Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-06-10, 00:46
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

φιλε μου θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις μουλαρια...και χωρις ολα αυτα τα φρου φρου και αρωματα που εχουμε δημιουργησει σε αλλα ζωα...
αλλα να διαχωρισουμε...αλλο η επιλεκτικη αναπαραγωγη ΕΝΟΣ ειδους...και αλλο ο υβριδισμος...μη τα μπερδευουμε!

υ.γ. την ηθικη δεν την ανεφερα πουθενα ουτε ειμαι ηθικο στοιχειο...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagvader Εμφάνιση μηνυμάτων
Το project μου δεν ειναι τυχαιο, ειναι δοκιμασμενο πολλα χρονια σε ασια και αμερικη και δινει συγκεκριμενους απογονους.!
μπορεις να μας πεις που αποσκοπει αυτο το project λοιπον?
Παλιά 18-06-10, 00:50
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ολλανδία
Προεπιλογή

Ο καθενας φιλε μου επιλεγει το που ειναι ηθικος κ το που οχι.
Με το να υβριδιζεις καποια ψαρια μεταξυ τους εχοντας ως ελαφρυντικο το οτι τα εβαλες μαζι μονο για 7 ημερες κ οτι δεν τα πιεσες αλλα το εκαναν μονα τους δεν νομιζω να ειναι τοσο ηθικο.Αλλωστε μπορεις να αναγκασεις ενα ψαρι να αναπαραχθει?Φανταζομαι πως οχι.
Παλιά 18-06-10, 00:52
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Το άσχημο και το δυσλειτουργικό είναι πολύ σχετικές έννοιες φίλε μου.
Στα δικά μου τα μάτια, αυτά τα "ψάρια" είναι άσχημα, γιατί είναι προϊόν εργαστηρίου και δεν υπάρχουν στη φύση.
Και είναι και δυσλειτουργικά, γιατί δυσκολεύονται να κολυμπήσουν, να φάνε, πολλές φορές και απλά να επιβιώσουν.
Αν ήθελα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου, θα έβαζα ρομποτάκια ή πλαστικά ψαράκια, να μην τυρρανάω τα αληθινά.

Αν ήσουν νέος χομπίστας ή άσχετος που δεν ήξερε, θα σε δικαιολογούσα, εξαιτίας της άγνοιας ή της ηλικίας.
Στην δική σου περίπτωση δεν βρίσκω δικαιολογίες και η επιμονή σου να τα υβριδίσεις και να τα διαιωνίσεις, μόνο για να
ικανοποιήσεις την περιέργεια και τον εγωισμό σου, με βρίσκει απόλυτα και κατάφωρα αντίθετο.
"Παίζεις" με ζωούλες, με ψυχές, με δυστυχισμένα πλάσματα και προσπαθείς να δημιουργήσεις κι άλλα τερατουργήματα.
Το πείραμά σου με εξοργίζει και η προσφορά σου να μας το παρουσιάσεις με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Παλιά 18-06-10, 00:58
Το avatar του χρήστη vagvader
vagvader Ο χρήστης vagvader δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ξανθη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beat89 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλωστε μπορεις να αναγκασεις ενα ψαρι να αναπαραχθει?Φανταζομαι πως οχι.
Μονος σου το λες.... δεν τα αναγκασα!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Το άσχημο και το δυσλειτουργικό είναι πολύ σχετικές έννοιες φίλε μου.
Στα δικά μου τα μάτια, αυτά τα "ψάρια" είναι άσχημα, γιατί είναι προϊόν εργαστηρίου και δεν υπάρχουν στη φύση.
Και είναι και δυσλειτουργικά, γιατί δυσκολεύονται να κολυμπήσουν, να φάνε, πολλές φορές και απλά να επιβιώσουν.
Αν ήθελα κάτι τέτοιο στο ενυδρείο μου, θα έβαζα ρομποτάκια ή πλαστικά ψαράκια, να μην τυρρανάω τα αληθινά.

Αν ήσουν νέος χομπίστας ή άσχετος που δεν ήξερε, θα σε δικαιολογούσα, εξαιτίας της άγνοιας ή της ηλικίας.
Στην δική σου περίπτωση δεν βρίσκω δικαιολογίες και η επιμονή σου να τα υβριδίσεις και να τα διαιωνίσεις, μόνο για να
ικανοποιήσεις την περιέργεια και τον εγωισμό σου, με βρίσκει απόλυτα και κατάφωρα αντίθετο.
"Παίζεις" με ζωούλες, με ψυχές, με δυστυχισμένα πλάσματα και προσπαθείς να δημιουργήσεις κι άλλα τερατουργήματα.
Το πείραμά σου με εξοργίζει και η προσφορά σου να μας το παρουσιάσεις με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε). Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagvader : 18-06-10 στις 00:58 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 18-06-10, 01:07
Banned

Προεπιλογή

Παράθεση:
Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.
Οχι φίλε μου, δεν σέβεσαι τις απόψεις μας, μπαίνεις στο φόρουμ ενός Συλλόγου που κάνει χρόνια τώρα προσπάθεια να ενημερώσει για τα
δυστυχισμένα παπαγαλόψαρα και την ανάγκη μη διάδοσής τους κι έρχεσαι να μας καυχηθείς πώς κατάφερες να τα αναπαράξεις, να τα υβριδίσεις
και να βγάλεις νέες μορφές, σαν άλλος Φρανκενστάϊν, να τα χαίρεσαι, μας λες ανήθικους, ε, μη μας λες πως σέβεσαι και τις απόψεις μας.
Παλιά 18-06-10, 01:14
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Νομιζω οτι καταλαβα την προσπαθεια του φιλου μας. Προσπαθει να επιτυχει ενα kamfa flowerhorn και ισως τελικα ενα King kamfa υψηλης ποιοτητας.
Δεν θα παρω θεση εδω, σε αυτο το θεμα. Εχω αναμεικτα αισθηματα...απο την μια απεχθανομαι καθε τι που αποκλινει απο την φυσικη μορφη (δικο μου προσωπικο γουστο) απο την αλλη ομως εκτιμω την προσπαθεια η οποια δεν ειναι τυχαια ή ερασιτεχνικη αλλα εχει εναν τελικο σκοπο.
Μας αρεσει ή οχι, τα υβριδια εχουν εισβαλλει στο χομπι και ιδιαιτερα στην αλλη οχθη του Ατλαντικου ειναι απολυτως αποδεκτα αναμεσα στους χομπιστες. Μιλαμε λοιπον για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ασχολουνται με τις αναπαραγωγες. Και ποιος ειμαι εγω που θα τους κρινω..
Εγω κραταω την δικη μου γραμμη , δεν θα βαλω ποτε υβριδια ,θα ηθελα να μην υπηρχαν καν ,αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν αν του αρεσουν. Το μονο ισως που μπορω ειναι να τον αποτρεψω και μεχρι εκει..
Παλιά 18-06-10, 01:18
Senior Member

Προεπιλογή

εγω παλι Αλεξανδρε βρισκω προκλητικο οταν ξερεις (AN ξερεις) την πολιτικη ενος φορουμ καθως και του "δικτατορα" διαχειριστη του να βγεις με πρωτο μηνυμα την επιδειξη μιας τετοιας προσπαθειας....(χωρις να χαρακτηριζω το προσωπο...)

οσο για τη γνωμη μου για "την αλλη πλευρα του ατλαντικου"...δε θελεις να την ξερεις...δε περιμενα και τιποτα καλυτερο...
αλλη μια "αμερικανια"...αν οχι η δημιουργια..τουλαχιστον η απηχηση του νεου "trend"!!!
Παλιά 18-06-10, 01:27
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Πανο σε αυτη την περιπτωση εγω τουλαχιστον θα ειμαι πολυ ελαστικος. Προκειται για σοβαρη προσπαθεια, επιτευξης ενος πανεμορφου χρωματικα ατομου.
Αν ο σκοπος δεν ειναι εμπορικος και το παιδι θελει να πετυχει εναν στοχο, και εφοσον δεν προτιθεται να διαδωσει τα υβριδια,και το κανει για την παρτη του, δεν εχω λογο να τον κραξω. Κι εγω εχω προσπαθησει την αναπαραγωγη αναμεσα σε καρδερινα και καναρινι για να αποκτησω ενα ατομο με καλυτερο κελαηδημα. Δεν εκανα και εγκλημα !!
Παλιά 18-06-10, 06:10
gta__156 Ο χρήστης gta__156 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: petroupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομιζω οτι καταλαβα την προσπαθεια του φιλου μας. Προσπαθει να επιτυχει ενα kamfa flowerhorn και ισως τελικα ενα King kamfa υψηλης ποιοτητας.
Δεν θα παρω θεση εδω, σε αυτο το θεμα. Εχω αναμεικτα αισθηματα...απο την μια απεχθανομαι καθε τι που αποκλινει απο την φυσικη μορφη (δικο μου προσωπικο γουστο) απο την αλλη ομως εκτιμω την προσπαθεια η οποια δεν ειναι τυχαια ή ερασιτεχνικη αλλα εχει εναν τελικο σκοπο.
Μας αρεσει ή οχι, τα υβριδια εχουν εισβαλλει στο χομπι και ιδιαιτερα στην αλλη οχθη του Ατλαντικου ειναι απολυτως αποδεκτα αναμεσα στους χομπιστες. Μιλαμε λοιπον για ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ασχολουνται με τις αναπαραγωγες. Και ποιος ειμαι εγω που θα τους κρινω..
Εγω κραταω την δικη μου γραμμη , δεν θα βαλω ποτε υβριδια ,θα ηθελα να μην υπηρχαν καν ,αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν αν του αρεσουν. Το μονο ισως που μπορω ειναι να τον αποτρεψω και μεχρι εκει..
Tα ειπες ολα Αλεξανδρε !!!!
Παλιά 18-06-10, 09:43
Το avatar του χρήστη kokos125
kokos125 Ο χρήστης kokos125 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρτε την απαντηση σας απο τον raven αν οταν σας την εδωσε δεν την καταλαβατε απ οτι φενεται!!!!!!Τετοια χουντα λογου και λογοκρισια ουτε στη χουντα δεν ειχαμε κυριοι....Ειμαστε μεγαλα παιδια πιστευω και ο καθενας κανει τις επιλογες του και χαρασει τον δρομο του.Απο το ενυδρειο του μεχρι και την ζωη του...
Παλιά 18-06-10, 09:50
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

που ειδατε τη χουντα ?

δε τα γουσταρουμε
δε τα θελουμε
αμα τα θελετε παρτε θα εχει και πολλα το παιδι να σας δωσει

γουστα ειναι αυτα και αποψεις δε μπορουμε να γινουμε ολοι αμερικανακια ουτε επιστημονες

αμα ειχατε ενα καθαροαιμο ροτβαιλερ θα το ζευγαρονατε με κουτσκαρ ?

αφου κι εγω σκεφτομε να μπασταρδεψω δισκους με πλεκοστομους και ομορφια και καθαριοτητα 2 σε ενα wash and go (πλης και τσακις )
Παλιά 18-06-10, 01:19
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ολλανδία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Μονος σου το λες.... δεν τα αναγκασα!
-------------------------

Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε). Δεν βγαινει πουθενα αυτο ομως, εχετε τις δικες σας αποψεις και εγω τις δικες μου, σεβομαι τις δικες σας, θα παρακαλουσα να σεβαστειτε και τις δικες μου οσο αντιθετοι και αν ειστε.
Το οτι δεν τα αναγκασες δεν σημαινει οτι δεν εβαλες εσυ το χερι σου για να γινει.Αυτα απλα οδηγουνται απο ενστικτο.Εσυ τα κατευθυνεις.
Κ για πες μου που θα μπορουσαν να συναντηθουν αυτα τα 2 ηδη στη φυση για να αναπαραχθουν?
Αλλα απο οτι φαινεται δεν σε ενδιαφερει η φυση αλλα η δημιουργια νεων ειδων.Αρεσκεσαι στο να εχεις κατι το οποιο δεν υπαρχει πουθενα αλλου.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που αποσκοπει αυτη η προσπαθεια αναπαραγωγης.Αν ειναι ευκολο εξηγησε μας.
Παλιά 18-06-10, 01:24
Banned

Προεπιλογή

Εντάξει βρε Αλέξανδρε, φτιάξτε του και μια κατηγορία "Παπαγάλοι, υβριδισμός και διαιώνισή τους", για να βρίσκουμε εύκολα τις ενδιαφέρουσες
δημοσιεύσεις του και να παρακολουθούμε από κοντά το χόμπυ να κατακλύζεται από υβρίδια και τερατουργήματα.
Παλιά 18-06-10, 00:52
Το avatar του χρήστη vagvader
vagvader Ο χρήστης vagvader δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ξανθη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε μου θα προτιμουσα τον κοσμο χωρις μουλαρια...και χωρις ολα αυτα τα φρου φρου και αρωματα που εχουμε δημιουργησει σε αλλα ζωα...
αλλα να διαχωρισουμε...αλλο η επιλεκτικη αναπαραγωγη ΕΝΟΣ ειδους...και αλλο ο υβριδισμος...μη τα μπερδευουμε!

υ.γ. την ηθικη δεν την ανεφερα πουθενα ουτε ειμαι ηθικο στοιχειο...
μπορεις να μας πεις που αποσκοπει αυτο το project λοιπον?
Οι απογονοι αυτης της μιξης βγαζουν διαφορους τυπους ψαριων, μπορει η γεννα αυτη να δωσει 3 η και 4 ειδη με διαφορετικους σωματοτυπους η και χρωματισμους. Θα επανελθω με λεπτομερειες!
Παλιά 18-06-10, 00:59
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Οι απογονοι αυτης της μιξης βγαζουν διαφορους τυπους ψαριων, μπορει η γεννα αυτη να δωσει 3 η και 4 ειδη με διαφορετικους σωματοτυπους η και χρωματισμους. Θα επανελθω με λεπτομερειες!
παλι δεν πηρα απαντηση...κατανοητα ολα αυτα...αλλα αποσκοπουν ΠΟΥ????
Παράθεση:
Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε)..
εδω μου το χαλασες...

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές