|
|
||||
|
||||
![]()
εγω σκεφτομουν μηπως επρεπε να κατεβασω το πεχα στο ξεχωριστο δοχειο που ειχα μονο τα αυγα...τελος παντων... πρεπει να περιμενω το φθινοπωρο,να πεσει η θερμοκρασια...
δεν απελπίζομαι....ακομα ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το νερο πρεπει να ειναι ηδη μαλακο κατα τη γονιμοποιηση... οχι μονο εφοσον μετακινησεις τα αυγα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Επανέρχομαι...
Χτες βρήκα πάλι αυγα στο ενυδρείο μου... ![]() ![]() αυτή τη φορα τα μετρησα κ ήταν γυρω στα 30 σε διάφορα μερη...στον πλαϊνό τζάμι και σε φυλλα εχινόδορων. Αμέσως τα απομάκρυνα κ τα τοποθέτησα σε ξεχωριστό δοχειο με αερόπετρα. Πρόσθεσα κ ακομα πιο μαλακό νερο, μπας κ την προηγουμενη φορα εφταιγε αυτο κ δεν σκασαν μυτη τα μικρά. Είναι η 2η μέρα κ ολα βαινουν καλως. ![]() ![]() Φωτο με την πρώτη ευκαιρια...
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά θα σου έλεγα άφησε την μητέρα φύση να κάνει την δουλειά της.
Βγάλε τα απλ και τυχόν γλύφτες και ρίξε καμία βιταμίνη σε υγρή μορφή. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα ενυδρεία δεν είχα ιδέα με τις αναπαραγωγές. Σε ένα 60άρι με 5-6 κορυ αέναους βλέπω μετά από καιρό στο τζάμι πάνω από 100 αυγά.Τα έπαιξα.Κάθε μήνα θα βλέπεις το φλέρτ με τα ψάρια σου.Αλλαγή νερού 10% και να είναι παγωμένο. Όσα αυγά βγάλουν μικρά καλώς.Όσα χαλάσουν απομάκρυνέ τα. Τέλος όσα καταφέρουν να μεγαλώσουν θα μεγαλώσουν. Έβλεπα τα μωρά κορυς να κρύβονται για τα καλά.Τα δυνατά θα φανουν σύντομα στο μπροστά τζάμι.Για αρχή μην ρίχνεις τροφή.θα τρώνε ότι βρίσκουν κάτω. Καλή επιτυχία με το μεγάλωμα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εγω ειχα δει πριν απο καμια βδομαδα 2 μωρα στο κυριος ενυδρειο με τους δισκους αλλα μαλλον τα εφαγαν οι λαιμαργοι , ετσι απομακρινα τα ζευγαρια ( Sterbai ) και σημερα ειδα παλι αυγα ( αυτη τη φορα στη γεννηστρα ) , να πω οτι στο κυριος ενυδρειο εβλεπα συνεχεια αυγα αλλα αργα η γρηγορα τα ετρωγαν οι δισκοι ![]() Υ.Γ - Αντε καλη μας επιτυχια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο παιδιά.
Celda ίσως να μην φτανει η αεροπετρα κ να πρέπει να βάλεις κ εναν κυκλοφόρητη ή να έχεις την έξοδο του φίλτρου πάνω τους.Καλή επιτυχία. Τα μικρα κορυ είναι πανέμορφα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλο Κωνσταντινα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για να δουμε... Στα δικά μου στερμπάι, αυγα δεν βλεπω καθε μηνα αλλα καθε 6 κ ζητημα...κ τα εχω 2,5 χρόνια ηδη...εξ'ου κ η εκπληξη... Όλα τα κολπα τα χω δοκιμασει...αυτο που συνεβη κ μαλλον "ενεργοποιηθηκαν" ειναι η προσθήκη 3 νεων θηλυκων πριν κανα 8μηνο...ειχαμε αγαπες,κοινώς ![]() ![]() Η αεροπετρα καταφέρνει να εχει κ το ρόλο του κυκλοφορητη μιας κ το δοχειο ειναι πολύ μικρο... Μακάρι να ειχα ενα species tank, τοτε θα αφηνα την Φυση να κανει τη δουλεια της...αλλά ενιοτε κ αυτή θελει βοήθεια ![]() Ευχαριστώ για τις ευχές σας... Γιάννη, εσυ ησουν κ μάρτυρας του ενθουσιασμου μου χτες στον σύλλογο ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε τι θερμοκρασια ειναι τα sterbai σου τωρα ( και την στιγμη που γεννησαν ) ? |
|
|||
|
|||
![]()
Οι μετρησεις μου οσων αφορα ( ph , temp , tds )
Για να μην γινει κανα λαθος και το διαβασεις αναποδα το tds ειναι 622 Δεν περιμενω να σκασουν τα αυγα ![]() ![]() |
![]() |
Tags |
corydoras |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
corydoras sterbai με σπυρί.... | lion | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 17-11-08 01:21 |
45 λίτρα- corydoras sterbai? | Pleco | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 42 | 22-08-08 22:33 |
Γέννα Corydoras Sterbai | caverman | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 31-07-06 12:03 |
Τάισμα Corydoras sterbai | pet | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 17-07-06 08:52 |
Corydoras Sterbai | Celda | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 15-04-06 19:05 |