Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-02-10, 03:05
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Μη πελαγωνεις .... παρτα ενα ενα απο την αρχη αλλιως θα

Δε φταις σε κατι ... πολλοι θα πουν οτι φταις που δεν ενημερωθηκες απο πριν αλλα εγω θα πω οτι ειχες στο μυαλο σου οτι ηταν ολα καλα!
Πρωτα απο ολα θα πρεπει να αποφασισεις αν θα κρατησεις το χρυσοψαρο σου (χρειαζεται μονο του 50-60 λιτρα αρα δε θα πρεπει να βαλεις αλλο ψαρι) ... αν γινει αυτο ασε το φιλτρο σου οπως εχει και ψαξε για μπολι ... αν θες σου δινω εγω ... αλλιως θα πρεπει να το επιστρεψεις και αυτο ...

Το "χαλικακι" που λες ειναι σε συσκευασια? τι γραφει επανω?

Το εκτοζον ειναι φαρμακο και αν δεν εχουν προβλημα τα ψαρια σου δεν υπαρχει λογος να το χρησημοποιεις!

Αλλαγες νερου κανε καθημερινα (σιγουρα θα εχεις αμμωνια) με αντιχλωριο (μη το ξεχνας ποτε αυτο)

Το σφουγγαρι αν το πιεσεις βγαζει μαυρη σκονη? (ειναι ανθρακας?)

Το βακτο (η οπως λεγεται) δεν στρωνει το φιλτρο σου! Χρειαζεσαι μπολι που ειναι ζωντανα και ετοιμα βακτηρια!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:32
panosfx Ο χρήστης panosfx δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Χαιδαρι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Μη πελαγωνεις .... παρτα ενα ενα απο την αρχη αλλιως θα

Δε φταις σε κατι ... πολλοι θα πουν οτι φταις που δεν ενημερωθηκες απο πριν αλλα εγω θα πω οτι ειχες στο μυαλο σου οτι ηταν ολα καλα!
Πρωτα απο ολα θα πρεπει να αποφασισεις αν θα κρατησεις το χρυσοψαρο σου (χρειαζεται μονο του 50-60 λιτρα αρα δε θα πρεπει να βαλεις αλλο ψαρι) ... αν γινει αυτο ασε το φιλτρο σου οπως εχει και ψαξε για μπολι ... αν θες σου δινω εγω ... αλλιως θα πρεπει να το επιστρεψεις και αυτο ...

Το "χαλικακι" που λες ειναι σε συσκευασια? τι γραφει επανω?

Το εκτοζον ειναι φαρμακο και αν δεν εχουν προβλημα τα ψαρια σου δεν υπαρχει λογος να το χρησημοποιεις!

Αλλαγες νερου κανε καθημερινα (σιγουρα θα εχεις αμμωνια) με αντιχλωριο (μη το ξεχνας ποτε αυτο)

Το σφουγγαρι αν το πιεσεις βγαζει μαυρη σκονη? (ειναι ανθρακας?)

Το βακτο (η οπως λεγεται) δεν στρωνει το φιλτρο σου! Χρειαζεσαι μπολι που ειναι ζωντανα και ετοιμα βακτηρια!
Καταρχας σε ευχαριστω πολυ και μονο που ασχοληθηκες κι εσυ κι ολα τα παιδια εδω μεσα!!!Και ναι μου αξιζουν μπινελικια!Το "χαλικακι" το χοντρο λεγεται D'enilit και μου ειπε να το βαλω σε ενα σακουλακι διχτυ που μου εδωσε κατω κατω στο φιλτρο.Το λεπτο "χαλικακι" λεγεται Ze Oliet και αυτο να το βαλω σε αλλο διχτακι-πουγγι πανω απο το χοντρο.Αλλαγες νερου να κανω 30% ή ολο;Το μαυρο σφουγγαρακι ναι ειναι ανθρακας.Ναι θα το ηθελα το μπολι σου αν ειναι να σωσω τα κακομοιρα τα ψαρακια που ειναι και κουκλια!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yannakis Εμφάνιση μηνυμάτων
τι προτεινω εγω?
να τα επιστρεψεις!
να βρεις μπολι απο καποιον συνχομπιστα!
μεχρι να βρεις μπολι να κανεις οσες πιο πολλες αλλαγες μπορεις!
τελος,σε καθε αλλαγη νερου να βαζεις αντιχλωριο στην λεκανη η οπου θα βαζεις το καινουργιο νερο στην ποσοτητα που πρεπει για τα λιτρα σου!
μην ανυσηχεις!και εγω ξεκινησα με ενα 25λιτρο με 2 χρυσοψαρα και ενα κοι!

Και ποσο καιρο σου αντεξαν τα 2 χρυσοψαρα και το ΚΟΙ;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosfx : 28-02-10 στις 03:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:34
Το avatar του χρήστη yannakis
yannakis Ο χρήστης yannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Και ποσο καιρο σου αντεξαν τα 2 χρυσοψαρα και το ΚΟΙ;

δεν τα αφησαν να αντεξουν.απο την στιγμη που εκανα την μπαμπακια αρχισα να ψαχνομαι στο ιντερνετ και μολις διαβασα τα βασικα τα επεστρεψα πισω!(το πολυ μια βδομαδα να τα'νε αν και νομιζω πιο λιγο..)

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:38
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Μη βαλεις κατι απο τα χαλικακια και λοιπα!! Αν δε τα εχεις ανοιξει δωστα πισω ... και παρε πιο .. χρησιμα πραγματα ... οπως τεστακια να μετρας την αμμωνια τα ΝΟ2 και ΝΟ3 για αρχη!
Αντιχλωριο εχεις?

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:40
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Μη βαλεις κατι απο τα χαλικακια και λοιπα!! Αν δε τα εχεις ανοιξει δωστα πισω ... και παρε πιο .. χρησιμα πραγματα ... οπως τεστακια να μετρας την αμμωνια τα ΝΟ2 και ΝΟ3 για αρχη!
Αντιχλωριο εχεις?

Ναι εχω!Περα απο αχρηστα μου εδωσε και καποια χρησιμα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:45
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panosfx Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι εχω!Περα απο αχρηστα μου εδωσε και καποια χρησιμα...
Ισως το μονο χρησιμο!
Πρεπει να το βαζεις πριν το αντιχλωριο και μετα να προσθετεις το νερο η αν κανεις αλλαγη νερου με κουβα το ριχνεις μεσα στον κουβα και μετα στο ενυδρειο! Θα πρεπει να μετρησεις αμμωνια ωστε να κανεις αλλαγες νερου και να μηδενιζεται αλλιως πας στα τυφλα! Κανε μια γερη αλλαγη 60-70% και μεσα στην ημερα κανε μικρες αλλαγες! Ειναι κουραστικο ... αλλα αν στρωσει το φιλτρο σου μια αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα θα ειναι αρκετη!
Επισης μην ταιζεις προσωρινα (δεν παθαινουν τιποτα αν μεινουν αταιστα 1-2 ημερες) γιατι επιβαρυνεις το νερο ακομα πιο πολυ!

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 12:54
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ισως το μονο χρησιμο!
Πρεπει να το βαζεις πριν το αντιχλωριο και μετα να προσθετεις το νερο η αν κανεις αλλαγη νερου με κουβα το ριχνεις μεσα στον κουβα και μετα στο ενυδρειο! Θα πρεπει να μετρησεις αμμωνια ωστε να κανεις αλλαγες νερου και να μηδενιζεται αλλιως πας στα τυφλα! Κανε μια γερη αλλαγη 60-70% και μεσα στην ημερα κανε μικρες αλλαγες! Ειναι κουραστικο ... αλλα αν στρωσει το φιλτρο σου μια αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα θα ειναι αρκετη!
Επισης μην ταιζεις προσωρινα (δεν παθαινουν τιποτα αν μεινουν αταιστα 1-2 ημερες) γιατι επιβαρυνεις το νερο ακομα πιο πολυ!

Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου!Καπως ηρεμησα τωρα..Θα ακολουθησω οτι μου πεις κατα γραμμα!Αναγκαστικα μεχρι την Δευτερα που θα ανοιξουν τα μαγαζια για να παρω τα τεστ θα παω στα τυφλα.Σε ευχαριστω και παλι!
-------------------------
Μια ερωτηση...Και τα 3 ΚΟΙ ειναι ανησυχα πολυ,πραγμα πολυ φυσικο αφου οι υπαρχουσες συνθηκες ειναι απανθρωπες γι'αυτα ,αλλα το ενα απο αυτα (ο καπαμαρου) ειναι σαν να ψαχνει κατι συνεχεια στην επιφανεια του νερου.Ψαχνει για τροφη ή προσπαθει να "αναπνευσει";Αυτος με ανησυχει πολυ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosfx : 28-02-10 στις 12:54 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 13:13
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panosfx Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια ερωτηση...Και τα 3 ΚΟΙ ειναι ανησυχα πολυ,πραγμα πολυ φυσικο αφου οι υπαρχουσες συνθηκες ειναι απανθρωπες γι'αυτα ,αλλα το ενα απο αυτα (ο καπαμαρου) ειναι σαν να ψαχνει κατι συνεχεια στην επιφανεια του νερου.Ψαχνει για τροφη ή προσπαθει να "αναπνευσει";Αυτος με ανησυχει πολυ...
Βαλε το φιλτρο να "χτυπαει" την επιφανεια ωστε να εχει καλη οξυγονωση και κανε αλλαγη νερου ...

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές