|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σου απαντησα για να δεις πως ξεκινησε ολο αυτο ...
![]() Και βεβαια να χαιρομαστε .... ![]() Εγω οταν ξυπναω παω και κολαω τη μουρη μου στο τζαμι του ενυδρειου!! Και χαιρομαι πραγματικα με την ευτυχια του αλλου και λυπαμαι αν παει κατι στραβα! Αλεξ οι δισκοι δε γινονται χελιδονοψαρα ... ειδικα οι δικοι μου (εγω το εσβησα ![]() ![]() ![]() drbig οσα σβηνονται ... απλα δε φαινονται ... μπορεις ανετα με ενα π.μ. στο καθε διαχειριστη να ζητησεις τη μεταφορα του σβησμενου σου ποστ σε ενα νεο θεμα (αν αυτο εχει κατι να προσφερει η εχει κατι να πει) . Αν δεν εβλεπα νεο θεμα σου θα σου εστελνα ο ιδιος να γινοταν αυτο! ![]() Ουφ ... αυτα με το τι εγινε ... Περι ζωοφιλιας! Για μενα υποδειγματικος ζωοφιλος ειναι αυτος που προσφερει τις καλυτερες δυνατες συνθηκες! Ενα σκυλακι π.χ. μπορει να μας ανεβαζει τη ψυχολογια να δενομαστε συναισθηματικα να παιζουμε μαζι του αλλα εχει και αναγκες ... ειχα σκυλακι και ξερω ... θελει τις βολτες του να βλεπει νεα πραγματα και να ακουει νεους ηχους ... να τρεχει ... να κανει οτι θα εκανε αν το αφηνες ελευθερο σε ενα λιβαδι! Πολλες φορες η αγαπη μας πνιγει τους αλλους! Ναι μεν μπορει να το αγαπουμε αλλα αν η μορφη που το κανουμε ειναι με εγωιστικους ορους και αγνοουμε τις αντιστοιχες αναγκες των κατοικιδιων μας τοτε κανουμε καλο μονο στους εαυτους μας ... και το ζωακι μας υποφερει (στο παραδειγμα με το σκυλακι ... κλεισμενο σε ενα σπιτι ... σε μια βεραντα ... η δεμενο μονιμα σε ενα σημειο). Καθε φορα που πλησιαζουμε ακομα και ετσι αυτο θα σε δεχτει με ολη του την αγαπη και ας το καταπιεζεις ... και εκει ειναι το σημειο που πρεπει να σταθουμε ... μηπως εμεις ειμαστε τα ζωα και τα κατοικιδια μας ειναι φιλοζωα και οχι εμεις? Σε αναγωγη λοιπον με τα ψαρακια μπορει να τα βλεπουμε και να ειμαστε χαρουμενοι αλλα πρεπει να δουμε τι προσφερουμε εμεις σε αυτα! Δεν ειναι μονο τα λιτρα! Αν βαλουμε π.χ. ενα οσκαρ με ενα κοπαδι καρδιναλιους το πιο πιθανο ειναι να τα κυνηγαει μεχρι να τα φαει ολα ... ακομα και να μη τα φαει θα τρεχουν να γλυτωσουν και εμεις μαλλον θα ειμαστε απο εξω και θα λεμε ααα τι ωραια που ειναι και αυτα θα υποφερουν! ![]() Επειδη το ενυδρειο ειναι ενας κλειστος χωρος - συστημα οι τοξικες ουσιες που δημιουργουνται ειναι καταστροφικες για τα ψαρια μας .. Μπορει να τα βλεπουμε και να λεμε ειναι μια χαρα και αυτα να υποφερουν ... δυστηχως δεν εχουν στομα να μιλησουν! Π.χ. οποιος εχει δισκους θα παρατηρησε (αν ολα πανε καλα) οτι λερωνουν πιο πολυ και απο τα χρυσοψαρα! Το "δογμα" (που δεν ειναι δογμα ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα) 50 λιτρα ανα δισκος εκτος των αλλων εχει και αυτη τη προεκταση! Οταν υπαρχουν πολλα ψαρια σε λιγα λιτρα οι συγκεντρωσεις αμμωνιας η οτιδηποτε τοξικου αυξανεται κατακορυφα! Και οσο μεγαλωνουν τοσο χειροτερα -παραγεται περισσοτερη αμμωνια- ... Σκοπος λοιπον του φορουμ -ετσι οπως το εχω αντιληφθει εγω- ειναι να σωθουν ζωες που θα πηγαιναν χαμενες και να μας δωσει να καταλαβουμε οτι η αγαπη μας για ενα ψαρακι μας μπορει να το σκοτωσει! Δε με νοιαζει τιποτα παραπανω και τιποτα παρακατω απο το να σωθει εστω και μια ζωη (δυστηχως και εγω σαν αρχαριος σκοτωσα πολλα ψαρακια) ... Μερικοι ανθρωποι ομως ενδιαφερθηκαν και με βοηθησαν παρα πολυ και ειναι χρεος μου να κανω αυτο που εκαναν οι αλλοι για μενα ... χωρις club ελιτε κ.λ.π. Εν αρχη λοιπον δικη μου "τακτικη" οταν υπαρχει καποιος αρχαριος ειναι πρωτα απο ολα να σωθουν οι ψυχες των ψαριων του (ειτε δινοντας μπολι ειτε εξηγωντας τι πρεπει να κανει) και μετα αφου γινει αυτο να του πω τι επιλογες εχει -γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων απλα δε μπορει το ενυδρειο που εχει να υποστηριξει τα ψαρια που διαλεξε! Τωρα απο εκει και περα ... αν απογοητευτει και φυγει κακο θα κανει στον εαυτο του ... οπως εξηγησα παραπανω ακομα και να αγαπας κατι πολλες φορες δε βλεπεις τις αναγκες που εχει ... εδω μπροστα του ειναι .. και δε το παιρνει χαμπαρι ... μπορει καποιος ξενος απο μακρια να του το εξηγησει? Καλα οι ξεροκεφαλοι και αυτοι "που τα ξερουν ολα" ειναι αλλες κατηγοριες που συνηθως ειναι ανιατες!! Δυστηχως ολα αυτα γινονται και στις ανθρωπινες σχεσεις! Τις εχω ονομασει σχεσεις συμφεροντος η σχεσεις αναγκης οπου η αγαπη προς τον αλλο δε πηγαζει για το αλλο προσωπο αλλα απο την δικη μας αναγκη και για αυτα που μας προσφερει! Εγω λοιπον ετσι θελω το gab ... ετσι θελω τη ζωη μου ... και για αυτο προσπαθω! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Παακαλώ καταλάβετε οτι για κάθε ένα post δικό μου έφυγαν 10 ανθρωποι οι οποίοι δεν μπηκαν στον κόπο να γράψουν η γραψαν και φύγαν (και όχι στις μικρές αγγελίες)
Θέλω να δείτε την διαφορά αυτου που ονομάζεται πολίτισμένη αντιπαράθεση ή ανταλαγή αποψεων και να τα συγκρίνετε με τα 2 τελευταία Δισκο-θέματα που εκανες mod Γιώργο. (δεν καταφέρομαι εναντίων σου το καταλαβαίνεις αυτο..) Αυτα που χωρίστικαν κτλ... Μάλλον εν μέρη γουστάρουμε την ασχημη και έντονη αντιπαράθεση (αυτό φαίνεται απο ολη μας τη ζωή, στο δρόμο, στις ειδήσεις στα ριαλιτι κοκ) και μάλλον δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους πολυγραφότατους συνχομπιστες μας που δίνουν ογκο στα θέματα (εδω κάποιοι θα θιχτούν εκ των πραγμάτων αλλα σορρυ και πάλι δεν είστε εσεις το θέμα, σημερα εσεις άυριο κάποιοι άλλοι). Αλλά εγώ επειδή σαν χαρακτήρας κάθομαι και σκάω (οσο κι αν μου λέτε να μην) Θελω να το δω να αλλάζει. Τώρα το οτι πήραμε ένα πανέμορφο χομπυ και το παραξεφτιλίσαμε με όλα αυτα, είναι σαφώς μια άλλη κουβέντα...που όμως θέλω να κάνουμε για να γυρίσουμε στα βασικά.. Αυτά που μας κάνανε να το πιάσουμε.... όμορφα ψαράκια!!!!! (υπεραπλουστευμένο αλλά μας κάνει) |
|
||||
|
||||
![]()
Εξηγησα παραπανω τι κανω εγω ... δυστηχως η ευτηχως δεν θα το αλλαξω!!!
![]() Θα συμφωνησω με τον bokosta και για μενα ειναι δυσκολο να σβηνω ποστ και το ξερει και ο ιδιος (πως μου την δινει αφανταστα!) αλλα σκοπος δεν ειναι να ξεκατινιαζομαστε αλλα να εχουμε κατι να πουμε ... ηταν η πρωτη φορα που αναγκαστηκα να κανω κατι τετοιο!! ![]() Ο Τολης ολα αυτα τα χρονια τα εχει δει και τα εχει γραψει: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5870 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4605 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13535 Καλο ειναι να τα παιρνουμε υποψην ολα αυτα γιατι εκεινος μας φιλοξενει ολους!! Τουλαχιστον εδω!! Alex οταν παρασυρθηκαμε περι μπυρες κ.λ. o Raven μας "συντονισε" .... ειναι στα "καθηκοντα" του να το κανει ... και να κραταει καθαρα τα θεματα! Αν τα σβησει ολα τα επιμαχα ποστ προσωπικα δε θα προσβληθω .. απεναντιας θα πω "φτουυυ ξεφυγα" .. Επισης και σε παλια θεματα οι συντονιστες τα "καθαριζουν" τα θεματα ωστε ενας νεος χρηστης με μια αναζητηση να διαβαζει αμεσα τις πληροφοριες που ψαχνει!! Αυτη ειναι η "δουλεια" του διαχειριστη! Οσο για την ευγενεια που διαβαζω προς νεους χρηστες ολοι τουλαχιστον οι mods ειναι παραπανω απο ευγενικοι εγω (προσπαθω), ο Πανος, ο Αλεξανδρος ολοι ... δε σκεφτομαι καποιος να ειναι αποτομος!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[/QUOTE]
Οσο για την ευγενεια που διαβαζω προς νεους χρηστες ολοι τουλαχιστον οι mods ειναι παραπανω απο ευγενικοι εγω (προσπαθω), ο Πανος, ο Αλεξανδρος ολοι ... δε σκεφτομαι καποιος να ειναι αποτομος!![/QUOTE] Αυτό ισχύει ![]() όμως και εγώ ανοιχτόμυαλη αντιμετώπιση και δεν μπήκα με τη λογική του κάτσε να δούμε τι θα μας πούνε και αυτοί τωρα αλλά τελικά θα κάνω ότι μου κατέβει... Και κάτι τελευταίο όσον αφορά το δογματισμό... Νομίζω ότι σε οποιδήποτε επίσημο σαιτ, μπλογκ, φόρουμ που έχει μια συγκεκριμένη θεματολογία, η βασική γραμμή που πρέπει να ακολουθείται από τους διαχειριστές αλλά και τα ενεργά μέλη πρέπει κατά 95% να μην παρεκλείνει από αυτό που γράφεται στο βιβλίο, τον συντηρητικό και πάγιο κανόνα ας πούμε... Στις κατ ιδείαν συζητήσεις και στα πμ εντάξει μπορούν να ειπωθούν και εναλλακτικές γνώμες και εμπειρίες που φυσικά είναι δημοκρατικό να λέγονται και στις ανοιχτές συζητήσεις αλλά με προσοχή.. Γιατι μπορεί πχ. να κατάφερε ένας χομπίστας να κρατήσει 7 δίσκους σε 200 λίτρα για χρόνια χωρίς να χάσει κανέναν και να είναι όλοι καλά (μεταξύ μας δεν πρόκειται να το γνωρίσουμε ποτέ αυτό, είναι το ίδιο πιθανό να καταλάβουμε πως νιώθουν ακριβώς τα ψάρια με την πιθανότητα να αποκρυπτογραφηθεί η ψυχοσύνθεση της γυναίκας...) Αλλά ε΄γω σαν αρχάριος διαβάζω αυτό και σκέφτομαι: Ωραία θα πάρω το ενυδρείο του θείου που είναι 150 λίτρα, θα βάλω χαλίκι ξύλα, 5 μικρούς δίσκους 5 εκατοστών θα βάζω και νεράκι βρύσης και όλα καλά θα πάνε... Και εαν όμως εχώ μετά τους χάσω, και θα έχουν χαθεί 5 ψάρια , και θα έχω χάσει λεφτά, και θα ξενερώσω και και και... |
|
||||
|
||||
![]() ![]() γιωργο στο πρωτο ποστ του τολη που εβαλες, θεωρεις οτι εσυ κ οι υπολοιποι μοντς ανηκετε στους εμπειρους χομπιστες που εκνευριζονται με αυτα που λεμε ολοι αλλοι επειδη ξερετε περισσοτερα? συγνωμη αλλα αυτη ακριβως ειναι η λανθασμενη νοοτροπια(αλλαζονικη) που κατακρινουν ολοι παραπανω. Σιγουρα ξερερτε παρα πολλα,πολλα περισσοτερα απο τους αλλους αλλα οχι ολα.Κ εσυ εχεις κανει λαθη σε συζητησεις κ εχεις αλλαξει αποψη,και αλλοι μοντς.Αυτο ειναι και το φυσικο,ολοι κανουν λαθη γι αυτο δε χρειαζεται να εχετε το υφος του ξερολα οταν απαντατε.. Εσυ συγκεκριμενα εισαι απο τους πλεον ευγενικους αλλα δεν ειναι και ολοι.εγω απ οτι θυμαμαι στο πρωτο ποστ μου ειχα ξενερωσει απο το πως μου απαντουσε ενας μοντ.ετυχε να επιλεξω να μεινω στο φορουμ να διαβασω και να διορθωσω μονος μου τα λαθη μου.Δεν το κανουν ολοι ομως αυτο!!οι πιο πολλοι απλα δε θα ξαναμπουν στο φορουμ. Κ αν δεν σας νοιαζει οπως λεει ο τολης να εχει πολλα μελη το φορουμ,θα επρεπε να σας νοιαζει το καλο των ψαριων ολων των αρχαριων,που αν τους αποθαρρυνετε απ το να μεινουν στο φορουμ,απλα δε θα μαθουν ποτε __________________ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν πεσει κατι τετοιο στην αντιληψη μου -υπεροψιες κτλ- θα το θεσω στον ιδιο μεσω π.μ. Μιλαει γενικα ο Τολης οχι για τους συντονιστες!! Ακομα και εσυ Δημητρη αν δεις καποιος να εχει κανει τα ιδια λαθη και επιμενει οτι ολα ειναι καλα θα σε εκνευρισει -εστω και στιγμιαια! Προσωπικα θεωρω οτι τα πραγματα εξελισσονται -οπως και η τεχνολογια- και δεν θελω να κολαω σε "δογματα" . Παλια ειχα φιλτρο βυθου ... το υποστηριζα ... ειδα οτι υπαρχει κατι καλητερο και το αλλαξα! Δε το κρατησα να ικανοποιησω τον εγωισμο μου! Οπως παλια χρησιμοποιουσα ρητινες ... μετα ηρθαν στην επιφανεια οι αντιστροφες οσμώσεις! Δε κρατησα τις παλιες μου συνηθειες μονο και μονο να αποδειξω οτι εχω δικιο! Στο μελλον αν αλλαξει κατι το δοκιμαζω και αν λειτουργει το κανω απλα ... Αν δεν αλλαζεις και εσυ ενω ολα γυρω σου εξελισσονται τοτε κολλας στο παρελθον! Παντα κατα τη γνωμη μου πρεπει να ψαχνεις το καλυτερο και να μη κολλας σε αποψεις και πρακτικες!! Ετσι παει μπροστα ο κοσμος ...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΥΓ.δεν μιλάω ειδικά για τον Σταυρό...εκείνος ήταν μόνο η αφορμή!!!
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα και εγω να πω την γνωμη μου στο θεμα.Απο το 2008 που ειμαι γραμμενος ποτε κανενας δεν με εκανε να νιωσω ξενος.Σιγουρα εχω αντιληφθει απο καποια παιδια μια οικειοτητα και διαθεση για χαβαλε καποιες φορες μεταξυ τους αλλα σιγουρα γνωριζονται.Παραπονο κανενα και για κανενα.Οποτε ελιτ και τετοια δεν εχω αντιληφθει.Ομως παρακολουθωντας απο την αρχη το θεμα το οποιο ξεκινησε απο το ποστ του φιλου με τα 240 λιτρα και τους δισκους απορησα.Και απορησα γιατι δεν μπορειτε βρε παιδια να λετε στον αλλο ειναι μικρο.Προσωπικα ολα τα ενυδρεια ειναι μικρα για ψαρια.Ακομα και σε 400αρι να βαλεις μονο γκαπυ τα ψαρακια με 1-2 τιναγματα της ουρας τους εφτασαν στο τζαμι....Οποτε ειναι μικρο(δεν μιλαω για extreme ενυδρεια).Οσο για τους δισκους θα σας πω για πρωτο μου ξαδερφο ο οποιος βλεποντας πριν 6 χρονια το ενυδρειο μου κολλησε.Και τι εκανε;Πηγε πριν 4 χρονιο και αγορασε 130 λιτρα ενυδρειο,εξωτερικο φιλτρο,ριζες κτλ,καμια 10αρια καρδιναλιους,2 γλυφτες ΚΑΙ 6 ΔΙΣΚΟΥΣ.Τον πρωτο μηνα εχασε 1 και απο τοτε δεν ξανα εχασε ψαρι.Επειδη ειδα την αντιπαραθεση σε αυτο το ποστ,σημερα μιλησα μαζι του για λεπτομερειες.Λοιπον οσμωση δεν εχει(βαζει τυρφη) ph δεν γνωριζει αλλαγες κανει καθε μηνα και συχνα πυκνα βλεπει αυγα.Σιγουρα παραδειγμα προς αποφυγη αλλα τα ψαρια του ζουνε,εχουν υπεροχα χρωματα και ειναι γυρω στους 13 ποντους.Τι να του πεις τωρα;Οτι δεν θα δει ποτε το τελικο τους μεγεθος και οτι οι αλλοι τους εχουν 16;Οποτε οι γνωστες βοηθηστε με την εμπειρια σας οποιον ζηταει βοηθεια(και θελετε φυσικα) και αν αυτος δεν καταλαβαινει αφηστε τον να το αντιληφθει μονος του με τον οδυνηρο τροπο.Εσεις αυτο που επρεπε το κανατε και να συνεχισεται να το κανετε.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Όταν θέλει η φύση | Κόφινας | Δίσκοι | 3 | 24-03-08 18:35 |
Πετρες απο την φύση??? | zak | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 14-03-08 23:37 |
Φύση και ενυδρείο | Juan | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 02-11-05 10:10 |
Φυτά απο τη φύση + παράσιτα | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:47 |