|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά, γεμισμένη και με το καινούργιο σου ξύλινο δάπεδο περιμετρικά δείχνει εκπληκτική! Αν μάλιστα μπορούσε στη μία άκρη να είναι πλατύτερο και να έχεις σκεπαστή βεράντα να αράζεις ακριβώς δίπλα της θα ήταν το τέλειο! Χμμμ... έχεις σκεφτεί να ρίξεις το σπίτι για να χωρέσει;!
![]() ![]() Άντε όλα να σου πάνε καλά και στη συνέχεια! Περιμένουμε! |
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχη δουλεια μακαρι να σου πανε ολα καλα..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ζηλευω ......
Καταπληκτικη δουλεια άλλη μια φορά...... |
|
||||
|
||||
![]()
οοοο δενει πολυ ωραια το σκηνικο . Βασιλη για ασφάλεια για σκυλο και παιδια σκεφτεσε να κανεις κατι?
Για διακόσμηση στη θεση σου θα γεμιζα περιμετρικά το χώρο με ομορφα μπονσαι ! Αν εχανες εσυ νερο τοτε εγω θα εμενα με τις γλαστρολιμνες μονο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mπραβο υπεροχη και επαγγελματικη δουλεια!
Αυτο που δεν εχω καταλαβει Βασιλη ακομη ειναι το γινεται μεσα στο χωρο του φιλτρου. Θα το ντυσεις και αυτο με πολυεστερα? Οι 3 σωληνες πως φερνουν το καθαρο νερο μεσα στην λιμνη?Οι αντλιες που μπαινουν?
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Ο χώρος του φίλτρου με πολυεστέρα, γιατί? Α! τώρα κατάλαβα. Το δωματιάκι, αν μπορούμε να πούμε έτσι το χώρο φίλτρανσης, θα γεμίσει ολοκληρωτικά από φίλτρα τύπου eazypod X2, ένα DIY moving bed, αντλία, λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, αεραντλία και βεβαίως πολλές πολλές σωληνώσεις που θα τα συνδαίει όλα αυτά μαζί σαν ένα κύκλωμα. Η αντλία θα βρίσκεται κάπου στο τέλος, μετά τα φίλτρο, οπότε το προϊόν που θα στέλνει πίσω στη δεξαμένη θα είναι τριπλοφιλτραρισμένο, άρα και καθαρό από άλγες, στεραιά, αμμωνίες κ.λ.π. Βασικά για να σας απαντήσω με απλά λόγια (γιατί και ο Βασίλης pouritanos ρώτησε κάτι ανάλογο πριν λίγες μέρες) πουθενά στο χώρο φίλτρανσης δεν θα φαίνεται νερό, έστω και αν θα υπάρχει αρκετό μέσα στα φίλτρα. Εκεί μέσα θα μπορώ να μπαίνω όποτε εγώ επιθυμώ χωρίς να λερώνομαι ή να βρέχομαι. Αυτά όμως θα έρθουν σε λίγες μέρες, γιατί είναι το αμέσως επόμενο και πολύ μεγάλο βήμα. Εννοώ ότι άμεσα ακολουθούν τα nishikigoi μου γιατί ήδη έχει σχηματιστεί η βιολογία στα Κ1 που τοποθέτησα στο ήδη υπάρχον σύστημα bakki shower.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 15-08-10 στις 21:52 |
|
||||
|
||||
![]()
Α τωρα καταλαβα ουσιαστικα ολα τα φιλτρα θα δουλευουν με κλειστο κυκλωμα.Εγω φαντασιτικα οτι αυτο που εχτισες με τουβλακι θα γεμιζε με νερο ,κατι σαν μεγαλο φιλτρο.
Ουσιαστικα η κατασκευη σου δεν απεχει πολυ απο πισινα. Αν ηταν δικια μου η κατασκευη μπορει να εβαζα τις επιστροφες οχι μαζεμενες αλλα την μια απεναντι απο την αλλη σε διαφορετικα σημεια της λιμνης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο δικό μου σύστημα, έχει προνοηθεί να υπάρχει φυσική ροή προς το botton drain. Αυτό φάνηκε και σήμερα που ξεκίνησα το γέμισμα, αλλά το είδα και στις τελευταίες βροχές. Το botton drain βρίσκεται κοντά σε μια γωνία της δεξαμένης και η επιστροφή + μελλοντικός καταρράκτης θα βρίσκονται στην ακριβώς αντίπερα πλευρά. Οπότε ούτε λόγος να γίνεται για μη ικανοποιητική κυκλοφορία του νερού. Άλλωστε στο botton drain aeration υπάρχει και ο παράγοντας "παροχή οξυγόνου" και ανάλογη οξυγόνωση θα επιτυγχάνεται στο diy moving bed, στο οποίο και πάλι θα υπάρχει προσθήκη αέρα που το νερό του θα επιστρέφει στη λίμνη μέσω του σωλήνα επιστροφής.Άρα για να γενικολογήσουμε, στις δύο πιο μακρινές αποστάσεις της δεξαμένης μου θα υπάρχει συνεχόμενη ροή οξυγόνου. Στο σύστημα μου, υπάρχουν 3 σωλήνες: 1. Για την επιστροφή 2. Για πρόνοια υπερχύλισης 3. Γενικότερη πρόνοια σε περίπτωση που θέλουμε κάποτε να περάσουμε κάτι ηλεκτρικό στη δεξαμένη μας χωρίς να φαίνονται τα καλώδια.
|
||||
|
||||
![]()
Το νερο απο το bottom drain προς τα φιλτρα τρεχει με βαρυτητα?
Δε το τραβαει καποια αντλια προς τα φιλτρα οπως πχ στις πισινες?? Αυτο δεν εχω ξεδιαλυνει στο συστημα αυτο. Για φωτισμο μεσα στο νερο θα κανεις τιποτα? Για να φενεται ομορφα το βραδυ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλά δε το συζητώ έχεις κάνει τρομερή δουλειά. Ποιο επαγγελματική και από επαγγελματίες.
Αν και θεωρώ αρκετά από αυτά υπερβολές. ![]() Επειδή είσαι ακόμα ζεστός με την κατασκευή της λίμνης. Θα σου πρότεινα να ενυσχησεις την κατασκευή με τα σανίδια.Με τσιμέντο. (βλέπε φωτο) Eμένα τα δικά μου σανίδια θα πατάνε όλα πάνω σε τσιμέντο. Βλέπω πολύ αδύναμα τα στηρίγματα σου για αυτό σου προτείνω ενίσχυση. Οκ τελικά κατάλαβα ότι έχεις φτιάξει έναν ξέχωρο χώρο για τα φίλτρα και τα μηχανήματα που θα βάλεις. Αυτό που δεν κατάλαβα στην συνεχεία είναι γιατί των έκανες κολλητά με την λίμνη? ![]() 1. Έχω την εντύπωση ότι η μια πλευρά της λίμνης είναι καταδικασμένη στο να μην είναι προσβασιμη. 2. όσο και να διαμορφώσεις όμορφα των εξωτερικό χώρο τις λίμνης αυτό το πηγάδι διπλά στην λίμνη θα χαλάει την ομορφιά της. 3. πολλά πράγματα τα ξέρει μονό ο δημιουργός και σε εμάς τους απέξω μέχρι να ολοκληρωθεί ολοκληρωτικά όλη η εικόνα μας δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά. Βαλέ και καμιά φωτογραφία όσο μπορείς ποιο πανοραμική στο να καταλάβουμε καλυτέρα το σχήμα της λίμνης. Όταν θα είναι να κάνω πισινά θα σε φωνάξω να μου κανείς λίμνη. ![]() Άργησες αλλά έκανες τρομερή δουλειά μπράβο σου. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |