|
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν είπε κανείς να ανεβάζει νερό στο ενυδρείο με αυτή την αντλία. Η ερώτηση ήταν αν αρκεί η εν λόγω αντλία για να βγάζει το νερό από το ενυδρείο. Για αυτό του λέω αν καταλήξει σε βαρέλι για αλλαγή να πάρει μεγαλύτερη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Η αντλια αυτη επαρκει για να βγαζει νερο αλλα οχι για να προσθετει μεσω βαρελιου.
assoscoupa, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις αυτη την αντλια για να βγαζεις νερο απο το ενυδρειο σου και να προσθετεις νερο απ' ευθειας απο τη βρυση σου. Οταν αδειασει πχ. το 30% του ενυδρειου, προσθετεις αντιχλωριο που αντιστοιχει στο 10% του ογκου του ενυδρειου σου και αμεσως ξεκινας να γεμιζεις το ενυδρειο απο τη βρυση. Στη συνεχεια ξαναβαζεις αντιχλωριο για αλλο 10% ενω προσθετεις νερο κ.ο.κ. Οταν χειμωνιασει ομως, θελει προσοχη να προσθετεις νερο με πολυ μικροτερη ροη για να προλαβαινει ο θερμαντηρας να δουλεψει ωστε να μην παθουν τα ψαρια σου σοκ απο την αποτομη μειωση της θερμοκρασιας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα επρεπε να διαιολογησω την προταση μου. Το να βγαζει νερο απο το ενυδρειο με αντλια ετσι κι αλλιως ειναι καπως too much, αφου θα ανακαλυψει οτι ειναι πανευκολο να το βγαζει με αναρροφηση. Αν αποφασισει στην πορεια να προετοιμαζει νερο, θα του βγει αχρηστη η μικρη αντλια στο ανεβασμα απο το βαρελι. Και επειδη στο τελος, αυτη τη δουλεια θα καταληξει να κανει η αντλια, προτεινα με 2-3 ευρω τη μεγαλυτερη μια και καλη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ έχω καλυφθεί με τα περί αλλαγής νερού. Μιαν αντλία θα την πάρω και μάλιστα λίγο μεγαλύτερη. Σας ευχαριστώ θερμά για όλη την ανάλυση.
Τώρα σχετικά με τα φυτά και το υπόστρωμα. Εφόσον δεν θα βάλω πολλά φυτά και ότι βάλω θέλω να είναι εύκολο... μπορώ να αποφύγω το υπόστρωμα χωρίς πρόβλημα ? και να πάω σε χαλικάκι ? ή άμμο ? Ποια είναι η βέλτιστη λύση για λιγότερο αρχικό πλύσιμο αλλά και μεγαλύτερη ευκολία για το καθάρισμα με την σκούπα βυθού ? Όσο αφορά τα ψάρια που θα έχω ο τελικός μου σκοπός είναι να καταλήξω σε έναν συνδυασμό: guppies, cardinal tetras και armored catfish (έχω πει πατάτα ? εάν ναι διωρθώστε. Εάν κάτι θέλει πολλά φυτά με τι να το αντικαταστήσω ? |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ, το θέμα αντλίας θεωρώ ότι το (υπερ)καλύψαμε!!!
Τα Tetras που σκέφτεσαι δεν ταιριάζουν με τα γκάπυ, θέλουν μαλακό νερό. Τα armored catfish, δεν τα ξέρω οπότε δεν μπορώ να σου δώσω πληροφορίες. Μπορώ να βρώ ότι και εσύ στο Internet!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Έξω τα Tetras λοιπόν.. Με τι τα αντικαθιστώ ? πείτε κανα καλό συνδιασμό για αρχάριο.... για ενυδρείο με λίγα φυτά αλλά να έχει ψάρια και που πάνε στον πάτο και αλλά που να κολυμπούν και στο μέσο και άνω μέρος
|
|
|||
|
|||
![]()
Μαζί με τα γκαπάκια μπορείς να βάλεις πλάτυ ή ξιφοφόρους (όχι και τα 2 για ν' αποφύγεις φαινόμενα υβριδισμού μεταξύ τους)
και τους ξίφους μόνο αν πάρεις το μεγάλο ενυδρείο που σκέφτεσαι γιατί φτάνουν τα 12 εκατοστά και θέλουν αρκετό χώρο. Επίσης (πάλι στο μεγάλο) μπορείς να βάλεις μόλυ, που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία τύπων και χρωμάτων. Σχετικά άνετα μπαίνουν και κάποια άλλα ψάρια που αρέσκονται σε σκληρό νερό, αλλά θα σου σύστηνα να μείνεις για αρχή σ' αυτά που σου προανέφερα, που είναι όλα ζωοτόκα και απόλυτα (καλά, σχετικό είναι αυτό) συμβατά μεταξύ τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Από πληθυσμούς σε ένα 125λιτρο και ελάφρώς φυτεμένο τι με παίρνει να βάλω ?
|
![]() |
Tags |
αρχαριος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
«Τους μονομάχους τους κρατάμε μόνους τους», μύθος? | Tolis | Bettas | 52 | 20-01-15 00:14 |
Αρχι-αρχάριος | Hydrus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-09-10 00:06 |
Αποριες αρχάριου. | liakosmrm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 31-01-10 23:46 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |