Συγνώμη ρε παιδιά αλλά, άλλο
σκύλος εργαλείο(συνεργάτης) και άλλο
σκύλος κατοικίδιο(παρέας για χαδάκια και αγκαλιές).
Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε ότι είναι τουλάχιστον 2 κατηγορίες. Οι οποίες χωρίζονται σε μικρότερες υποκατηγορίες.
Το να πάρει κάποιος ένα ημιαιμο για κυνηγόσκυλο.

Τις περισσότερες φορές η εμπειρία έχει δείξει, ότι θα κλαίει των κόπο του.
Μη πω. Οτι στο τέλος θα κατηγορήσει ότι φταίει και ο σκύλος που δεν είναι καλος κυνηγος .
Ο σκύλος θα είναι τυχερός αν δεν πυροβολήθει και απλά καταντήσει κοπρόσκυλο.
Τι να το κάνει ένας που θέλει κυνηγόσκυλο ένα ημιαιμο? όταν: Η κορμοστασιά του ημιαιμου δεν θα το επιτρέπει να τρέξει σωστά. Όταν το βάρος του δεν θα είναι ιδανικό για να
κυνηγήσει? Όταν λόγω περίεργης σωματικής διάπλασης δεν θα μπορεί να μπαινοβγεί γρήγορα από ποταμάκια να βγάζει το θήραμα. Γενικα οταν λόγω μπερδεμένης «φύσεις». Δεν θα μπορεί να γίνει κυνηγόσκυλο.
Εδώ πλέων έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ οι απαιτήσεις στην κατηγορία κυνηγόσκυλου που άλλες ράτσες κάνουν για πουλιά και αλλά για λαγούς. Και πάει λέγοντας...
Αν έχει κάποιος μικρά παιδιά θα πρέπει να πάρει σκύλο 100% ράτσας ώστε να ξέρει ότι δεν θα δαγκώσει τα παιδιά του αν αυτά του τραβήξουν την ουρά η τα αυτιά.
Γιατί εκτός από την αγάπη που θα δείξουμε σε ένα σκύλο και την εκπαίδευση είτε από εκπαιδευτή είτε από δική μας προσπάθεια ο χαρακτήρας του σκύλου διαμορφώνετε και από το τι γονίδια κουβαλάει.
Μπάσταρδο οποίος μπορεί να πάρει ας το πάρει. Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι γονίδια μπορεί να κρύβει στο dna του. Δεν είναι μονό τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που κρίνουν μια ράτσα…..
Αν είχα Μονοκατοικία και παιδιά σε μεγάλη ηλικία το πιθανότερο είναι να έπαιρνα ένα κοπρόσκυλο αν μου έκανε κλικ. (αλλά η απαιτήσεις μου θα ήταν ανάλογες με την επιλογή μου). Λίγο χαδιάρης λίγο φύλακας λίγο ζημιάρης κτλ.
Το πρόβλημα είναι η ελαστικότητα των νομών και η ανευθυνότητα των ανθρώπων.
Εκτροφείς από εκτροφείς διαφέρουν μέρα με την νύχτα.
Τώρα γι αυτούς που κατεβάζουν τα σκυλιά σε επιδείξεις έχω να πω ότι έχουν μπερδέψει την βλακεία με την προσωπική τους χαρά.