|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Δεν διαφωνώ μαζί σου!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva ![]() Δεν προτείνω την χρήση της λάμπας από την στιγμή που το νερό σου δεν πρασίνισε ποτέ. Δεν διαφωνώ μαζί σου! __________________ Φιλικά Βασίλης Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω να δοκιμάσω αρχικά χωρίς την uv. Ξέρω ότι ισχύει αυτό που μ είπατε και πρέπει να περιμένω έξαρση αλγης αφενός γιατί θα είναι καινούρια λίμνη ,αφετέρου γιατί είναι καλοκαίρι και ο ηλιος θα συμβάλει στην ενίσχυση της . Όμως είναι μια πρόκληση και αφού εσείς τα καταφέρατε μπορούμε να προσπαθήσουμε και εμείς. Εξαλλου δεν θα ειναι ανεπανορθωτη η ζημια αν αποτυχουμε ..Ευκολα μπορει να τοποθετηθει η uv στο μελλον.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φαντάσου ένα "ενυδρείο" σε ακανόνιστο σχήμα τουλάχιστον 5000 λίτρων με υπερχύλιση, υπόστρωμα στον πυθμένα, πολλά φυτά, έντομα και λοιπούς οργανισμούς έξω στην αυλή. Τί λιγότερο έχει να προσφέρει από τη δική σου λίμνη, ώστε η μια να αποκαλείται φυσική λίμνη και η άλλη όχι? ![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Σε καμία περίπτωση ..Μην ανησυχείς .Θα ξεκινήσω με 1-2 χρυσοψαρα και σιγά σιγά θα προχωρω αλλά γενικά δεν θελω να εχω ουτε την ιχθυοφορτηση ουτε τις συνεπιες της .
Έτσι και αλλιώς πρωταρχικός μου στοχος είναι να αποφύγω όσο είναι δυνατον την αλγη ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Είναι σαν να μην έβαλες κανένα. ![]() Όταν λεμε λίγα ψαριά . ![]() Για τα συγκεκριμένα λίτρα 20 μικρά χρυσόψαρα για αρχή. Θα είναι οκ. Αν θέλεις να στρώσεις την λίμνη θα την αφήσεις Κανά μήνα χωρίς ψαριά γεμάτη με νερό. Μη φτάσουμε σε σημείο να κοροϊδεύουμε των εαυτό μας. Με 2 χρυσόψαρα στρώνουμε ενυδρεία των 100 λίτρων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Των χειμώνα δεν θα δεις ποτέ άλγη). Και σαν δεύτερο λόγω την ιχθυοφόρτιση και την έλλειψη ανταγωνισμό των φυτών της λίμνης.. Καλά μην περιμένεις να κάνουν δουλειά τα φυτά της λίμνης των πρώτο χρόνο λειτουργίας της . Μια και τα φυτά όσα και να βάλεις θα περνάνε στάδιο προσαρμογής. Την δεύτερη χρονιά θα μπορέσεις να καταλάβεις αν τα φυτά σου είναι αρκετά ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν την άλγη. Από μένα σαν συμβουλή αν δεν θες άλγη. Προσπάθησε να προσφέρεις περισσότερη σκίαση στην λίμνη. (πρώτο χρόνο λειτουργίας)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασιλη εχω ηδη αρκετα σε γλαστρολιμνη που βλεπει απευθειας ηλιο αρα δεν νομιζω να τα πειραξει πολυ η μεταφορα διπλα στην λιμνη . Δες http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=40813 Σκια στο σημειο ..ναι το εχω στο μυαλο μου κ προσπαθω να βρω πατεντες . Σκεφτομαι να βαλω αρκετα μεγαλους παπυρους που νομιζω θα δουλεψουν .. εκτος απο δεντρα κλπ καποιος αλλος τροπος? Ισως καποιο μεγαλο αλλο μεγαλο φυτο λιμνης ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Θα δω πόσο θα αντέξεις. ![]() ![]() Για να δούμε τα αποτελέσματα του πειράματος που θα κάνεις. Οι προβλέψεις μου είναι ότι αν βάλεις 2-3 ψάρια και αρκετά φυτά θα γλιτώσεις από την άλγη. ------------------------- Ααααα μην ξεχάσω πάλι. Ο Άντρος ήρθε από εδώ προχθές και συνεννοηθήκαμε για την διαμάχη που είχαμε! ![]() Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείτε. Άλλο να τα λες πρόσωπο με πρόσωπο…….μπορείς να δώσεις και καμιά μπουνιά. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Μην νομίσετε ότι παρεξηγηθήκαμε ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 07-06-10 στις 20:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια επειδη σε λιγο θα εχω και αλλες αποριες σχετικα με το air deffuser και την οξυγονωση της λιμνης αρα μην πεταξετε τα γαντια !
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχομαι σε ολους καλη συνεχεια.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |