|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι όντως 3 χρονών να είναι μόνο 15-20 εκατοστά είναι λίγο. Όταν θα είναι τα δικά μου 3 χρονών θα σας ενημερώσω για το μέγεθος. Κάτι αξιοσημείωτο είναι όταν πήρα τα πολλά ΚΟΙ έμειναν κάποια απούλητα πίσω από αυτή την παραλαβή. 1 χρόνο μετά τα ψάρια αυτά μεγάλωσαν πολύ περισσότερο από τα δικά μου. Όταν ρώτησα τον εισαγωγέα να μου πει την γνώμη του μου είπε ότι τον ενδιαφέρει η πάχυνση τον ψαριών και την επιτυγχάνει με τροφή ψηλής προτείνεις. Άλλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαφορά αυτή είναι ότι η λίμνη μου τότε βρισκόταν στο στάδιο στρωσίματος και τάιζα ελάχιστο. Άρα Βασίλη είναι 2 λόγοι πολύ σημαντικοί στο ότι τα ψάρια μου δεν έχουν το μέγεθος όπως αυτά που έμειναν στον εισαγωγέα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχετικά με το στρώσημο της λίμνης, τα κοι τα έχεις βάλει ένα χρόνο αργότερα από την δημιουργία της. Οι λόγοι βρίσκονται εδώ και είναι πολλοί. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά όλες μου τις δημοσιεύσεις στο δικό σου θέμα εδώ, πολύ απλά προσπαθούσα να βοηθήσω.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με το να αλλάζεις νερό Γιάννο, δεν σταματάς τον κύκλο του αζώτου... τώρα αν είχες ψηλές αμμωνίες κ.λ.π. είναι ίσως επειδή βιάστηκες να βάλεις πολλά ψάρια με μιας. Έχω αντίθετη άποψη όμως στο θέμα φυσικότητας ή όχι που συνέχεια τονίζεις. Όλοι μας έχουμε τεχνιτές λίμνες και είτε μας αρέσει είτε όχι έχουμε τεχνητά συστήματα που προσπαθούμε να αποδώσουμε κάτι τέλος πάντων από τη φύση, που απέχουν μακράν όμως του πραγματικού φυσικού βιότοπου των ψαριών αυτών. Μιλάω για τον πρόγονο (Cyprinus caprio) έτσι? Τώρα, αν πάμε στην εξέλιξη τους όπως διαμορφώθηκε από τους Ιάπωνες για πολλές δεκαετίες, τότε οι περισσότερες λίμνες παραγωγής τους ήταν πράσινες αλλά και χωρίς οποιονδήποτε φυτό εντός νερού μετ' έπειτα. Άρα πού καταλήγουμε? Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δες εδώ ένα βίντεο μιας λίμνης που είναι πολύ κοντά στο φυσικό και δες τα αποτελέσματα της. Δες την διαύγεια του νερού και νομίζω δεν υπάρχει botton aeration! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_ebW5...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Σε αυτή την λίμνη το φίλτρο είναι μόνο η λάσπη που όλοι μας μανιωδώς προσπαθούμε να αφαιρέσουμε από την λίμνη μας για τη δεν μας αρέσει οπτικά. Πρέπει επιτέλους να παραδεκτής ότι όλα τα μοντέρνα συστήματα το μόνο που προσφέρουν είναι την καλή εικόνα που εμείς θέλουμε και όχι τα ψάρια. Ποίος είναι αυτός που μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το ψάρι προτιμά το διαυγές νερό. Γιατί μεγαλώνουν σε τέτοιες λίμνες? Γιατί αναπαράγονται? Μήπως αυτή που είναι επαγγελματίες μας δουλεύουν με αυτά τα βίντεο που βλέπουμε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aναπαραγωγή ancistrus | ΠΕΤΡΟΣ | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 17 | 02-04-08 02:12 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |
Αναπαραγωγή Γκουράμι | Celda | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 16 | 22-11-05 22:11 |
Αναπαραγωγή αγγελόψαρων | anasios | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 30 | 18-11-05 01:53 |
Αναπαραγωγή Ottocinclus | lasal | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 30-09-05 21:47 |