|
|
|||
|
|||
![]()
και το δευτερο ψαρακι μολις εμφανισε ακριβως τα ιδια συμπτωματα με το πρωτο!!! καθονται και τα δυο ατο πατο του ενυδρειου ,με κλειστα τα πτερυγια,το δευτερο φαινεται και καπως πρησμενο. προσθεσα μια αεροπετρα-αεραντλια για να βοηθησω την οξυγονωση,εκανα αλλαγη νερου της ταξης του 40% και εχω αρχισει να ριχνω αλατι της API σε αναλογια 1 gr/lt σταδιακα και διαλυμενο πριν σε νερο ενυδρειου. σημερα ειναι αταιστα. ετοιμαζομαι να παω να παρω φαραμακο.
Furan 2 ή bactopour direckt? ποιο απο τα δυο να παρω? τι διαδικασια να ακολουθησω απο εδω και περα? τι επιπτωσεις θα εχουν στη βιολογια μου? υποθετω οτι πρεπει να αφαιρεσω τον ανθρακα πριν,ε? τι προγραμμα ταισματος να ακολουθησω? βοηθηστε παρακαλω!!!! δε θελω να τα χασω....... |
|
||||
|
||||
![]()
ταιζε καθολου εως ελαχιστα ...ψαξε να βρεις τα αιτια της καταστασης ..και τα δυο φαρμακα ειναι ισχυρα και καταστρεφουν ολοσδιολου την βιολογια του φιλτρου ..εφαρμογη αυτων μονο σε ενυδρειο καραντινα ή μπανιο του ψαριου σε ενα κουβα διαλυμενου φαρμακου σε νερο (στην αναγραφομενη δοση) ..συνεχισε τις αλλαγες κανονικα...τον ανθρακα τον βγαζεις
|
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκίνησα την θεραπεία με bactopour direckt. Μισή ώρα σε ενυδρείο-καραντίνα με 4 λίτρα νερό και 2 ταμπλέτες φάρμακο. Αντε να δούμε....
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και η φωτογραφία δεν βοηθάει 100% έχω την εντύπωση ότι το ψάρι έχει πρόβλημα .....από το ιχθυοτροφείο δηλαδή από τις τροφές που τους δίνουν για να μεγαλώσουν γρήγορα.
φοβάμαι ότι δεν έχουν πάρα πολλές ελπίδες.
|
|||
|
|||
![]()
Ο μικρός έχει εμφανίσει κάτι σαν αιμάτωμα- πολύ πολύ μικρο στην ουρά του. Ισα που φαίνεται σήμερα το παρατήρησα. Ελπίζω η αγωγή που ακολουθώ να κάνει και για αυτό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω την εντύπωση ότι το φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείς σε καλύπτει για όσα αναφέρεις χωρίς να σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρη η σωτηρία των κατοίκων του ενυδρείου σου.
|
|||
|
|||
![]()
Αλλη μια ερώτηση... Χθες άρχιασα την θεραπεία σε ενυδρείο καραντίνα 4λτ με 2 ταμπλέτες από το φάρμακο. Οι οδηγίες λένε να συνεχίσω την θεραπεία με αναλογία 1 ταμπλέτα ανα 50 λίτρα μέσα στο ενυδρείο και μετά από 3 μέρες 50% αλλαγή νερού. Αυτό θα διαλύσει τελείως την βιολογία μου. Τι να κάνω να συνεχίσω την θεραπεία μέσ στο ενυδρείο ή να τα ξαναβάλω στο ισχυρό μίγμα στην καραντίνα και αν ναι πότε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσόψαρο καθαριστής ; | halvas69 | Χρυσόψαρα | 17 | 14-10-09 14:58 |
Κάθετα ακίνητο στον πυθμένα. | mmarou | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 13 | 28-05-09 12:06 |
Πρόβλημα με χρυσόψαρο(?) | JimiDS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 26 | 01-01-08 20:01 |
Έχω ένα χρυσόψαρο σε μια λίμνη | nendosstelios | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 13-09-06 22:53 |
Πέθανε το χρυσόψαρο | iziogas | Χρυσόψαρα | 11 | 14-04-05 16:42 |