|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Να δώσω μια παράμετρο που νομίζω πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Βγαίνει πολύ μεγάλος ένας τέτοιος πίνακας, θα είναι τουλάχιστον 65x 65cm. Έχει στήλη με 6 στοιχεία, το κάθε στοιχείο θέλει 5 πόντους, άρα είσαι στους 6 x 5 = 30 πόντους. Δεδομένου ότι οι ηλεκτρολόγοι αφήνουν και 5-7 πόντους κενό ανάμεσα στα στοιχεία και 5-7 πόντους πάνω και κάτω από αυτά, θέλει ακόμα 7 x 5 = 35cm (ή 7 x 7 = 49cm). ¶ρα σύνολικό ύψος πίνακα 30 + 35 = 65cm ( ή 30+ 49 = 79cm). Αν βρει πίνακα σε αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν πάει σε κατασκευή πίνακα θα ανέβει πολύ το κόστος. (Και πλάτος άλλους 65 πόντους). Αν κάνω λάθος για τις διαστάσεις, διορθώστε με.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ προσωπικά θα έβαζα, για μια φτηνή λύση, ή τις πρίζες ή τους διακόπτες (και τα δύο μαζί τα θεωρώ περιττά) και αν ήθελα να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα θα έβαζα μόνο υλικά ράγας, με ένα ασφαλοδιακόπτη για κάθε συσκευή, κλέμες για την σύνδεση των συσκευών, και χωρίς πρίζες κλπ. Τότε ο πίνακας θα ήταν πολύ μικρότερος, αλλά θα ανέβαινε και το κοστολόγιο σημαντικά!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το προβλημα του ειναι οτι εχει ενα μικρο κοριτσακι που χωνει χερακια οπου νανε ![]() Για αυτο εβαλα στο σχεδιο αντιηλεκτροπλιξιακο διακοπτες και πριζες |(ασφαλειας λογικα θα βαλει) |
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι μόνο αυτό το θέμα, το καλύτερο είναι ένα ξύλινο κουτί (κόντα πλακέ θαλάσσης να αντέχει και λίγο νεράκι), όλα μέσα και πίσω από το ενυδρείο, μέσα στο έπιπλο, κάπου ψιλοκρυμένο.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ο φίλος φοβάται για το κοριτσάκι του, τότε ότι και να βάλει πρέπει να κλειδώνει. Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι θα πειράζει μόνο τα καλώδια του ενυδρείου η μικρή!!
Πέρα από το θέμα της ασφάλειας, πιστεύω ότι τον τρώει τι χέρι του να πιάσει και λίγα εργαλεία ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κάτι ανάλογο έχει κάνει ο φίλος amorealex.
Μπορείς να δεις σε αυτά τα links: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...4&postcount=45 http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...5&postcount=49 |
|
||||
|
||||
![]()
μπράβο! κάπως έτσι το σκέφτομαι αλλά όχι τόσο μεγάλο. αυτό που ήθελα να δείξω είναι η διακόπτες που έχω σπίτι μου που σε έναν διακόπτη έχω βάλει. διακόπτη για τα ρολά,διακόπτη για το φως στο μπαλκόνι, διακόπτη για ένα σποτ στο δωμάτιο,μια πρίζα σούκο και έναν διακόπτη που ελέγχει την πρίζα για όταν ανάβω ένα φωτιστικό δαπέδου να μην σκύβω ο καημένος να το ανοίξω από τον δικό του διακόπτη στο καλώδιο του!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση προς τούς σχετικούς σε κιχλιδες! | theodarras | Malawi | 12 | 30-09-10 19:09 |
Ερώτηση προς Χανιώτες με Malawi..! | makis206 | Malawi | 3 | 19-09-08 14:06 |
Ερώτηση προς του εμπειρότερους | candus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 02-11-07 16:15 |
Ερώτηση προς κατόχους τηε βάσης του RIO 400..... | Johnkokk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 29-01-05 12:09 |