Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-02-10, 03:40
panosfx Ο χρήστης panosfx δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Χαιδαρι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask Εμφάνιση μηνυμάτων
Μη βαλεις κατι απο τα χαλικακια και λοιπα!! Αν δε τα εχεις ανοιξει δωστα πισω ... και παρε πιο .. χρησιμα πραγματα ... οπως τεστακια να μετρας την αμμωνια τα ΝΟ2 και ΝΟ3 για αρχη!
Αντιχλωριο εχεις?

Ναι εχω!Περα απο αχρηστα μου εδωσε και καποια χρησιμα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 03:45
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panosfx Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι εχω!Περα απο αχρηστα μου εδωσε και καποια χρησιμα...
Ισως το μονο χρησιμο!
Πρεπει να το βαζεις πριν το αντιχλωριο και μετα να προσθετεις το νερο η αν κανεις αλλαγη νερου με κουβα το ριχνεις μεσα στον κουβα και μετα στο ενυδρειο! Θα πρεπει να μετρησεις αμμωνια ωστε να κανεις αλλαγες νερου και να μηδενιζεται αλλιως πας στα τυφλα! Κανε μια γερη αλλαγη 60-70% και μεσα στην ημερα κανε μικρες αλλαγες! Ειναι κουραστικο ... αλλα αν στρωσει το φιλτρο σου μια αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα θα ειναι αρκετη!
Επισης μην ταιζεις προσωρινα (δεν παθαινουν τιποτα αν μεινουν αταιστα 1-2 ημερες) γιατι επιβαρυνεις το νερο ακομα πιο πολυ!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 12:54
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ισως το μονο χρησιμο!
Πρεπει να το βαζεις πριν το αντιχλωριο και μετα να προσθετεις το νερο η αν κανεις αλλαγη νερου με κουβα το ριχνεις μεσα στον κουβα και μετα στο ενυδρειο! Θα πρεπει να μετρησεις αμμωνια ωστε να κανεις αλλαγες νερου και να μηδενιζεται αλλιως πας στα τυφλα! Κανε μια γερη αλλαγη 60-70% και μεσα στην ημερα κανε μικρες αλλαγες! Ειναι κουραστικο ... αλλα αν στρωσει το φιλτρο σου μια αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα θα ειναι αρκετη!
Επισης μην ταιζεις προσωρινα (δεν παθαινουν τιποτα αν μεινουν αταιστα 1-2 ημερες) γιατι επιβαρυνεις το νερο ακομα πιο πολυ!

Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου!Καπως ηρεμησα τωρα..Θα ακολουθησω οτι μου πεις κατα γραμμα!Αναγκαστικα μεχρι την Δευτερα που θα ανοιξουν τα μαγαζια για να παρω τα τεστ θα παω στα τυφλα.Σε ευχαριστω και παλι!
-------------------------
Μια ερωτηση...Και τα 3 ΚΟΙ ειναι ανησυχα πολυ,πραγμα πολυ φυσικο αφου οι υπαρχουσες συνθηκες ειναι απανθρωπες γι'αυτα ,αλλα το ενα απο αυτα (ο καπαμαρου) ειναι σαν να ψαχνει κατι συνεχεια στην επιφανεια του νερου.Ψαχνει για τροφη ή προσπαθει να "αναπνευσει";Αυτος με ανησυχει πολυ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosfx : 28-02-10 στις 12:54 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 13:13
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Μια ερωτηση...Και τα 3 ΚΟΙ ειναι ανησυχα πολυ,πραγμα πολυ φυσικο αφου οι υπαρχουσες συνθηκες ειναι απανθρωπες γι'αυτα ,αλλα το ενα απο αυτα (ο καπαμαρου) ειναι σαν να ψαχνει κατι συνεχεια στην επιφανεια του νερου.Ψαχνει για τροφη ή προσπαθει να "αναπνευσει";Αυτος με ανησυχει πολυ...
Βαλε το φιλτρο να "χτυπαει" την επιφανεια ωστε να εχει καλη οξυγονωση και κανε αλλαγη νερου ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 13:21
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Βαλε το φιλτρο να "χτυπαει" την επιφανεια ωστε να εχει καλη οξυγονωση και κανε αλλαγη νερου ...

