sun sun εξωτερικο
καλημερα συνφορουμητες! Στηνω ενα νεο κιχλιδοενυδρειο 240 λιτρων και προς το παρων ψαχνω εξωτερικο φιλτρο που να μην ξεπερναει τα 70 ευρουλακια, και το μονο που εχω δει ειναι στο petcumulus τα εξωτερικα τηs sun sun. λετε να παρω αυτο, http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2174 ?
Εχω επισεις ενα εσωτερικο της sera στο 70λιτρο μου με ροη 700λτ/ωρα αλλα μου ειπε ενας φιλος μου λιγο πιο "γνωστης" οτι δεν κανει με τπτ... Το εχει αγορασει ή δει κανεις απο κοντα? |
Mπορεις να παρεις με αυτα τα € και EHEIM για τα λιτρα σου αλλα θα χρειαστει να αγορασεις εξτρα τα υλικα spray bar κτλ οποτε ξεφευγεις.
Το sun sun ειναι κομπλε οποτε συμφερει.Το εχουν ορισμενα παιδια περιμενε να ακουσεις εντυπωσεις. :) |
Πολυ αξιοπιστο φιλτρο,καλητερα παρε το λιγο πιο δυνατο 1400λ/ωρα,για τα λιτρα σου ειναι σουπερ(οχι οτι το 1000αρι δεν κανει,απλα εχουν μικρη διφορα στη τιμη),το μονο που θα χρειστεις ειναι 1-2 λιτρα σιποραξ
|
Παράθεση:
δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εξωτερικα φιλτρα κλπ... σορρυ!! |
Παράθεση:
Bιολογικο υλικο για το φιλτρο... |
να ρωτησω και κατι τελευταιο τωρα που εχω χρονο!!
το εξωτερικο φιλτρο πως καθαριζεται? :rolleyes: |
To βιντεο ειναι απο χρηστη εδω που εχει το φιλτρο :D
|
μαλιστα! και τα πεταω και βαζω αλλα μια φορα το μηνα η τα πλενω με νερο του ενυδρειου απλα?
|
Εννοείται ότι δεν πετάς! Πάνω σε αυτά παλεύεις να αναπτυχθεί η βιολογία σου και θα την πετάς;!
|
Παράθεση:
Μονο αν δεις οτι ξαφνικα εχεις χαμηλη ροη που σημαινει οτι βουλωσε η κατι αλλο το ανοιγεις ;) |
οπως και στα εσωτερικα δλδ ε! τελεια. ευχαριστω παιδες!
|
Χτύπα το, σ' αυτήν την τιμή είναι τεφαρίκι πράμα.:)
|
Γιατι δεν πέρνεις ΕΗΕIM eco pro 2036 εχει χαμηλότερη ροή 750 l/h αλλα εχει 3 χρονια εγγύηση και ετοιμο με υλικα δικά του και καταναλωνει 8 watt!!!
|
εχει σχεδον τη μιση ροη απο το αλλο ομως... το μονο που με ελκυει ειναι τα 8βατ καταναλωση... εσεις τι λετε?
|
Εχει και τα μπαστουνια/spray bar μαζι?
Εχει και 96,22 €! |
ρε παιδια εγω ελεγα να παρω αυτο! εχει και μπολικο εξοπλισμο, κ αμα χαλασει σε κανα 2 χρονακια... πεταμα! θα εχει βγαλει τα λεφτα του... ειναι και πανφθηνο!
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2174 |
Το Sun Sun όμως έχει 1 λίτρο παραπάνω χωρητικότητα κάδου. Επίσης το Eheim 2036 έχει περίεργη, κατά τη γνώμη μου, διαρρύθμιση στα καλαθάκια του που στο τέλος καταλήγεις να αγοράσεις το αυθεντικό (πανάκριβο) σετ σφουγγαριών της Eheim.
