Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-08-10, 19:40
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Καλά, γεμισμένη και με το καινούργιο σου ξύλινο δάπεδο περιμετρικά δείχνει εκπληκτική! Αν μάλιστα μπορούσε στη μία άκρη να είναι πλατύτερο και να έχεις σκεπαστή βεράντα να αράζεις ακριβώς δίπλα της θα ήταν το τέλειο! Χμμμ... έχεις σκεφτεί να ρίξεις το σπίτι για να χωρέσει;!

Άντε όλα να σου πάνε καλά και στη συνέχεια! Περιμένουμε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 19:50
Το avatar του χρήστη 6981giwrgos
6981giwrgos Ο χρήστης 6981giwrgos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Smile

υπεροχη δουλεια μακαρι να σου πανε ολα καλα..

ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΑΡΕΣΕΙ..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 20:08
Το avatar του χρήστη imichal
imichal Ο χρήστης imichal δεν είναι συνδεδεμένος
Τanganyika Support

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην imichal Send a message via Skype™ to imichal
Προεπιλογή

Ζηλευω ......
Καταπληκτικη δουλεια άλλη μια φορά......
Παλιά 15-08-10, 20:10
Το avatar του χρήστη MIXALIS CYPRUS
MIXALIS CYPRUS Ο χρήστης MIXALIS CYPRUS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος Κυπρος
Προεπιλογή

οοοο δενει πολυ ωραια το σκηνικο . Βασιλη για ασφάλεια για σκυλο και παιδια σκεφτεσε να κανεις κατι?

Για διακόσμηση στη θεση σου θα γεμιζα περιμετρικά το χώρο με ομορφα μπονσαι !

Αν εχανες εσυ νερο τοτε εγω θα εμενα με τις γλαστρολιμνες μονο
Παλιά 15-08-10, 20:18
Το avatar του χρήστη Dream Waters
Dream Waters Ο χρήστης Dream Waters δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Mπραβο υπεροχη και επαγγελματικη δουλεια!
Αυτο που δεν εχω καταλαβει Βασιλη ακομη ειναι το γινεται μεσα στο χωρο του φιλτρου.
Θα το ντυσεις και αυτο με πολυεστερα?
Οι 3 σωληνες πως φερνουν το καθαρο νερο μεσα στην λιμνη?Οι αντλιες που μπαινουν?
Παλιά 15-08-10, 21:28
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλά, γεμισμένη και με το καινούργιο σου ξύλινο δάπεδο περιμετρικά δείχνει εκπληκτική! Αν μάλιστα μπορούσε στη μία άκρη να είναι πλατύτερο και να έχεις σκεπαστή βεράντα να αράζεις ακριβώς δίπλα της θα ήταν το τέλειο! Χμμμ... έχεις σκεφτεί να ρίξεις το σπίτι για να χωρέσει;!
Υπάρχει ήδη αυτό που λες. Σιγά-σιγά όμως...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MIXALIS CYPRUS Εμφάνιση μηνυμάτων
οοοο δενει πολυ ωραια το σκηνικο . Βασιλη για ασφάλεια για σκυλο και παιδια σκεφτεσε να κανεις κατι?
To επεξεργάζομαι ακόμα Μιχάλη, γιατί έχω και τις φοβίες μου στο θέμα αυτό για τα παιδιά και ιδιαίτερα τα ξένα που έρχονται στο σπίτι μας. Θα γίνει όμως κάτι άμεσα.

Παράθεση:
Για διακόσμηση στη θεση σου θα γεμιζα περιμετρικά το χώρο με ομορφα μπονσαι ! Αν εχανες εσυ νερο τοτε εγω θα εμενα με τις γλαστρολιμνες μονο
Είδες το χώρο, οπότε μπορείς από τώρα να φανταστείς πως θα γίνει με τα μπονσάι. Σε μια από τις πιο πάνω φωτογραφίες, μπορείτε να δειτε εξάλλου και μια παμούσα, που παραπέμπει στα της Άπω ανατολής. Τα μπονσάι πάντως υπάρχουν ήδη και έχουν και τους χώρους τους. Απλά λίγη υπομονή γιατί οι εργασίες μετά τα ψάρια, θα είναι ακόμα πολλές ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Παράθεση:
Αν εχανες εσυ νερο τοτε εγω θα εμενα με τις γλαστρολιμνες μονο
Μην το λες αυτό. Ακόμα και στις καλύτερες κατασκευές τέτοιου επιπέδου, μπορεί να παρατηρηθούν προβλήματα...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτο που δεν εχω καταλαβει Βασιλη ακομη ειναι το γινεται μεσα στο χωρο του φιλτρου.
Θα το ντυσεις και αυτο με πολυεστερα?
Οι 3 σωληνες πως φερνουν το καθαρο νερο μεσα στην λιμνη?Οι αντλιες που μπαινουν?
Πριν συμπληρωθεί το "πείραμα" απώλειας νερού που έχω κάνει σήμερα, καμία κίνηση από πλευράς φίλτρων δεν μπορεί να γίνει, γιατί σε μια περίπτωση μεγάλης απώλειας, μπορεί να σου γεμίσει νερά το μηχανοστάσιο, με τις αντλίες και λοιπό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με όσα κακά μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτό που λέω είναι βήμα-βήμα σταθερά. Τα φίλτρα υπάρχουν εδώ στο σπίτι για περισσότερο από 4 μήνες και περιμένουν, όπως αεραντλίες κ.λ.π.

Ο χώρος του φίλτρου με πολυεστέρα, γιατί? Α! τώρα κατάλαβα. Το δωματιάκι, αν μπορούμε να πούμε έτσι το χώρο φίλτρανσης, θα γεμίσει ολοκληρωτικά από φίλτρα τύπου eazypod X2, ένα DIY moving bed, αντλία, λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, αεραντλία και βεβαίως πολλές πολλές σωληνώσεις που θα τα συνδαίει όλα αυτά μαζί σαν ένα κύκλωμα. Η αντλία θα βρίσκεται κάπου στο τέλος, μετά τα φίλτρο, οπότε το προϊόν που θα στέλνει πίσω στη δεξαμένη θα είναι τριπλοφιλτραρισμένο, άρα και καθαρό από άλγες, στεραιά, αμμωνίες κ.λ.π.

Βασικά για να σας απαντήσω με απλά λόγια (γιατί και ο Βασίλης pouritanos ρώτησε κάτι ανάλογο πριν λίγες μέρες) πουθενά στο χώρο φίλτρανσης δεν θα φαίνεται νερό, έστω και αν θα υπάρχει αρκετό μέσα στα φίλτρα. Εκεί μέσα θα μπορώ να μπαίνω όποτε εγώ επιθυμώ χωρίς να λερώνομαι ή να βρέχομαι. Αυτά όμως θα έρθουν σε λίγες μέρες, γιατί είναι το αμέσως επόμενο και πολύ μεγάλο βήμα. Εννοώ ότι άμεσα ακολουθούν τα nishikigoi μου γιατί ήδη έχει σχηματιστεί η βιολογία στα Κ1 που τοποθέτησα στο ήδη υπάρχον σύστημα bakki shower.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 15-08-10 στις 21:52
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 22:09
Senior Member

Προεπιλογή

Α τωρα καταλαβα ουσιαστικα ολα τα φιλτρα θα δουλευουν με κλειστο κυκλωμα.Εγω φαντασιτικα οτι αυτο που εχτισες με τουβλακι θα γεμιζε με νερο ,κατι σαν μεγαλο φιλτρο.
Ουσιαστικα η κατασκευη σου δεν απεχει πολυ απο πισινα.
Αν ηταν δικια μου η κατασκευη μπορει να εβαζα τις επιστροφες οχι μαζεμενες αλλα την μια απεναντι απο την αλλη σε διαφορετικα σημεια της λιμνης.
Παλιά 15-08-10, 22:26
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν ηταν δικια μου η κατασκευη μπορει να εβαζα τις επιστροφες οχι μαζεμενες αλλα την μια απεναντι απο την αλλη σε διαφορετικα σημεια της λιμνης.
Βασικά μόνο ο ένας από τους 3 σωλήνες θα επιστρέφει το νερό πίσω στη λίμνη. Η δεξαμένη είναι κάπου 12,500 λίτρα, σχετικά μικρή ώστε να ξεχωρήσω τις επιστροφές σε διαφορετικά σημεία. Για να σου επιλύσω το ερώτημα, σε μια δεξαμένη των 25,000 λίτρων, θα πρέπει να τοποθετηθούν 2, ακόμα και 3 bottom drain με ανάλογη χρήση μεγάλων φίλτρων κλεστού τύπου, οπότε η επιστροφές σε αυτή την περίπτωση μπορούν να τοποθετούνται και μακριά η μια από την άλλη.

Στο δικό μου σύστημα, έχει προνοηθεί να υπάρχει φυσική ροή προς το botton drain. Αυτό φάνηκε και σήμερα που ξεκίνησα το γέμισμα, αλλά το είδα και στις τελευταίες βροχές. Το botton drain βρίσκεται κοντά σε μια γωνία της δεξαμένης και η επιστροφή + μελλοντικός καταρράκτης θα βρίσκονται στην ακριβώς αντίπερα πλευρά. Οπότε ούτε λόγος να γίνεται για μη ικανοποιητική κυκλοφορία του νερού.

Άλλωστε στο botton drain aeration υπάρχει και ο παράγοντας "παροχή οξυγόνου" και ανάλογη οξυγόνωση θα επιτυγχάνεται στο diy moving bed, στο οποίο και πάλι θα υπάρχει προσθήκη αέρα που το νερό του θα επιστρέφει στη λίμνη μέσω του σωλήνα επιστροφής.Άρα για να γενικολογήσουμε, στις δύο πιο μακρινές αποστάσεις της δεξαμένης μου θα υπάρχει συνεχόμενη ροή οξυγόνου.

Στο σύστημα μου, υπάρχουν 3 σωλήνες:
1. Για την επιστροφή
2. Για πρόνοια υπερχύλισης
3. Γενικότερη πρόνοια σε περίπτωση που θέλουμε κάποτε να περάσουμε κάτι ηλεκτρικό στη δεξαμένη μας χωρίς να φαίνονται τα καλώδια.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-10, 22:45
Senior Member

Προεπιλογή

Το νερο απο το bottom drain προς τα φιλτρα τρεχει με βαρυτητα?
Δε το τραβαει καποια αντλια προς τα φιλτρα οπως πχ στις πισινες??
Αυτο δεν εχω ξεδιαλυνει στο συστημα αυτο.
Για φωτισμο μεσα στο νερο θα κανεις τιποτα?
Για να φενεται ομορφα το βραδυ?
Παλιά 15-08-10, 22:58
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το νερο απο το bottom drain προς τα φιλτρα τρεχει με βαρυτητα?
Έστω και ανοικτού τύπου όταν έχεις μια αντλία 15,000 λίτρων να απορροφάς νερό από τα φίλτρα, η ροή είναι "βουνό" για να υπάρξει πρόβλημα αν αυτό σκέφτεσαι.

Παράθεση:
Δε το τραβαει καποια αντλια προς τα φιλτρα οπως πχ στις πισινες?? Αυτο δεν εχω ξεδιαλυνει στο συστημα αυτο.
Κάνετε υπομονή για δέκα μέρες μόνο και θα το δείτε με φωτογραφίες. Όχι μόνο τα φίλτρα, αλλά όλη την τεχνολογία αραδιασμένη.

Παράθεση:
Για φωτισμο μεσα στο νερο θα κανεις τιποτα?
Για να φενεται ομορφα το βραδυ?
Είναι δυνατόν να μην το σκεφτώ αυτό? Η μόνη διαφορά όμως είναι ότι τα φωτιστικά μου δεν θα είναι βυθιζόμενα, αλλά κάτω από τις ξύλινες μου κατασκευές. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγω τον καθαρισμό της άλγης στη λάμπα κάθε τόσο. Έχω ήδη κάνει τις πρόνοιες μου που πολύ σύντομα θα παρουσιάσω, μετά την κατασκευή της γέφυρας και της μικρής, ρηχής, ιαπωνέζινης λιμνούλας με τις πέτρινες πλάκες-βήματα στο νερό.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-10, 00:18
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Καλά δε το συζητώ έχεις κάνει τρομερή δουλειά. Ποιο επαγγελματική και από επαγγελματίες.
Αν και θεωρώ αρκετά από αυτά υπερβολές.

Επειδή είσαι ακόμα ζεστός με την κατασκευή της λίμνης. Θα σου πρότεινα να ενυσχησεις την κατασκευή με τα σανίδια.Με τσιμέντο. (βλέπε φωτο) Eμένα τα δικά μου σανίδια θα πατάνε όλα πάνω σε τσιμέντο. Βλέπω πολύ αδύναμα τα στηρίγματα σου για αυτό σου προτείνω ενίσχυση.

Οκ τελικά κατάλαβα ότι έχεις φτιάξει έναν ξέχωρο χώρο για τα φίλτρα και τα μηχανήματα που θα βάλεις.
Αυτό που δεν κατάλαβα στην συνεχεία είναι γιατί των έκανες κολλητά με την λίμνη? Από την στιγμή που θα επικοινωνούν με σωληνώσεις οι 2 δεξαμενές. Ας την έκανες 2 μετρά ποιο μακριά από την λίμνη με 2 μετρά παραπάνω σωλήνες. Θα μπορούσες να περιφράξεις το πηγάδι χωρίς να χαλάσει η ομορφιά της λίμνης
1. Έχω την εντύπωση ότι η μια πλευρά της λίμνης είναι καταδικασμένη στο να μην είναι προσβασιμη.
2. όσο και να διαμορφώσεις όμορφα των εξωτερικό χώρο τις λίμνης αυτό το πηγάδι διπλά στην λίμνη θα χαλάει την ομορφιά της.
3. πολλά πράγματα τα ξέρει μονό ο δημιουργός και σε εμάς τους απέξω μέχρι να ολοκληρωθεί ολοκληρωτικά όλη η εικόνα μας δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά.

Βαλέ και καμιά φωτογραφία όσο μπορείς ποιο πανοραμική στο να καταλάβουμε καλυτέρα το σχήμα της λίμνης.

Όταν θα είναι να κάνω πισινά θα σε φωνάξω να μου κανείς λίμνη.
Άργησες αλλά έκανες τρομερή δουλειά μπράβο σου.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές