέζικο φίλτρο και το θέμα θα λήξει. Μακάρι η eheim να κρατηθεί και να μην ενδώσει, αφού και οι "Γερμανικές" προδιαγραφές και τα υλικά αλλάζουν εύκολα στον βωμό του κέρδους και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται σε κάποια μοντέλα της και στο μέλλον θα διαφωνούμε μόνο για το ποιό Κινέζικο είναι καλύτερο από τα άλλα. Ο ανταγωνισμός είναι ανελέητος και καμιά εταιρία δεν την συμφέρει πια να φτιάχνει πανάκριβα φίλτρα που να μην χαλούν, δυστυχώς για εμάς. |
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα στο πετκιουμουλους δεν το βρήκα. Στο κουίκο μια φορά τα έψαξα λίγο τα εχέιμ και κει πάλι δεν το βρήκα..(Η αλήθεια είναι πως δε ρώτησα κάποιον πωλητή.)
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εγώ είχα βολευτεί προσωρινά και με βατονέτα (για τα αυτιά), έχει το ίδιο πάχος και την κόβεις στο ίδιο μήκος και είναι πιθανόν να σου κάνει. Αν δεν βρεις λύση, γύρνα το πίσω στον απατεώνα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εξωτερικο φιλτρο | παναθας | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-02-09 10:47 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
Εξωτερικο durso | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 04-11-07 11:13 |
εξωτερικο φιλτρο | paulos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 18-07-07 15:04 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |