|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο τις λιγες γνωσεις που εχω μπορω να σου πω οτι πολλες φορες τα φυτα ''διαλεγουν'' το ενυδρειο.
Δηλ σε ενα 100λ ενυδρειο με 1w/l με Co2 της τετρα το optimat και λιπανση μονο με γενικο και σιδερο ή σουμπουλατα ηταν σαν τρελη καθε μερα κλαδευα.... στο δικο σου ενυδρειο θα επρεπε να ειναι ακομα πιο καλα. Τα ιδια εχω και στο καινουργιο ενυδρειο που καποια φυτα που θα επρεπε να ειναι σουπερ δεν ειναι και το αντιθετο Οσο αφορα τις αλγες νομιζω οτι σε φουλ φυτα με 400λ/ω εχεις πολυ χαμηλη ροη θα πρεπει κατα την γνωμη μου να ειναι 1000λ/ω + Οσο για τα φωσφορικα δωσε πιο πολυ λιπασμα αλλα να κανεις αλλαγες με το ΕΙ θελουμε να εχουμε παραπανω λιπασματα και να μειδενιζεις το συστημα καθε 7 μερες με μια μεγαλη αλλαγη νερου. Σε προβλημα που εχω με ΒΒΑ στο ενυδρειο πηγα τα λιπασματα στο Φουλ Co2 στο φουλ excel σε 2πλασια ποσοτητα και οξυζενε τοπικα και βλεπω τεραστια διαφορα αλλωστε η green spot ειναι απο λιγα φωσφορικα τωρα για το κυανοβακτηριδιο μην το αφερεις απο εκει ασε να κανει τον κυκλο του γιατι αμα παει σε ολο το ενυδρειο θα εχεις προβλημα Αυτα ελπιζω να βοηθησα αν και εισαι κατα την γνωμη μου πολυ πιο εμπειρος απο μενα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ με 1000 λιτρα νομιζω εισαι καλα εγω θα εδινα ενα φουλ στα λιπασματα και στο Co2 να παρουν φορα τα φυτα.
Μια ερωτηση αυτα μετα τον καινουργιο διαχυτηρα ? μηπως κατι δεν παει καλα εκει ? |
|
||||
|
||||
![]()
Στην θέση σου θα δοκίμαζα να ανάβω τις 2 λάμπες 10 ώρες και τις άλλες 2 για 6 ώρες στην μέση της φωτοπεριόδου.
|
|||
|
|||
![]()
Για την αργή ανάπτυξη κάποιων φυτών, δεν έχω ιδέα τι φταίει Δημήτρη και μάλλον δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο, αφού τηρείς τις ρουτίνες
σου κανονικότατα (πολύ πιο λεπτομερειακά από τους περισσότερους) και δύσκολα φυτά πηγαίνουν μια χαρά, απλά δώσε χρόνο στα υπόλοιπα. Για τις άλγες, μετά από ατελείωτες αποτυχίες στην αποτελεσματική καταπολέμησή τους, έχω γίνει φανατικός οπαδός των "ζωντανών" λύσεων. SAE, ancistrus sp3, ottocinclus, σαλιγκάρια όλων των ειδών, γαρίδες red cherry, ακόμη και corydoras, απλά για ν' ανακατεύουν την άμμο, μου κρατούν κάποια ενυδρεία καθαρά από άλγες, την ίδια στιγμή που άλλα, χωρίς τέτοιους "εργάτες", κυριολεκτικά πνίγονται στις άλγες. |
|
||||
|
||||
![]()
πόσο καιρό τρέχει με αυτό το set up και αυτή τη ρουτίνα λίπανσης;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η διάχυση του διοξειδίου δεν είναι πρόβλημα - το drop checker μου δείχνει ότι είμαι σε καλά επίπεδα - το επιβεβαίωσα και με ph-μετρο. Για το "σπάσιμο" της φωτοπεριόδου: παλαιότερα το είχα δοκιμάσει - δεν μπορώ να πω ότι είδα αλλαγή θετική ή αρνητική. Βασικά έχω την αίσθηση (τελείως διαισθητικά - μπορεί να είναι και λάθος) ότι ουσιαστικά είναι "ισοδύναμο" με μείωση της φωτοπεριόδου, αλλά ξέρω ότι οι απόψεις διίστανται. Μήπως το φως είναι πολύ δυνατό και πρέπει να μειώσω ακόμα λίγο τη φωτοπερίοδο.... |
|
||||
|
||||
![]()
Στην ουσία, αυτό προτείνω....
|
|||
|
|||
![]()
Το σιγουρο ειναι οτι το συστημα δεν εχει βρει ακομα την ισορροπια του.
Αν εισαι σιγουρος οτι εχεις βρει την μεγιστη ωφελιμη παροχη στο διοξειδιο, τοτε θα πρεπει να ξανατσεκαρεις τη λιπανση σου. Τον φωτισμο τον βρισκω μια χαρα οπως και την φωτοπεριοδο σου. Ισως ομως να ειναι νωρις να ανοιξεις τα γκαζια (φως) και πρεπει να το πας λιγο πιο αργα. Αυτο θα το κρινεις μονος σου απο την φυτομαζα σου. Το πολυ φως θελει και πολλα και υγιη φυτα που θα το εκμεταλλευτουν. Αυτο που θα σου δωσω εγω ειναι το δικο μου συστημα λιπανσης που ακολουθω εδω και 2 χρονια και δουλευει ιδανικα για μενα.Ο φωτισμος μου ειναι 6Χ54watt. Φωτοπεριοδο: 2 λαμπες 11ωρες-4 λαμπες 9ωρες-φουλ φως 6 ωρες. Απο τις 11 ωρες ομως οι 2 σχεδον ειναι dimming (ανατολη-δυση). Το ενυδρειο μου ειναι 300 λιτρα οποτε εσυ θα υπολογισεις τις μισες δοσολογιες για το 160αρι σου. Δευτερα-τεταρτη-παρασκευη: 1/2 tsp. KNO3, 3/4tsp K2SO4, 2ml fleet enema. Tριτη-Πεμπτη-Σαββατο: 1gr. Power4, 5ml iron seachem. Κυριακη τιποτα Δευτερα αλλαγη νερου 50% Δεν ξερω αν σε βολευει γιατι χρησιμοποιουμε διαφφορετικα trace αλλα μια ιδα για συγκριση ειναι παντα ωφελιμη πιστευω. Για τα φυτα που δεν πανε τοσο καλα κανε υπομονη. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο Tom Barr ο εισηγητής του EI, προτείνει κυκλοφορία σε φουλ φυτεμένο 10x. Επίσης πιστεύω οτι σε τέτοιας κατηγορίας ενυδρεία ο pH controller είναι μονόδρομος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί στη μέση της περιόδου; Κάπου έχω διαβάσει, μάλλον από τον Raven, ότι τα φυτά φωτοσυνθέτουν κυρίως στην αρχη της φωτοπεριόδου.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό το έχω δει σε ενυδρεία με CO2+Ε.Ι. γι'αυτό και το πρότεινα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πάνο κοίτα τι θα σου έρθει!! | Γιώργος Κ | Δίσκοι | 20 | 17-06-10 19:08 |
Πρόβλημα με φυτά...φυτά σουρωτήρι | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 14-06-10 16:54 |
Τι εχουν τα φυτά μου ? | imichal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 12-12-07 17:24 |