Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-10, 15:24
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Crazy_Beaver Εμφάνιση μηνυμάτων
Το ΣΚ θα πάω στο κτήμα του παππού να βοηθήσω με τις ελιές και να αρχίσω και αναζήτηση πέτρας αν βρώ κάτι που μου αρέσει. Ερώτηση; Τι μέγεθος πετρας χρησιμοποιήτε συνήθως στα ενυδρεία σας.Γύρω στα 10 εκατοστά χονδρικά είναι καλά; Οι μικρότερες πέτρες κάνουν το ενυδρείο να φαίνεται κάπως μεγαλύτερο.Για το Trigon θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και μεγαλύτερες από 10 εκατοστά.Θα χρειαστείς και μεγάλες και μικρότερες για να χρησιμοποιήσεις κάτω-κάτω τις πιο μεγάλες,αν και ούτε αυτό είναι απόλυτο.

Επίσεις θέλω να μαζέψω και άμμο από παραλία. Έχω ακούσει διάφορες μίξεις αλλά να πώ την αλήθεια δεν καταλαβαίνω ορισμένες από αυτές αν έξυπηρετούν κάποιον άλλο σκοπό πέραν του αισθητικού. Αφού η άμμος θαλάσσης είναι ασβεστολιθική γιατί την κάνουμε μίξη με αραγωνίτή. Η άμμος θαλάσσης είναι μια χαρά λειτουργικά.
Καλή συνέχεια με το project.Θα έχει ενδιαφέρον.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-10, 20:32
Το avatar του χρήστη Crazy_Beaver
Crazy_Beaver Ο χρήστης Crazy_Beaver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δάφνη
Προεπιλογή

Λοιπόν σχετικά με τις προηγούμενες απαντήσεις ο τυπος λέει ότι χρησιμοποιεί filter pool sand!!!!Για να μην σπρ'οχνει την άμμο το νερό που βγαίνει σε κάθε τρύπα αλλά και για αν μην μπαινει η άμμος μέσα στους σωλήνες και μπουκώνουν οι τρύπες γίνονται στην κάτω μερια. Ακόμα η αλλαγή που σκέφτομαι να κάνω εγώ είναι να προσθέσω μία βαλβίδα και έναν σωλήνα που θα ρίχνει νερό κανονικά από πάνω είτε με spray bar είτε με κανονική έξοδο φίλτρου για να μπορώ να ρυθμίζω τη ροή που θα έχει η κατασκευή χωρίε να κόβω ροή από το φίλτρο.τέλος ο τυπάς το δοκίμασε γοια CO2 παραυτα στο τέλος λέει ότι τελικά για CO2 δεν είδε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλα αυτό που του έκανε εντύπωση είναι η καθαρότηατ ατου νερού.Ετσι το συστήνει για αυτό το λόγο.

Και τώρα το update της κατάστασης. Το ενυδρείο ξεστήθηκε αλλά δεν καθαρίστηκε γιατι ψώφησα σήμερα. Με τουε σωλήνες έχουμε πρόβλημα.Πήγα και leroy merlin kκαι practiker αλλά τζίφος. Ο πιο λεπτός σωλήνας που έχουν ήταν 33 χιλιοστά.Είχα τυπώσει μάλιστα μια φωτο της κατασκευής και ένας παλίκαρος στο practiker επέμενε ότι έχει γίνει από σιδεροσωλήνα και έχει βαφτεί!! !!!!!!!!!Λοιπόν τι κάνουμε.Που θα βρούμε προμήθιες;;;;;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-10, 21:27
komori Ο χρήστης komori δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκίς
Προεπιλογή

Κοιταξε σε μαγαζια με κηπευτικα.Εχουν πλαστικους σωληνες ,βανες και αλλα διαφορα πλαστικα καλουδια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-10, 22:52
Senior Member

Προεπιλογή

Γνωρίζει κάποιος κάποιο τέτοιο κατάστημα ιδανικά κοντά στο Παγκράτι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-10, 10:49
Το avatar του χρήστη thanasisg
thanasisg Ο χρήστης thanasisg δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γέρακας - Λαμία
Προεπιλογή

Πλαστικούς σωλήνες (PVC) πιο μικρούς από Φ32 (υπάρχει σίγουρα Φ20 και μπορεί και μικρότερο) θα βρεις σε ηκεκτρολογικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεις διακλαδώσεις και σίγουρα δεν θα βρεις βάνες.

Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να δείς σε είδη κήπου για σωλήνες αυτόματου ποτίσματος. Στο Παγκράτι έχει ένα στην αρχή της Φιλολάου και αν θυμάμαι καλά και ένα πάλι στην Φιλολάου αλλά πιο ψηλά, στο ύψος περίπου της Χρεμωνίοδυ. Κάνε ένα search στον ΧΟ.

Όσο ζω διαβάζω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-10, 10:58
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanasisg Εμφάνιση μηνυμάτων
Πλαστικούς σωλήνες (PVC) πιο μικρούς από Φ32 (υπάρχει σίγουρα Φ20 και μπορεί και μικρότερο) θα βρεις σε ηκεκτρολογικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεις διακλαδώσεις και σίγουρα δεν θα βρεις βάνες.

Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να δείς σε είδη κήπου για σωλήνες αυτόματου ποτίσματος. Στο Παγκράτι έχει ένα στην αρχή της Φιλολάου και αν θυμάμαι καλά και ένα πάλι στην Φιλολάου αλλά πιο ψηλά, στο ύψος περίπου της Χρεμωνίοδυ. Κάνε ένα search στον ΧΟ.

thank u!!Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-10, 10:58
Το avatar του χρήστη thanasisg
thanasisg Ο χρήστης thanasisg δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γέρακας - Λαμία
Προεπιλογή

Αυτό με την σιδηροσωλήνα καλό, πολύ γέλασα!!!

Όσο ζω διαβάζω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-10, 22:28
Senior Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα συμφορουμήτες . Η πορεία έχει ως εξής.Το προτζεκτ με το φίλτρο άμμου μάλλον εγκαταλείπεται γιατί έχω αρκετές δυσκολίες στο να συγκεντρώσω τα υλικά. Θα πέξω με κάποιο κυκλοφορητή αν έχω κάποιο θέμα!!

Από το κτήμα μάζεψα ένα τελάρο πέτρες (πρέπει να είναι γύρο στα 50 κιλά πέτρα) διάφορα μεγέθη και θα ακολουθήσουν άλλα 3.Αν χρειαστεί και περισσότερες.Έκανα το τεστ με το ακουαφόρτε και είναι ασβεστολιθηκές και νομίζω με λίγη φαντασία και την βοήθεια της άλγης θα το κάνουμε το βιοτοπικό!!! Βάζω ένα δείγμα πιο κάτω να μου πείτε την γνώμη σας. Αύριο αν βρώ χρόνο θα μπεί η παραγκελία για το trigon.Λέω να το πάρω από την κηφησιά για να επωφεληθώ τις προσφοράς.Αν γνωρίζεται καμια καλύτερη περίπτωσση θα το εκτιμίσω.

Το μικρό καθαρίστηκε αλλά δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα(έμειναν πολλά στίγματα πάνω από άλατα )αργησα να το στεγνώσω? ΄Τωρα δουλέυω σε κάτι μετατροπές στο έπιπλο που θα τις παρουσιάσω αργότερα αλλά γενικά πάμε με αργά βήματα γιατι με δουλεία τις καθημερινές και ελιές το ΣΚ είμαι ζόμπι!!!

Τέλος θα ήθελα την βοήθειά σας για την ψαροσύνθεση του trigon!!!Έχω δεί άπειρες συνθέσεις και έχω ένα σχέδιο στο μυαλλό μου αλλά η γνώμη σας πάντα μετράει πρίν αρχίσω το ψάξιμο!!!

Νομίζω δεν ξέχασα κάτι, τα σχόλια σας πολύτιμα όποτε κάντε τα για όλα!!!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Εικόνα099.jpg
Εμφανίσεις:  597
Μέγεθος:  24,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Εικόνα100.jpg
Εμφανίσεις:  552
Μέγεθος:  25,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Εικόνα101.jpg
Εμφανίσεις:  580
Μέγεθος:  23,4 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές