|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Φυσικά θα χρειαστεί 2 Χ Eheim ecco pro 2036, δηλαδή 2 Χ 96,22 = 192,44 ευρώ (+τα ταχυδρομικά) για να έχει 2 Χ 750 = 1.500 λίτρα/ώρα.
Από την άλλη το Κινέζικο SEN HW-303A γυρνάει 1.400 λίτρα/ώρα (ονομαστικά πάντα, όπως και τα Eheim) με τιμή 65,99 ευρώ (+τα ταχυδρομικά). Η σχέση τιμών είναι 3/1 και η διαφορά τιμής είναι 126,45 ευρώ, ενώ τα υλικά δεν κοστίζουν πάνω από 25 ευρώ, άρα έχουμε κέρδος 100 ευρώ. Η ροή είναι πολύ σχετική, αφού όλοι οι κατασκευαστές δίνουν ροή με άδειο φίλτρο και φυσικά ούτε τα Eheim την βγάζουν όταν γεμίσουν υλικά. Και η κατανάλωση επίσης μετριέται από τις εταιρίες και όχι από κάποια ανεξάρτητη αρχή κι ο καθένας δηλώνει ότι θέλει, χωρίς έλεγχο. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με την επιφάνεια του κάθε βιολογικού υλικού, την οποία εκτιμούμε μόνο κατά την εκτίμηση της εταιρίας που το φτιάχνει. Κι επειδή δεν υπάρχει ένας τυποποιημένος τρόπος ασφαλούς μέτρησης και σύγκρισης, δεν μπορούμε παρά να "πιστέψουμε" τις δικές τους δηλώσεις. Όσο για τις πιστοποιήσεις, όλοι ξέρουμε με ποιόν τρόπο δίνονται (όταν υπάρχουν) και με ποιές διαδικασίες - βλέπε αξιοπιστία SIEMENS. Μόνον η πράξη θα δείξει πόσο δυνατά, πόσο οικονομικά και πόσο αξιόπιστα θα αποδειχθούν τα Κινέζικα φίλτρα, ας κάνουμε λίγη υπομονή. |
|
||||
|
||||
![]()
Και ο δικηγόρος του διαβ...εε...κινέζου μίλησε
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παμε λοιπον αφου το πατε ετσι,σε ενα παραγοντα που δε τον αναφερουμε, στις καταναλωσεις
![]() Με το ενα Κινεζικο εχουμε 35 watt ,με τα δυο eheim 16 watt.Διαφορα 19 watt.Αρα στο 24 ωρο(μια ημερα) 24χ19 =456WH ή 0,46 Kwh παραπανω καταναλωση απο το sun sun Παμε στην καταναλωση στον ενα χρονο. 365 ημερες χ 0,46 Kwh = 168 Kwh στο χρονο(ετος) Εδω περιμενω τα τιμολογια σας της ΔΕΗ.Μενει η τελευταια πραξη για να δουμε ποσο καιει παραπανω στον χρονο.... Απο δικια μου μετρηση σε 2 (+) χρονια εχω καψει τα παραπανω 100 ευρω που μου κοστιζουν τα eheim,εχω 2 φιλτρα κι οχι ενα (κι αυτο αν υπαρχει... ![]() ![]() υ.γ....ααα και μη το ξεχασω το παγιο για καταναλωση 4μηνου με 1600-2000KWH ειναι 15,18 ευρω.Για καταναλωση ομως 4μηνου με 2001-3000 KWH ειναι 46,38 ευρω. Αν ειστε στο μεταβατικο σταδιο και "πηδατε"κλιμακα λογω του Κινεζου καταλαβαινετε οτι υπαρχει και εξτρα επιβαρυνση 30 ευρω περιπου!....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
με αγορα των δυο κινεζων οπως το λες, στο χρονο θα εχω κανει αποσβεση λογω μεγαλυτερου κοστους αγορας τους...
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ειναι θεμα επιλογης...
πχ μπορω να πω οτι πρεπει να τεθει και θεμα αρχικου κοστους αγορας... αλλο ειναι να δινω το 2μηνο στην ΔΕΗ +5ε και αλλο να δωσω 100ε εφαπαξ |
|
||||
|
||||
![]()
@ Μαικλ
Ε θα το συγκρίνεις με ένα συνδιασμό που θα είσαι στα ανάλογα λίτρα ανα ώρα. Μην ξεχνας πως για ένα ενυδριο 300 λιτρα ας πουμε το φιλτράρισμα που προτείνω εγω είναι ικανοποιητικό εώ το δικό σου οχι και τόσο! Συμφωνώ με τον rtolis!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο μονο που "φαινετε" μια διαφορα ειναι το κοστος αποκτησης,αλλα κι αυτο εξανεμιζετε στη διετια.... ------------------------- Παράθεση:
------------------------- ...και μιλωντας με οικονομικα μεγεθη στο τελος της 2-3ετιας (οτι εσεις θελετε) πουλας τα eheim..... Εστω και τοτε τα μισα λεφτα σου θα τα παρεις πισω....με τα κινεζικα τι θα γινει? .....ουτε αγοραστης δε θα βρισκετε... ![]() Κακα τα ψεμματα στη συγκεκριμενη περιπτωση ισχυει οτι "το φθηνο ειναι κι ακριβο"
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maikl : 18-11-10 στις 07:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω κι εγώ λίγο τον δικηγόρο του Κινέζου?
![]() Νομίζω ότι συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα. Το Sun Sun είναι μια κατηγορία φίλτρου (όσον αφορά τις δυνατότητες) πάνω από το 2036. Το ότι έχει λιγότερη χωρητικότητα κάδου και μικρότερη κυκλοφορία αυτομάτως σημαίνει λιγότερα Watt. Αν πας στην ίδια κατηγορία το Eheim 2217 π.χ. που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Sun Sun έχει κατανάλωση 20 Watt! ![]() Πιστεύω ότι η όλη συζήτηση λαμβάνει χώρα επειδή δεν υπάρχει ένα μικρότερο εισαγωγικό μοντέλο από την Sun Sun... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εξωτερικο φιλτρο | παναθας | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 22-02-09 10:47 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
Εξωτερικο durso | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 04-11-07 11:13 |
εξωτερικο φιλτρο | paulos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 18-07-07 15:04 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |