|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πλαστικούς σωλήνες (PVC) πιο μικρούς από Φ32 (υπάρχει σίγουρα Φ20 και μπορεί και μικρότερο) θα βρεις σε ηκεκτρολογικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα βρεις διακλαδώσεις και σίγουρα δεν θα βρεις βάνες
![]() ![]() Οπότε θα σου έλεγα και εγώ να δείς σε είδη κήπου για σωλήνες αυτόματου ποτίσματος. Στο Παγκράτι έχει ένα στην αρχή της Φιλολάου και αν θυμάμαι καλά και ένα πάλι στην Φιλολάου αλλά πιο ψηλά, στο ύψος περίπου της Χρεμωνίοδυ. Κάνε ένα search στον ΧΟ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
thank u!!Θα το τσεκάρω και θα επανέλθω!
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό με την σιδηροσωλήνα καλό, πολύ γέλασα!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα συμφορουμήτες . Η πορεία έχει ως εξής.Το προτζεκτ με το φίλτρο άμμου μάλλον εγκαταλείπεται γιατί έχω αρκετές δυσκολίες στο να συγκεντρώσω τα υλικά. Θα πέξω με κάποιο κυκλοφορητή αν έχω κάποιο θέμα!!
Από το κτήμα μάζεψα ένα τελάρο πέτρες (πρέπει να είναι γύρο στα 50 κιλά πέτρα) διάφορα μεγέθη και θα ακολουθήσουν άλλα 3.Αν χρειαστεί και περισσότερες.Έκανα το τεστ με το ακουαφόρτε και είναι ασβεστολιθηκές και νομίζω με λίγη φαντασία και την βοήθεια της άλγης θα το κάνουμε το βιοτοπικό!!! ![]() ![]() ![]() Το μικρό καθαρίστηκε αλλά δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα(έμειναν πολλά στίγματα πάνω από άλατα ![]() ![]() Τέλος θα ήθελα την βοήθειά σας για την ψαροσύνθεση του trigon!!!Έχω δεί άπειρες συνθέσεις και έχω ένα σχέδιο στο μυαλλό μου αλλά η γνώμη σας πάντα μετράει πρίν αρχίσω το ψάξιμο!!! Νομίζω δεν ξέχασα κάτι, τα σχόλια σας πολύτιμα όποτε κάντε τα για όλα!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν μπήκε η παραγκελία και παρέλαβα το έπιπλο το όποιο μόλις έφτιαξα. Το ενυδρείο μου είπαν θα έρθει ή αύριο ή μεθαύριο. Μπράβο τους για αυτό. Αγοράστηκε από το water Inn μιας και εκεί βρέθηκε η πιο συμφέρουσα προσφορά. Για το έπιπλο έχω να πώ ένα μόνο Απαράδεκτο!Χίλιες φορές να το έιχα φτιάξει μόνος μου. Και πιο φθηνά θα ερχόταν και πιο στιβαρό νομίζω θα ήταν. Εν πάση περιπτώση το προσπερνώ.Να μία φώτο με το έπιπλο στην θέση του.
http://img338.imageshack.us/i/106zk.jpg/ Επιτέλους αξιόθηκα να κουβαλήσω τις πέτρες από το αυτοκίνητο και μπήκαν σε νερό με χλωρίνη.Απ ότι βλέπω το τρίψιμο δεν το γλιτώνουμε ![]() http://img42.imageshack.us/i/105zi.jpg/ τέλος ρώτησα για αραγωνίτη και μου έδειξαν αυτόν http://img255.imageshack.us/i/102mc.jpg/ Ούτε μου γέμισε το μάτι και ήταν και πανάκριβος.Αν βάλω χαλαζιακή άμμο λέτε να έχω θέμα με τις σκληρότητες. Διαφορετικά θαλασσα κι αλμυρό νερό να σε ξεχάσω δεν μπορώ αφου θα μου φύγει ο πάτος να καθαρισω τόση άμμο. Μήπως μία μίξη με άμμο θαλάσσης και χαλαζιακή; Στις μάντρες έχει θαλάσης σε σακια; Να κοιτάξω να βρώ αραγωνίτη από συνχομπίστα; ![]() Για φίλτρο τι λέτε να κάνω;Σκεφτόμουν ν αφήσω το εσωτερικό και να βάλω και ένα χιλιάρι sun sun + ένα κυκλοφορητή ή 2 χιλιάρια sun sun. Ti λέτε. ![]() Για σήμερα αυτά γιατί και πάλι ψόφησα.
|
||||
|
||||
![]()
Το έπιπλο σου ήρθε κουτί!! Ούτε παραγγελία να είχες την γωνία
![]() ![]() ![]() Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία η Tropical Marine θεωρείται από τις καλές. Για τα λοιπά δεν μπορώ να βοηθήσω!! Και εγώ προσπαθώ να μάθω - σκοπεύω το επόμενο ενυδρείο αν είναι με κιχλίδες. Και μια ερώτηση: οι τιμές του WI στο ιντερνετ έχουν διαφορά από τις τιμές στο μαγαζί?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Μπορεί να μου πεί κάποιος τι υλικά φίλτρανσης θα πρέπει να αγοράσω για το κάθε φίλτρο; Νομίζω έχω καταλήξει σε 2 sun sun 1000αρια συν το εσωτερικό για το trigon και σε ένα sun sun 1000αρι για το 100αρι!Έχω ακούσει ότι στο πρώτο καλάθι αφήνουν το υπάρχουν σφουγκάρι.Στο απο πάνω βάζουν μηχανικό μακαρόνι και στα άλλα 2 βιολογικό μακαρόνι και από πάνο υαλοβάμβακα. Έχω καταλάβει καλά;Θα ήθελα να μιλήσουμε σε ποσσότητες από κάθε υλικό. Ακόμα θα ήθελα προτάσεις σε τεστ και τροφές!Ευχαριστώ! -------------------------- Ακόμα γνωρίζει κανείς αν τα Labidochromis Sp. "mbamba μπορούν να μπουν μαζί με τα yelow και αν ναι σε αυτόν τον συνδιασμό θα μπορούσε να μπέι ακόμα ένα χαρέμι πχ acei white tail ας πουμε;
If you're doing it, do it right!!!!! Beaver's Crazy Reef My RES Aqua Terrarium Μουλτοβιότοπος R.I.P 350 Λ Malawi Mbuna Biotope R.I.P 350 Λ Malawi Mbuna Biotope Vol2. R.I.P Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Crazy_Beaver : 17-11-10 στις 23:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πάμε για ένα update;
Τα σαλιγκάρια αγοράσθηκαν και καθαρήστηκαν.η διαδικασία που ακολουθήθηκε ειναι η εξής Σε ένα κουβα έβαλα τα σαλιγκάρια και έριξα καυτό νερό από τον βραστήρα.Μετα βγαίναν σχετικά εύκολα.Αφού βγήκαν όλα άνοιξα μια τρυπούλα στο καθένα για να υπάρχει μία υποτυπώδς κυκλοφορία και μέσα και μετα πήρανε τρείς βράσεις.Νομίζω είναι έτοιμα. Τα φίλτρα πλέον τα έχω στα χέρια μου.3 χιλιάρια ηλιος ήλιος (2 γι ατο μεγάλο και ένα για το μικρό. Έφερα ένα τελάρο πέτρες ακόμα από το κτήμα και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Για το τέλος το καλύτερο.Ήρθε επιτέλους μετα από μια εβδομάδα που άραζα με τις ώρες και χάζευα το έπιπλο και η γυάλα.Ήταν που θα την φέρνανε την επόμενη μέρα της αγοράς.Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σχέδια για καπάκι ενυδρείου DIY | KIRKMAN | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 27-04-10 15:53 |
Σχέδια για νέο ενυδρείο. | parrot | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 19-11-06 23:19 |
Προτάσεις για αυτοσχέδια φίλτρα. | Anonymous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 22-01-05 14:09 |
Σχέδια κατασκευής για θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-09-04 13:02 |