Το φιλτρο το εχω οπως μου ειπες και το νερο το ξαναλλαξα πριν κανα μισαωρο.Γαμωτο εγινα αθελα μου βασανιστης ζωων...Σημερα ειπα στον πατερα μου να φτιαξουμε μια μικρη λιμνουλα πισω στον κηπο να βαλω δικα μου ΚΟΙ και του φανηκε καλη ιδεα.Και στο ενυδρειο να βαλω το χρυσοψαρο μου κι ισως του παρω αλλο ενα για παρεα.Τα εχω λατρεψει αυτα τα ψαρακια!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 13:23
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

φίλε ακόμα και μια λίμνη για να έχει κοι θέλει κάποιες προδιαγραφές εάν θέλεις μια λίμνη για χρυσόψαρα όλα καλά.
έχω μια λίμνη 1500λιτρα και αποφάσισα να βάλω χρυσόψαρα και όχι Κοι
πάνω από όλα γιατί θα βάλω 30χρυσοψαρα ενώ Κοι θα έβαζα με το ζόρι 2-3 αν και εδω θα σου πουν 0.
Αν μεγαλώσουν όμως τα Κοι θα πρέπει να τα δώσεις ή να μεγαλώσεις την λίμνη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-10, 13:31
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε ακόμα και μια λίμνη για να έχει κοι θέλει κάποιες προδιαγραφές εάν θέλεις μια λίμνη για χρυσόψαρα όλα καλά.
έχω μια λίμνη 1500λιτρα και αποφάσισα να βάλω χρυσόψαρα και όχι Κοι
πάνω από όλα γιατί θα βάλω 30χρυσοψαρα ενώ Κοι θα έβαζα με το ζόρι 2-3 αν και εδω θα σου πουν 0.
Αν μεγαλώσουν όμως τα Κοι θα πρέπει να τα δώσεις ή να μεγαλώσεις την λίμνη

Τοσο δυσκολο ειναι τελικα να εχεις τετοια κουκλια;2-3 θα εβαζα ουτως ή αλλως σε τετοια λιτρα..Απογοητευτηκα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-10, 10:35
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Το φιλτρο το εχω οπως μου ειπες και το νερο το ξαναλλαξα πριν κανα μισαωρο.Γαμωτο εγινα αθελα μου βασανιστης ζωων...Σημερα ειπα στον πατερα μου να φτιαξουμε μια μικρη λιμνουλα πισω στον κηπο να βαλω δικα μου ΚΟΙ και του φανηκε καλη ιδεα.Και στο ενυδρειο να βαλω το χρυσοψαρο μου κι ισως του παρω αλλο ενα για παρεα.Τα εχω λατρεψει αυτα τα ψαρακια!
Πάνο, αυτό που δεν χρειάζεται αυτή η στιγμή είναι σίγουρα πανικός. Ότι έγινε, έγινε και προσπαθούμε να φτίαξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Χμμμμμ, δεν είναι κακή η ιδέα για "μικρή" λιμνούλα για ΚΟΙ. ΥΠόψην σου όμως ότι και αυτή η λιμούλα απαιτεί κάποια βασικά πράγματα. Μην παρασυρθείς στην ιδέα και τον ενθουσιασμό και το μετανοιώσεις στο άμεσο μέλλον.

Μικρή λιμνούλα για ΚΟΙ, θα πρέπει να είναι περισσότερο από 4000 λίτρα (για να βάλεις μόνο 4-5 ΚΟΙ και να είσαι απόλυτα σωστός). Απαιτεί χρήση φίλτρου, ροή νερού, μεγάλη επιφάνεια, κοντινή πρόσβαση υδατοπρομήθειας και ΔΕΗ, όπως και άλλα βασικά που θα συζητήσουμε όταν το αποφασίσεις.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές