Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-08-10, 22:45
Το avatar του χρήστη Dream Waters
Dream Waters Ο χρήστης Dream Waters δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Το νερο απο το bottom drain προς τα φιλτρα τρεχει με βαρυτητα?
Δε το τραβαει καποια αντλια προς τα φιλτρα οπως πχ στις πισινες??
Αυτο δεν εχω ξεδιαλυνει στο συστημα αυτο.
Για φωτισμο μεσα στο νερο θα κανεις τιποτα?
Για να φενεται ομορφα το βραδυ?
Παλιά 15-08-10, 22:58
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters Εμφάνιση μηνυμάτων
Το νερο απο το bottom drain προς τα φιλτρα τρεχει με βαρυτητα?
Έστω και ανοικτού τύπου όταν έχεις μια αντλία 15,000 λίτρων να απορροφάς νερό από τα φίλτρα, η ροή είναι "βουνό" για να υπάρξει πρόβλημα αν αυτό σκέφτεσαι.

Παράθεση:
Δε το τραβαει καποια αντλια προς τα φιλτρα οπως πχ στις πισινες?? Αυτο δεν εχω ξεδιαλυνει στο συστημα αυτο.
Κάνετε υπομονή για δέκα μέρες μόνο και θα το δείτε με φωτογραφίες. Όχι μόνο τα φίλτρα, αλλά όλη την τεχνολογία αραδιασμένη.

Παράθεση:
Για φωτισμο μεσα στο νερο θα κανεις τιποτα?
Για να φενεται ομορφα το βραδυ?
Είναι δυνατόν να μην το σκεφτώ αυτό? Η μόνη διαφορά όμως είναι ότι τα φωτιστικά μου δεν θα είναι βυθιζόμενα, αλλά κάτω από τις ξύλινες μου κατασκευές. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγω τον καθαρισμό της άλγης στη λάμπα κάθε τόσο. Έχω ήδη κάνει τις πρόνοιες μου που πολύ σύντομα θα παρουσιάσω, μετά την κατασκευή της γέφυρας και της μικρής, ρηχής, ιαπωνέζινης λιμνούλας με τις πέτρινες πλάκες-βήματα στο νερό.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-10, 00:18
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Καλά δε το συζητώ έχεις κάνει τρομερή δουλειά. Ποιο επαγγελματική και από επαγγελματίες.
Αν και θεωρώ αρκετά από αυτά υπερβολές.

Επειδή είσαι ακόμα ζεστός με την κατασκευή της λίμνης. Θα σου πρότεινα να ενυσχησεις την κατασκευή με τα σανίδια.Με τσιμέντο. (βλέπε φωτο) Eμένα τα δικά μου σανίδια θα πατάνε όλα πάνω σε τσιμέντο. Βλέπω πολύ αδύναμα τα στηρίγματα σου για αυτό σου προτείνω ενίσχυση.

Οκ τελικά κατάλαβα ότι έχεις φτιάξει έναν ξέχωρο χώρο για τα φίλτρα και τα μηχανήματα που θα βάλεις.
Αυτό που δεν κατάλαβα στην συνεχεία είναι γιατί των έκανες κολλητά με την λίμνη? Από την στιγμή που θα επικοινωνούν με σωληνώσεις οι 2 δεξαμενές. Ας την έκανες 2 μετρά ποιο μακριά από την λίμνη με 2 μετρά παραπάνω σωλήνες. Θα μπορούσες να περιφράξεις το πηγάδι χωρίς να χαλάσει η ομορφιά της λίμνης
1. Έχω την εντύπωση ότι η μια πλευρά της λίμνης είναι καταδικασμένη στο να μην είναι προσβασιμη.
2. όσο και να διαμορφώσεις όμορφα των εξωτερικό χώρο τις λίμνης αυτό το πηγάδι διπλά στην λίμνη θα χαλάει την ομορφιά της.
3. πολλά πράγματα τα ξέρει μονό ο δημιουργός και σε εμάς τους απέξω μέχρι να ολοκληρωθεί ολοκληρωτικά όλη η εικόνα μας δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά.

Βαλέ και καμιά φωτογραφία όσο μπορείς ποιο πανοραμική στο να καταλάβουμε καλυτέρα το σχήμα της λίμνης.

Όταν θα είναι να κάνω πισινά θα σε φωνάξω να μου κανείς λίμνη.
Άργησες αλλά έκανες τρομερή δουλειά μπράβο σου.
Παλιά 16-08-10, 00:20
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

....
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  in_1.JPG
Εμφανίσεις:  691
Μέγεθος:  47,5 KB  
Παλιά 16-08-10, 07:17
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Βασίλη, εννοείται ότι στον ξύλινο σκελετό έχουν τοποθετηθεί κάθετα στηρίγματα για να ενισχύσουν την κατασκευή. Η φωτογραφία του σκελετού που ανέβασα, απλά παρουσιάζει την έναρξη της κατασκευής.

Υπερβολές ή όχι, μελετώντας, συζητώντας, ρωτώντας και διαβάζοντας χρόνια τώρα, έφτασα στο συμπέρασμα ότι τα πετ nishikigoi απαιτούν άνεση όπως όλα τα άλλα πετ που έχουμε. Όλα αυτά βασικά θα με γλητώνουν από πολύ κόπο στο μέλλον ώστε να απολαμβάνω και να ζω τα ψάρια μου, με το να κάθομαι στην ξύλινη κατασκευή, τοποθετώντας τα πόδια μου στο νερό με τα ψάρια μου να έρχονται κοντά μου... Γι' αυτόν τον λόγο θέλω καθαρότατο νερό με διαύγεια πόσιμου. Προνοώ ταυτόχρονα όμως και θέσεις σκιάς που θα μπορούν να προφυλαχθούν από την ηλιακή ακτινοβολία. Βασίλη, λες ότι "όταν θα φτιάξεις πισίνα θα με φωνάξεις για να κατασκευάσω λίμνη". Με αυτή τη λογική οι χιλιάδες φίλοι των κοι ανά το παγκόσμιο πρέπει να πάψουν να ασκολούνται με λίμνες και να λένε ότι έχουν πισίνες. Πού βλέπεις το κακό να χρησιμοποιείται η τελευταίου τύπου τεχνολογία για τα ζώα που αγαπούμε? Πρέπει να κατανοείσετε και κάτι. Σε οποιοδήποτε κλειστό κύκλωμα και αν αναφερόμαστε, με λάινερ ή όχι, με φυσική όψη ή όχι, μιλάμε ακριβώς για το ίδιο πράγμα, ασχέτως αν η μια απλά "δείχνει" φυσικότερη από την άλλη.

Βασίλη, ο χώρος φίλτρανσης είναι καλύτερα να είναι πολύ κοντά αν όχι ενωμένος με τη λίμνη, γιατί οι σωληνώσεις είνα καλύτερα να μην έχουν μεγάλη απόσταση από τη λίμνη. Ο χώρος φίλτρανσης δεν να φαίνεται καθόλου γιατί θα περάσει από πάνω του ένα μεγάλο τμήμα της γέφυρας, αλλά και τα τοιχόματα του θα καλυφθούν κάποια στιγμή από αγριοπανσέ που δρομολογείται τον Σεπτέμβριο όταν φύγουν οι ζέστες. Ολόκληρη η λίμνη θα είναι προσβάσημη, κάθε της εκατοστό περιμετρικά. Θα μπορείς να κάνεις ολόκληρο γύρο με σωστά δομημένο-διαμορφωμένο μονοπατάκι.Η διαφορά είναι ότι η κάθε της όψη θα δείχνει διαφορετική, έστω κι αν μιλάμε για μικρή δεξαμένη.

Βιάζεστε να προτρέξετε μη γνωρίζοντας την τελική εμφάνιση της λίμνης που ομολογουμένως θα φαίνεται και φυσικότατη, αν εξαιρέσουμε τους ξύλινους διαδρόμους.

Είναι αλήθεια ότι αυτά που σκέφτομαι να κάνω μπορώ να τα φανταστώ μόνο εγώ και με βοηθάει πολύ το επάγγελμα μου στην εικόνα του χώρου. Χτες όμως, έσπαζα το κεφάλι μου σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και το κάγκελο που θα κατασκευάσω. Η σύζηγος μου με μια κουβέντα της, μου έδωσε την απάντηση χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Απλά εγώ βλέπω πάντα τα πράγματα λιγάκι πιο μπερδεμένα και αδιαφορώ για τις απλές λύσεις.

Υπομονή μόνο και θα τα δείτε όλα μαζεμένα....έτσι για να έχει και λίγη περιέργια η κατηγορία. Θα έρθουν όμως εκπλήξεις όπως έχω αναφέρει και πιο πριν.

Υ.Γ. Πανοραμική φώτο δεν θα παρουσιάσω, το αφίνω και αυτό στις εκπλήξεις....

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-10, 15:39
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Μπράβο Βασίλη έκανες καταπληκτική δουλεία. Κάποιος που παρακολούθα το θέμα σου καλό θα ήταν να ξέρει και το συνολικό κόστος της κατασκευής που φαντάξομε θα είναι μεγαλύτερο από το να φτιάξεις πισίνα. Πόσο σου έχει στοιχίσει μέχρι εδώ μαζί με τον εξοπλισμό?

Καλή συνέχεια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-10, 16:41
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπράβο Βασίλη έκανες καταπληκτική δουλεία. Κάποιος που παρακολούθα το θέμα σου καλό θα ήταν να ξέρει και το συνολικό κόστος της κατασκευής που φαντάξομε θα είναι μεγαλύτερο από το να φτιάξεις πισίνα. Πόσο σου έχει στοιχίσει μέχρι εδώ μαζί με τον εξοπλισμό?

Καλή συνέχεια.
Εμένα με νοιάζει να κάνω κάτι για να μπω στην κοινωνία των φίλων nishikigoi. Χόμπυ είναι, κάνω το όνειρό μου και για μένα προσωπικά που πληρώνω, τα λεφτά είναι προϋπολογισμένα στο πρόγραμμα.

Στο τέλος θα αναφέρω και το συνολικό κόστος, αν και λίγο ενδιαφέρει...κάποιον που προτείθεται να κάνει άλμα στην κατηγορία των nishikigoi.

Πληροφοριακά, η λίμνη θα ανέβει κάποια στιγμή σε επίσημο διεθνές φόρουμ... γιατί δεν το κάνεις και εσύ με τον παλιό σου εξοπλισμό?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-08-10, 23:19
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμένα με νοιάζει να κάνω κάτι για να μπω στην κοινωνία των φίλων nishikigoi. Χόμπυ είναι, κάνω το όνειρό μου και για μένα προσωπικά που πληρώνω, τα λεφτά είναι προϋπολογισμένα στο πρόγραμμα.

Στο τέλος θα αναφέρω και το συνολικό κόστος, αν και λίγο ενδιαφέρει...κάποιον που προτείθεται να κάνει άλμα στην κατηγορία των nishikigoi.

Πληροφοριακά, η λίμνη θα ανέβει κάποια στιγμή σε επίσημο διεθνές φόρουμ... γιατί δεν το κάνεις και εσύ με τον παλιό σου εξοπλισμό?

Βασίλη με παρεξήγησες. Έκανα απλά ένα ερώτημα. Κάποιος μπορεί να θέλει να μπει στην κοινωνία των φίλων nishikigoi δεν θα ήταν καλά να ξέρει εκ τον πρωτεύων τη θα του στοιχίσει κάτι τέτοιο? Πιστεύω ότι το κόστος είναι το πρώτο που θα δει κάποιος. Τώρα για εσένα προσωπικά είναι ασήμαντο αυτό οκ.

Επαναλαμβάνω την πρώτη μου ερώτηση λοιπόν πόσο σου στοίχισε μέχρι τώρα και έχω και μια δεύτερη ερώτηση. Όταν λες με τον παλιό μου εξοπλισμό τη εννοείς ακριβός?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές