|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι παιδια εχετε δικιο. Δεν ειναι στρωμενο οταν μετρησεις Νο3 αλλα θεωρητικα οταν μετρας Νο3 μετρας και Νο2 και αμμωνια, στρωμενο θα ειναι οταν μηδενιστουν οι τιμες Νο2 και αμμωνιας. Πως εξηγητε ομως οτι σε 5 ενυδρεια κατα το στρωσιμο δεν εχω μετρησει ποτε αμμωνια (παιζει να προλαβε να μηδενιστει μεσα στο διαστημα των 2-3 ημερων που εκανα τις μετρησεις)? Τεστ αμμωνιας εκτος της Salifert μετα πηγα πηρα και της Sera για να διαπιστωσω αν ηταν χαλασμενο το πρωτο αλλα παλι δεν βρηκα αμμωνια (τα τεστ θελουν και τα 2 αρκετο καιρο για να ληξουν).
|
||||
|
||||
![]()
Ισως δεν μετρουσες επειδη εβαζες μπολι.
|
|
||||
|
||||
![]()
να πω και κατι που μπορει να μπερδεψα μερικους.
αυτο που στρωνει ειναι το φιλτρο και οχι το νερο. ζητω συγνωμη γιατι συνεχεια μιλουσα για το νερο.για να μην παραξηγηθω επειδη ειπα οτι το διαβαζουν και οι καινουργιοι. |
|
||||
|
||||
![]()
Λετε να φταει το μπολιασμα!? Περιεργο, να παω να παρω ενα αυτοκολιτο που ειναι για την αμμωνια και το κολας στο τζαμι μπας και γινετε καλυτερη δουλεια αφου μπορεις να το ελεχνεις συνεχεια με μια ματια?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεν μπολιασες και δεν μετρας αμμωνια, μπορει να εγινε λογω πολυ χαμηλων ρυπων και πολυ σταδιακης αυξησης της βιολογιας. Οι αποικιση των επιφανειων απο τα βακτηρια της πρωτης ομαδας Nitrasomonas και Nitrosococcus που δεσμεύουν Αμμωνία γινεται πολυ πιο γρηγορα απο της δευτερης ομαδας (Nitrobacter και Nitrospira). Σε 5-8 ημερες μπορουν να μηδενιζουν πληρως την αμμωνια. Τα βακτηρια της δευτερης ομαδας μπορει να χρειαστουν και 20-25 μερες μετα την εναρξη παραγωγης νιτρωδων απο τα πρωτα βακτηρια, για να ολοκληρωσουν την αποικηση τους. Σημ: Οι μερες και η διαρκεια στρωσιματος δεν ειναι απολυτα ετσι σε ολα τα ενυδρεια. Γραφω για το μεσο ορο. Ετοιμαζω ενα πινακα με σχετικο θεμα.
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι οταν δεν μετρας υπερβολικες τιμες αμμωνιας ή εστω και καθολου αλλα μετρας Νο2 και Νο3 γινονται πιο στρωτα οι αποικιες των βακτηριων λογο πολυ χαμηλων ρυπων! Στα 4 ενυδρεια μετα το 1ο που ειχα στρωμενο αφου επερνα μπολι και τα μπολιαζα δεν βρηκα τιποτα αλλο στις μετρησεις εκτος απο Νο3 γυρο στο 25-30 (μετα απο 10-15 μερες) και μετα επεσαν οι τιμες στο 10-15 οποτε ετσι θεωρησα οτι ειναι στρωμενα. Απο τοτε εχω ψαρακια σε ολα και δεν εχω ποτε μου βρει Νο2 ή αμμωνια (ενοητε οτι προσθετα ψαρια αργα και μεθοδικα)!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Εγώ έχω στρώσει φίλτρο χωρίς μπόλι και μου πήρε γύρω στις 45 ημέρες. Ο Παύλος ήδη 3 μέρες αφότου μπόλιασε, μετράει κιόλας νιτρικά. Συνεχίζοντας σωστά τη διαδικασία, σύντομα θα είναι σε θέση να βάλει μέσα ψάρια. Αν η διαδικασία συνεχιστεί με το ψάρι του φίλου του, αυτό θα έχει δύο αρνητικά. 1ον τις σοβαρές βλάβες στην υγεία του ψαριού (κάτι που ίσως δεν μπορέσει ο ίδιος να το διαπιστώσει αμέσως, το ψάρι όμως ήδη το βιώνει) και 2ον μία μικρή επιμήκυνση του χρόνου περαίωσης της διαδικασίας, αφού οι ρύποι ενός μόνου και εξασθενημένου ψαριού δεν παρέχουν τόση αμμωνία (όση αν την προσθέτει ο ίδιος) ώστε να επιταχυνθεί ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων στο βαθμό που θα θέλαμε. ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με μπολιασμα μπορεις να βαλεις αμεσα ανετα ενα ψαρι αναλογα του μπολιασματος αφου θα καλυψει τους ρυπους του.
Η αναπτυξη των νιτροποιητικων βακτηριων που διπλασιαζονται σε 15-20 ωρες (αν και ειναι αργη σε σχεση με την αναπτυξη των ετεροτροφικων μικροοργανισμων καθε 20 λεπτα), βαση της λογικης λοιπον μπορει να σου επιτρεψει να προσθεσεις και δευτερο ψαρι καθε μερα, οπως και 2 ψαρια ακομα την τριτη μερα. Με σωστο μετρημενο ταισμα και θερμοκρασια, οξυγονωση, οχι χαμηλο πεχα και αλκαλικοτητα, γινεται απλη η διαδικασια, χωρις αλλη καθυστερηση και λεπτομερεια.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρισεις | Αλεξανδρος corfu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 04-05-10 21:47 |
πειτε μου για τις πρωτες μετρησεις | sefis | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-02-10 16:52 |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |