|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αν μπορείς, ναι! ![]() Παράθεση:
![]() Όχι-όχι, μην σε αγχώνει. Είπαμε, καλή χημεία του νερού σου, αεραντλία ιδιαίτερα τώρα που έχει ζέστες, τάισμα με το μέτρο, παρακολουθούμε την θερμοκρασία και φτάνει...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πρεπει να μετρησω συντομα και το ΚΗ αλλα αν το pH ειναι ενταξει, τοτε και το ΚΗ δεν θα ειναι πολυ off ή κανω λαθος; ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Παράθεση:
![]() Σκεφτομαι να αλλαξω το χαλικι γιατι δεν μου αρεσει ετσι οπως εχει γινει (εχουν ανακατευει οι χρωματιστες πετρουλες με το χαλικι). Να κανω την αλλαγη σταδιακα για να μην επηρεαστουν τα βακτηρια ή να το αλλαξω μια και καλη; (εχει πλακα παντως που σπρωχνει τις πετρες και τις ακους να χτυπανε στο τζαμι! Το εχω μονο 3 μερες και δεν χορταινω να το κοιταω να κολυμπαει! Ακομα και ο γατος μου το κοιταζει με τις ωρες σαν να βλεπει τηλεοραση!! Ευτυχως που δεν το κυνηγαει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και πάλι, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχεις γενική 40! Με ποιο τεστ μετράς και πώς υπολογίζεις το 40? Αν υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι 4 είναι όντως πολύ μαλακό και πάλι δύσκολο να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο μαλακό νερό στην υδατοπρομήθεια. Αν είναι 4, τότε πολύ πιθανόν και το ΚΗ σου να είναι και αυτό στο ναδίρ. Λιγάκι μπερδεμένα όμως μου φαίνονται αυτά...ξεδιάλυνε τα γιατί πρέπει να γνωρίζεις άμεσα, περισσότερο για την υγεία του ψαριού σου.
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον, πηγα σημερα στο μαγαζι που ηταν το χρυσοψαρο μου και τους ειπα για το νερο. Μου ειπαν οτι οντως το νερο της περιοχης ειναι πολυ μαλακο και μου εδωσαν μια σκονη, την equilibrium για να διορθωσω το GH και το KH. Μου ειπαν να μετραω το pH συχνα γιατι μπορει να κανει μεγαλες διακυμανσεις και να το προσεχω. Αγορασα και ενα καινουριο τεστ της nutrafin μηπως το αλλο δεν ειναι εγκυρο γιατι το εχω και πολυ καιρο. Δεν εκανα ακομα μετρησεις γιατι εχω τρελαθει να κανω μικρες αλλαγες νερου για να ριχνω την θερμοκρασια. Σημερα εφτασε τους 29
![]() ![]() ![]() Να και το ενυδρειο μου: ![]() Παντως αυτο με το νερο ισχυει, δες και εδω ποσο μαλακο νερο εχουμε: http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_wa...ater_in_Canada (μενω στο βανκουβερ) |
|
||||
|
||||
![]()
Γράψε κι εσύ βρε κοπελιά από πού είσαι στο προφίλ σου! Ψάχνομαι να καταλάβω που βρήκες αυτό το νερό!
![]() ![]() Επειδή μάλλον έχει γίνει ένα μπέρδεμα και λες και κάπου για τις μετρήσεις της σκληρότητάς σου κάτι για άλλη μονάδα μέτρησης. Όταν μετράς με την API πόσες σταγόνες ρίχνεις για να αλλάξει χρώμα; Γιατί για να έχεις καταφέρει να ρίχνεις 40 σταγόνες πρέπει να έχεις κάνεις άθλο! Α, στο λέω από τώρα για να προετοιμάζεσαι ότι δε θα αρέσουν και σε πολλούς τα χρωματιστά που έχεις για διακόσμηση! Και η δική μου πρόταση είναι να κοιτάξεις για κάτι πιο φυσικό. ¶μα θες να βοηθήσεις και το ενυδρείο σου και τον εαυτό σου με τη θερμοκρασία βάλε ανεμιστηράκια υπολογιστή να χτυπάνε στην επιφάνεια του νερού με το καπάκι να έχει κάπου άνοιγμα. Θα εξατμίζεται νερό, αλλά θα πέσει κάπως η θερμοκρασία. Για το equilibrium δεν έχω άποψη, θα σου πουν όσοι ξέρουν καλύτερα αν υπάρχει κάτι το επίφοβο στη χρήση του και τι άλλο μπορείς να κάνεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Ας μην δυσκολεύουμε τα πράγματα.Sakura-chan προγραμμάτισε να αλλάζεις το νερό(1/3) μια φορά την εβδομάδα.Ελάχιστη τροφή(2 φορες την ημέρα 2-3 νιφάδες.).
Τα χρυσόψαρα αγαπούν την ρουτίνα και αντιπαθούν τις απότομες μεταβολές.Μην παίζεις με την θερμοκρασία(παγάκια,κρύα νερα κλπ) αν δεν μπορεις να την σταθεροποιήσεις. Με την παραπάνω ρουτίνα θα πανε όλα καλά. |
|
||||
|
||||
![]()
την σκληροτητα την πηγα στο 80ppm και θα την ανεβασω σιγα σιγα μεχρι το 150-200. Η ζεστη εφυγε, η θερμοκρασια του νερου ειναι σταθερη στους 24 και εκει ειμαστε ενταξει. Το προβλημα μου ομως τωρα ειναι κατι χειροτερο, μαλλον ick
![]() ![]() Αν βαλω φαρμακο στο νερο να συνεχισω να κανω αλλαγες νερου καθημερινα (10%)? Τι φαρμακο μου προτεινετε να παρω; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|