Επίσης το Sun Sun έχει στάνταρ στην αρχική συσκευασία Surface Skimmer, σφουγγαράκια, Spray Bar και 2πλά βανάκια. Το Eheim πιστεύω δεν έχει Skimmer, για τα άλλα 3 θα μας πουν οι κάτοχοι. Όσον αφορά την εγγύηση, στην ίδια τιμή αγοράζεις 2 Sun Sun, είσαι εξασφαλισμένος για πάααρα πολλά χρόνια και περισσεύουν να πάρεις κι ένα εσωτερικό! Η εγγύηση είναι πάντα καλή, αλλά το πρόβλημα είναι όταν θα τύχει να σου χαλάσει κάτι στο φίλτρο σε ενδιαφέρει τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, κι όχι αν θα σου επιβεβαιώσουν τη βλάβη και θα σου το επιδιορθώσουν. |
Παράθεση:
|
Κατά τη γνώμη μου και από από κυκλοφορία και από αποικιστικό χώρο είναι μια χαρά.
|
Το eheim eco pro εχει μπαστουνια, βανακια spray bar και skimer δεν εχει , αυτο δεν με ενδιεφερε μιας και εχω φυτεμενο ,προσωπικα ο λογος που το πηρα ειναι η καταναλωση και η αξιοπιστια της εταιριας αυτης , εχει 96 ευρω αλλα σίγουρα θα σου κρατήσει κιολας ....μια φορα τα πέρνεις .
|
...μπαστουνια,βανακια,αξιοπιστια καλαθακια, βιολογικα υλικα(απο τα καλυτερα),ευχρηστια(ισως το πιο ευκολο φιλτρο του εμποριου) εχει....θα συμφωνησω αν παρεις τον Κινεζο θα εχεις να ρισκαρεις για ολα τα παραπανω αλλα θα εχεις κι αλλα τοσα φραγκα στην τσεπη σου.
Εσυ τι θελεις να κανεις ειναι το ερωτημα... :smt045 |
εγω παιδια προτεινω οχι κινεζο! εχω την εντυπωση οτι τα μοτερ τους ειναι πιο θορυβοδη! εχω εδω και ενα χρονο το 2180 που ειναι και θερμοφιλτρο της eheim και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.
|
Όπως καταλαβαίνεις θα πούμε όλοι τις απόψεις μας υπερθεματίζοντας είτε για το ένα είτε για το άλλο, προτείνω να κάνεις μια αναζήτηση για να δεις και άλλες απόψεις για το καθένα ανά τον χρόνο. Και η απόφαση είναι πάντα δική σου.
Παράθεση:
|
Προσεξε την κατανάλωση στον 1400αρι κινέζο.Είναι λίγο αυξημένη. Ενω στο 1000αρι μια χαρα!
|
Ασχετα απο την μαρκα, εγω σε 240 λιτρα αφρικανικο θα εβαζα δυο φιλτρα απο 700-1000 λιτρα το καθενα ονομαστικη ροη (γυρω στα 1000-1400 πραγματικη) και 8-10 λιτρα υλικα και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο.
|
τελικα παρηγγειλα τον κινεζο, 1000αρι κ μ βγηκε 50ευρω μαζι με τα μεταφορικα +οτι υλικα βαλω.. αν στη συνεχεια δω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος θα προτημησω ενα πιο ακριβο, αλλα μιας και ειμαι αρχαριος, ας ξεκινησω με κατι οικονομικο κ σχετικα αξιοπιστο απο οτι διαβαζω εδω περα! ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας!
|
Mολης το παρεις να μας πεις τις εντυπωσεις σου , ποιοτητα πλαστικων και εφαρμογες - θορυβος - κ.α.
|
εεεπππ τι βλεπω
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
μην λες τπτ γιατι αμα παρουν καμια 20ρια ατομα και τους χαλασουν τα φιλτρα θα ερθουν και :smt075:smt064:smt021:smt062
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board