Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-03-10, 14:53
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Ε, αυτό είναι πιο φτηνό εδώ:
www.petcumulus.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-10, 14:58
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Ε, αυτό είναι πιο φτηνό εδώ:
www.petcumulus.gr

Με τα μεταφορικά έρχεται λίγο πιο ακριβά, αλλά σίγουρα θα έρθει πιο γρήγορα, βέβαια. Διαλέγει και παίρνει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-10, 15:45
drbig Ο χρήστης drbig δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ
Προεπιλογή

Εγω μόνο θέλω να σου πώ σχετικά με το Project σου το εξής... τα eheim, εκτος οτι τα βρίσκεις φτηνα (sto petcumulus Πχ) έχουν και 3 χρόνια εγγύηση... στην πράξη αποδεινύεται οτι τα eheim είναι "αθανατα" και δοκιμασμένα... αν πχ πάρεις το 2215 εχει 73 ευρώ.

εγω θα σου βάλω μίνιμουμ 20 ευρώ για τον κάδο και τα παρελκόμενα του και το κόστος θα αυξηθεί αν βάλεις βανάκια, σωλήνες κτλ, και τουλάχιστον 21 ευρώ για μια ισάξια αντλία που είναι και η καρδιά του συστήματός σου....
θα έχεις φτάσει στο 70-80% του κόστους... αλλά: με τον προσωπικο σου χρόνο στο συν, και την δεδομένη αστάθεια του συστήματος, που θα θέλει σίγουρα δοκιμή, μπορει να έχει διαροές, σκασίματα κτλ... το μόνο για το οποίο θα έχεις εγγύηση θα είναι η αντλία...

Εγώ προσωπικά θα το δοκίμαζα και καποια στιγμη (μάλλον σαν συνταξιούχος) θα το επιχειρήσω, μόνο όμως σαν project και εφόσον έχω μια λύση ήδη... Απλα για το χόμπυ μου δηλαδή... Σαν πρώτη λύση δεν θα στο πρότεινα.. για τον μόνο λόγο ότι το φίλτρο είναι η καρδιά του ενυδρείου σου.. Βέβαια υπάρχει και η δοκιμασμένη DIY λυση που λέγεται sump! που είναι το φίλτρο σου σε τετράγωνο και ανοιχτό!

Αν παρ' ολα αυτά το δοκιμάσεις, ενημέρωνέ μας, ειναι όμορφο να βλέπουμε ως που μπορουμε να φτάσουμε!.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-10, 15:54
Το avatar του χρήστη thanasisg
thanasisg Ο χρήστης thanasisg δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γέρακας - Λαμία
Προεπιλογή

Nα προσθέσω και το δικό μου σχόλιο, συνοψίζοντας ουσιαστικά τα παραπάνω. Θέλεις ένα ασφαλές στεγανό-αεροστεγές δοχείο στο οποίο θα πρέπει να προσαρμόσεις στο πάνω μέρος του μια αντλία ικανή να σου ανεβάζει 600+ λίτρα νερού σε ύψος τουλάχιστον 1,5m.

Το νερό από το ενυδρείο κατεβαίνει ουσιαστικά λόγο βαρύτητας στο κάτω μέρος του δοχείου και η αντλία ανεβάζει το νερό από το πάνω μέρος του δοχείου πίσω στο ενυδρείο.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η αντλία σταματά να δουλεύει και άρα το νερό από το ενυδρείο σταματά να κατεβαίνει προς το φίλτρο (αν φυσικά αυτό κλείνει σωστά!!)

Αν στο κόστος μιας καλής αντλίας (π.χ. την http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1218) όπως ανέφερε ο drbig) προσθέσεις ένα καλό δοχείο, σωλήνες και τα λοιπά μικρουλικά θα φτάσεις πάνω κάτω στο κόστος ενός έτοιμου εξωτερικού φίλτρου (το οποίο πιθανότατα θα έχει και μικρότερη κατανάλωση) οπότε σου μένει μόνο η χαρά της δημιουργίας!!!

Αν το δοχείο σου δεν κλείνει ερμητικά, τότε όπως είπε ο halvas έχεις ουσιαστικά sump και όχι εξωτερικό φίλτρο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές