|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ χρόνια το Stress Zyme και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ.
Πρώτη φορά το έβαλα σε ενυδρείο που είχε μόνο αρτέμια τα οποία τάιζα μέσο βαρύτητας με σπιρουλίνα. Για κάποιο λόγο έπεσε πολύ φαί και το νερό έγινε εντελώς πράσινο. Το έριξα από περιέργεια να δω τι θα γίνει και το νερό σε 2 ημέρες έγινε πάλι διαφανές. Από τότε το ρίχνω προληπτικά κάθε εβδομάδα. Σίγουρα ένα καλό, στημένο ενυδρείο δεν έχει ανάγκη αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κλειστά συστήματα. Και στα κλειστά συστήματα άμα σπάσει για κάποιο λόγο ο κύκλος πρώτα τον φτιάχνεις και μετά ψάχνεις γιατί έσπασε και πως θα το αντιμετωπίσεις. Όπως δηλαδή με τις αρρώστειες, πρώτα ρίχνεις το φάρμακο και μετά κοιτάς να δεις τι πήγε στραβά και αρρώστησαν τα ψάρια. Γιατί αν το πας ανάποδα, απλά δεν θα έχεις ψάρια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://aquariumpharm.com/Products/Te...TechSheetID=29 |
|
||||
|
||||
![]()
Each teaspoonful of Stress Zyme contains 300 million bacteria. These bacteria are in a dormant state and become active when added to the aquarium.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω ότι τα παίρνει κάποιος για αυτό το λόγο, μάλλον πίνει τον καφέ πριν τα αγοράσει και όταν απολαμβάνει το ενυδρείο του.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν καλά μου παιδιά από όσο μπορώ να καταλάβω, το συγκεκριμένο μπουκαλάκι δεν περιέχει νιτροποιητικά βακτήρια αλλά κάποιο άλλο είδος βακτηρίων (το θεωρώ απαράδεκτο που δεν αναφέρεται το είδος), το οποίο έχει την ικανότητα να διασπά τα οργανικά απόβλητα του ενυδρείου...Δηλαδή δεν πρόκειται για τα πολυπόθητα βακτήρια που θέλουμε να εγκατασταθούν στο φίλτρο μας, αλλά για διαφορετικά βακτήρια που ενδεχομένως σώζουν την κατάσταση σε περίπτωση στραβής! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και κανονικά δεν θα πρεπε να τα συγκρίνουμε! Το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα προτείνονται ως "στρώσιμο".
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρηση κολλας logo | Μικρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 06-11-07 13:29 |
ΧΡΗΣΗ DI ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ? | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-05-07 11:00 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ | PSILOS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-05-04 22:04 |