|
|
||||
|
||||
![]()
Παρόμοια κατάσταση πριν από λίγες μέρες... Το ένα έφερε το άλλο... Απόψεις απο το forum διάβασα και την πέρασα χωρίς απώλειες... Εγώ προχώρησα σε θεραπεία με φάρμακο...το costapur της σερα.. καλό διάβασμα στις οδηγίες χρήσης, αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι.... Ανέβασμα της θερμοκρασίας (σε βαθμό που να την παλεύουν τα ψάρια), και σβυστά φώτα κατα την θεραπεία.... 7 μέρες τα είχα σβυστά με διάλειμμα στη μέση(εγώ) μιας μέρας για να δω τι γίνετε.... Έναν παρα λίγο να τον χάσω αλλά το περασε... Στη συνέχεια μια γενναιά αλλαγή νερου, (εγώ έφτασα το 70% του ενυδρείου), μετά το τέλος της θεραπείας...
Τέλος προσωπικά μετά έβαλα και άνθρακα για να μαζέψει ότι απόμεινε απο τα φάρμακα και ότι άλλο είχε.... Βλέπω οτο αρκετοί δοκιμάζουν και με αλάτι.. Δεν έχω εμπειρία και δεν μπορω να εκφέρω γνώμη... Καλή επιτυχία. |
|
|||
|
|||
![]() ευχαριστω φιλε μου, οσα περισσοτερα γραψεις τοσο περισσοτερο θα βοηθησεις.. με ΝΟ2 ειχες προβλημα? εστρωσε τελικα? εγω φοβαμαι πως αν ριξω φαρμακο και αφησω το ενυδρειο χωρις αλλαγες νερου για μια βδομαδα θα φτασουν 5 κιλα τα Νο2.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όταν σκάνε μύτη όλα μαζί.... ![]() Τόσο υψηλά νούμερα δεν είχα... Συνεχόμενες μετρήσεις και αν ξεκινήσεις την θεραπεια κράτα κανα 3 μέρες...(πάντα με βάση τις οδηγίες χρήσης...) δες την πορεία, δοκίμασε μια αλλαγή και ξανα κάνε θεραπεία?? αλλες 3 μέρες?? Όλα όμως είναι υποθετικά...Η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της δεδομένα... Απλά υπομονή...Σίγουρα κράτα τη θερμοκρασία υψηλή καθώς έτσι επιταχύνεται ο κύκλος ζωής του παράσιτου... Να θυμάσαι το φάρμακο ή το αλάτι καθαρίζουν τα παράσιτα που αιωρούνται στο νερό... αυτά που είναι πάνω στα ψάρια είναι προστατευμένα απο το σώμα του ψαριού.... Μόλις μεγαλώσουν και βγούν απο το σώμα τότε επιδρά το φάρμακο...(κάθε φάρμακο.. φυσικό ή βιολογικό..). ..και στο τέλος εγώ τα έριξα και πρόσθετες βιταμίνες και είδα διαφορα... πήραν τα πάνω τους.... (ας φτάσουμε όμως πρώτα εκεί...) Καλό είναι και άλλοι φίλοι να δώσουν απόψεις και εμπειρίες.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ηδη απο χθες που 30αρισα τη θερμοκρασια ειδα καλυτερα αποτελεσματα στο ick σημερα το πρωι...καποια white spots ειχαν χαθει, οχι ολα... ελπιζω να ειναι ευκολο στελεχος να την περασουμε ευκολα.. ταϊσμα ελαχιστο εε?? |
|
||||
|
||||
![]()
Το ικ εμφανιστηκε γιατι κατι δεν πηγαινε καλα και τα ψαρια ηταν συνεχεια στρεσαρισμενα! Εκτος του ιδιου του παρασιτου πρεπει να καταπολεμησεις και την αιτια που εμφανιστηκε! Και στη περιπτωση σου -λογικα- ειναι αδυναμη βιολογια στο φιλτρο σου!
Το ιδιο το ικ δεν σκοτωνει τα ψαρια! Οταν αποκολληθει και κολυμπησει ελευθερο αφηνει πληγες στο ψαρι που αυτες μολυνονται και ξαναρχιζει παλι ο κυκλος απο την αρχη! Τα φαρμακα οντως το σκοτωνουν οταν κολυμπαει το παρασιτο και οντως αυξανωντας τη θερμοκρασια επιταγχυνεις το κυκλο του. Κατα τη γνωμη μου ειναι σημαντικο να θεραπευεις τις αιτιες και το ικ αντιμετωπιζεται ευκολα με το αλατι! Το ταισμα που ρωτας εχει σχεση με την ικανοτητα του φιλτρου να διασπασει την αμμωνια και τα ΝΟ2! Πιστευω αν μηδενισεις αμμωνια, ΝΟ2 Τα ΝΟ3 ειναι χαμηλα σε συνδυασμο με αλατι (στα φυτα που εχεις λιγο κακο θα κανει) και υψηλη θερμοκρασια ολα θα πανε καλα! Μη πανικοβαλεσαι ... Οταν κανεις αλλαγες νερου προσπαθησε να "σιφωναρεις" οσο πιο πολυ μπορεις απο το βυθο ... Χρησιμοποιησε ενυδρειακο αλατι η χοντρο τυροκομικο (χωρις προσθετα ροης κ.λ.) ... διαλυσε το σε νερο ενυδρειου και ριχνε σιγα σιγα στο ενυδρειο ... Οταν αυξανεται η θερμοκρασια στο νερο μειωνεται το οξυγονο ... Μια αεραντλια ειναι απαραιτητη αυτη τη στιγμη!
|
|||
|
|||
![]()
στην παρουσα φαση φιλε γιωργοη αμμωνια ειναι στο 0 εδω και αρκετες μερες, δεν υπαρχει ιχνος αμμωνιας, οντως τα Ν03 δεν ειναι τρομακτικα αλλα το προβλημα ειναι στα Ν02 και αποτι βλεπω οι αλλαγες νερου απλα δινουν ενα ακομα 24ωρο για να ξαναπολλαπλασιαστουν σε βαθμο απιστευτο,
φοβαμαι μη γυρισω καμια μερα απτη δουλεια και τα βρω στον καναπε να κανουν ζαπινγκ και να τρωνε οτι εχει το ψυγειο ![]() απτν αλλη σκεφτομαι αν ειχα αδυναμη βιολογια, δεν θα επρεπε να εχω και αμμωνια? υπαρχει περιπτωση να μου διαφευγει κατι? τεσπα κρισιμα τα επομενα 24ωρα... by the way αλατι που βρισκουμε?? |
|
||||
|
||||
![]()
Δε θελω να σε μπλεξω με ονομασιες και παραξενα πραγματα για αυτο θα στα γραψω οσο πιο απλα μπορω!
Στο φιλτρο αναπτυσσονται 2 ειδη βακτηριων! Το ενα "τρωει" την αμμωνια και σαν αποτελεσμα (υποπροϊον) δημιουργουνται τα ΝΟ2 και το αλλο τρωει τα ΝΟ2 και σαν αποτελεσμα (υποπροϊον) δημιουργουνται τα ΝΟ3 .. Στη περιπτωση σου αυτα που "τρωνε" τα ΝΟ2 δεν επαρκουν ... και για αυτο μετρας ΝΟ2 .. Ειναι πολυ παραξενο να γινεται αυτο! Ποσο ph εχεις? ![]() Αλατι αγοραζεις απο πετσοπ το ενυδρειακο η αν βρεις πουθενα χοντρο τυροκομικο .. το ιδιο ειναι!
|
|