|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι θα έλεγες τοτε να το γυρίσεις σε puffer??
Dwarf Puffer.. Red eye Puffer. Εχω τρελα με τα puffer...... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κι εγω αυτο θα κανω.... γιατι δεν τα ξερω ολα απ'εξω... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Puffer σε κυβο 80αρι...
Καλη επιλογη αλλα πρεπει να βαλεις μονο ενα! Εχουν περασει απο τα χερια μου τα εξης puffer... 1)dwarf puffer Carinotetraodon travancoricus. Το ειχα σε κοινωνικο ενυδρειο 70 λιτρων και η συμπεριφορα του ηταν καλη απεναντι στα τετρα και στις γαριδες αμανο.Προσπαθησα να του βαλω αλλο ενα μπας και "κατσει" ζευγαρι αλλα αδιαφορουσε το ενα για το αλλο παντελως εκτος απο τις 2 πρωτες μερες που ειχαμε ακινδυνες αψιμαχιες.Δοκιμασα και με αλλα μπας και κατσει κανα ζευγαρι αλλα τα ιδια.Μην τα βαλεις με γκαπυ,μονομαχους η οτιδηποτε αλλο με πλουσια πτερυγια γιατι θα ασχοληται ολη μερα να τσιμπαει τα πτερυγια και τις ουρες. 2)Red eye puffer Carinotetraodon lorteti. Και αυτο το ειχα σε κοινωνικο για να αντιμετωπισω τα ανεπιθυμητα σαλιγκαρια.Εξαιρετικη συμπεριφορα,δεν πειραξε ποτε κανενα ψαρι,καμια γαριδα και εξολοθρευσε σε 2 μηνες οτι σαλιγκαρι ειχε το ενυδρειο,για να το διατηρησω σε καλη κατασταση εκανα εκτροφη σαλιγκαριων σε ενα 15αρι ενυδρειο στον κηπο.Δοκιμασα και αυτο να του βρω ταιρι και τελικα το πετυχα με την πρωτη,οταν εβαλα μεσα το εταιρο ημιση και ταιριαξαν η συμπεριφορα προς τους αλλους κατοικους του ενυδρειου αλλαξε αρδην,σε 2 μερες προλαβε να σκοτωσει 2 λεμον τετρα και να τρομοκρατησει οτι κινουνταν.Αναγκαστικα και τα χαρισα σε φιλο οπου μετα απο 1 χρονο δεν εχει επιτυχει αναπαραγωγη. 3)Tetraodon biocellatus - Figure Eight Puffer Tο καμαρωτο οκταρι ειναι πανεμορφο,το ειχα σε κοινωνικο 70 λιτρων μαζι με ενα ζευγαρι anomalochromis thomasi,τα περνουσε υπεροχα δεν πειραξε ποτε κανεναν και εκλεβε τις εντυπωσεις με το κολυμπι του σε ολες τις ζωνες του ενυδρειου.Ζευγαρι μην επιχειρησεις σε αυτα τα λιτρα. Τα puffer εχουν ενα σοβαρο μειονεκτημα στην διατηρηση τους...Τρωνε μονο ζωντανη η κατεψυγμενη τροφη και επιβαλλεται μια η 2 φορες την εβδομαδα να τους δινεις και μικροσκοπικα σαλιγκαρακια physa fontinalis για να τρεφοντε και να ακονιζουν το δοντι τους...Αυτη ειναι η τροφη τους στην φυση. Oλα τα παραπανω αποτελουν προσωπικες εμπειριες και οχι προφιλ των ψαριων,το λεω αυτο διοτι σε φιλο το red eye ηταν τοσο επιθετικο που παραλιγο να διαλυσει και να σκοτωσει ολο τον πληθυσμο των καρδιναλιων σε 120αρι ενυδρειο. Σου προτεινω ενα καμαρωτο οκταρι στα λιτρα σου.Νερο βρυσης,πολλα φυτα και μη επιθετικους συγκατοικους.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω σε περιπου 80 λιτρα ενα colomesus asselus μαζι με cory ροδοστομους κ ancistrus.Ειναι πολυ ηρεμο κ με τρομερο χαρακτηρα.
Αν δεν βαλεις αλλα ψαρια νομιζω μπορεις να βαλεις κ 2. Το μονο προβλημα ειναι οτι πρεπει να εχεις παντα σαλιγκαρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εκτός από τα puffer του θαλασσινου έχω και ένα dwarf puffer σε 25λτρ μαζι με σαλιγκαρια κοκκινα και πολλες red cherry.
Εχει ταραξει τα σαλιγκαρια Ειναι περίπου 2cm το ψαρι και ειναι τελικο νομιζω μεγεθος. Το χανω αναμεσα στα φυτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Με τις red cherry πως τα πάει; Με το γόνο τους;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Στο 1003-1005 αντεχουν τα φυτα;
|
|
||||
|
||||
![]()
για αυτο εγω μιλησα για το Colomesus asselus για να μην χρειαζομαι τετοια!!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε γκαπυ να τελειωνουμε
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Μερικα αντεχουν ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην δημιουργουντε παρανοησεις,το οκταρι σε μερικα σαιτ και σε βιβλια αναφερεται ως ψαρι που ξεκιναει την ζωη του στο γλυκο και μεγαλωνοντας περναει σε ελαφρως υφαλμυρα υδατα και σε αλλα αναφερεται ως ψαρι καθαρα γλυκου νερου,μεταξυ αυτων και το fishbase οπως επισης και το aquaticcommunity.com το οποιο αναφερει κιολας οτι λανθασμενα θεωρητε απο πολλους ψαρι υφαλμυρου,επισης το seriuslyfish.com αναφερει οτι το συνανταμε και στα δυο αυτα διαφορετικα υδατα παροτι ειναι πραγματικα ενα ψαρι γλυκου νερου.
Ανεφερα αυτα τα τρια σαιτ γιατι ειναι με την σειρα που τα ανεφερα τα σαιτ που εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη συμπεριλαμβανομενου του mongabay.com το οποιο θεωρει οτι το παφερ αυτο ζει εξισου και στα 2 υδατα αλλα στην παρεα του προτεινει ψαρια υφαλμυρου νερου. Δεν ξερω αν σας βοηθησα η σας μπερδεψα περισσοτερο αλλα σας ανεφερα τις πηγες που μπορειτε να αντλησετε πληροφοριες αυτες.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προτασεις για νεο ενυδρειο | aNe | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-08-10 13:28 |
Προτασεις για νεο ενυδρειο | TolisT | Greek Aquarist's Boards | 0 | 21-04-10 20:53 |
προτασεις για νεο ενυδρειο.... | LeF | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-09-09 21:37 |
Προτασεις για συνδυασμο ψαριων | rockislander | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 19-10-06 19:30 |
Προτασεις Για Νεο Ενυδρειο | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 19-10-05 12:16 |