|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Nitrosomonas και Nitrobacter... αποτι φαινεται στα πρωτα ειμαι καλα αλλα τα νιτροβακτηριδια μαλλον εχουν το προβλημα...απο την αλλη σκεφτομαι πως γινεται να παραγουν 25mg no3 και οχι οσο χρειαζεται/υπαρχει? κουρδισμενα ειναι? επηρεαζονται απο το ph? δεν εχω μετρησει ποτε... φοβαμαι να ρωτησω σε πετσοπ για ενυδρειακο αλατι μην μου πιασουν τα οπισθια, φανταζομαι οπου πουλανε τυροκομικο θα ειναι πολυ πιο φτηνο...(σαν τις λαμπες ενα πραγμα εε?) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Nitrifying bacteria have long generation times due to the low energy yield from their oxidation reactions. Since little energy is produced from these reactions they have evolved to become extremely efficient at converting ammonia and nitrite. Scientific studies have shown that Nitrosomonas bacterium are so efficient that a single cell can convert ammonia at a rate that would require up to one million heterotrophs to accomplish. Most of their energy production (80%) is devoted to fixing CO2 via the Calvin cycle and little energy remains for growth and reproduction. As a consequence, they have a very slow reproductive rate. Nitrifying bacteria reproduce by binary division. Under optimal conditions, Nitrosomonas may double every 7 hours and Nitrobacter every 13 hours. More realistically, they will double every 15-20 hours. This is an extremely long time considering that heterotrophic bacteria can double in as short a time as 20 minutes. In the time that it takes a single Nitrosomonas cell to double in population, a single E. Coli bacterium would have produced a population exceeding 35 trillion cells. None of the Nitrobacteraceae are able to form spores. They have a complex cytomembrane (cell wall) that is surrounded by a slime matrix. All species have limited tolerance ranges and are individually sensitive to pH, dissolved oxygen levels, salt, temperature, and inhibitory chemicals. Unlike species of heterotrophic bacteria, they cannot survive any drying process without killing the organism. In water, they can survive short periods of adverse conditions by utilizing stored materials within the cell. When these materials are depleted, the bacteria die. *Temperature* The temperature for optimum growth of nitrifying bacteria is between 77-86° F (25-30° C). Growth rate is decreased by 50% at 64° F (18° C). Growth rate is decreased by 75% at 46-50° F. No activity will occur at 39° F (4° C) Nitrifying bacteria will die at 32° F (0° C). Nitrifying bacteria will die at 120° F (49° C) Nitrobacter is less tolerant of low temperatures than Nitrosomonas. In cold water systems, care must be taken to monitor the accumulation of nitrites. *pH* The optimum pH range for Nitrosomonas is between 7.8-8.0. The optimum pH range for Nitrobacter is between 7.3-7.5 Nitrobacter will grow more slowly at the high pH levels typical of marine aquaria and preferred by African Rift Lake Cichlids. Initial high nitrite concentrations may exist. At pH levels below 7.0, Nitrosomonas will grow more slowly and increases in ammonia may become evident. Nitrosomonas growth is inhibited at a pH of 6.5. All nitrification is inhibited if the pH drops to 6.0 or less. Care must be taken to monitor ammonia if the pH begins to drop close to 6.5. At this pH almost all of the ammonia present in the water will be in the mildly toxic, ionized NH_3 ^+ state. Συμφωνα με τα παραπανω .. Σε χαμηλα και υψηλα ph τα βακτηρια σταματουν την λειτουργια τους η και πεθαινουν κιολας! Δε το εχω επαληθευσει αφου σε μενα λειτουργει ο κυκλος μια χαρα και ας εχω ph 4,80 - 5,5 ... ισως παιζει ρολο και η θερμοκρασια ... ![]() Οσο για τις τιμες των ενυδρειακων ... εχεις πιασει το νοημα! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
δεν το αμφισβητω αλλα μου φαινεται κουφο να ψοφανε η να μην αναπτυσσεται η αποικια λογω ph...
![]() ![]() ποσο ph να εχω πια...!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς οι απόψεις είναι καλές... Το ιck θα το καταπολεμήσεις... Προφανώς η αιτία που το προκάλεσε πρέπει επίσης να καταπολεμιστεί.. Τάισμα λιγότερο βεβαίως και παρατήρησε αν έχουν όρεξη να φάνε...και αν όντως τρώνε.. Όπως ο ανθρωπος...,που αρρωσταίνει έτσι το ίδιο και στη φύση.. (έμενα φάγανε τη δεύτερη μέρα...)
και πολύ σωστά όπως αναφέρει ο φίλος, αεραντλια χρεάζεται και μάλιστα αν έχει δυνατότητα ρύθμιση της έντασης, ανέβασε την... για περισσότερο οξυγόνο... Αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά.. και όπως σκεφτόμουνα και γω για τον ευατό μου την προηγούμενη βδομάδα, τουλάχιστο το πάλεψα.. και αν είχα απώλεια θα έκανα οτι μπορούσα..Τελικά την πέρασα.. χωρίς απώλειες.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ηδη με φαρμακα, λιπασματα, ανθρακες και κατι ψιλα εφυγε κι αλλο 25αρι αυτη τη βδομαδα.. απο ορεξη μια χαρα ειναι τα ψαρια (ακομα) μαλιστα τα αρσενικα εχουν μεγαλη διαθεση ζευγαρωματος...αυτο ειναι καπως παρηγορητικο αλλα ξερω οτι αν δεν αλλαξει η κατασταση αμεσα δεν θα κρατησει πολυ.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Τι φαρμακα πηρες ?? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Α!!!! κάτι ακόμη σημαντικό.... Όλες τις μετρήσεις που κάνεις, να τις γράφεις... Ειδικά τωρα που είναι και ποιο συχνές... για να μπορείς να παρατηρείς καλύτερα τα δεδομένα σου... Μπορείς να σημειώνεις ακόμη και τα σημάδια... ή ότι αλλο παρατηρείς...
π.χ εγώ το ick το κατάλαβα σε πολύ αρχικό στάδιο... ,ένα πρωινό άρχισαν τα ψαρια να ξύνονται και να κολυμπάνε κυκλικά.... στην αρχή νόμιζα πως παίζουνε.... αλλά μετά κατάλαβα πως η κίνηση που κάνουν γίνεται για πρώτη φορα....Τα σημαδάκια εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα....Ήδη όμως είχα ξεκινήσει έρευνα για το τι πρέπει να κάνω... |
|
|||
|
|||
![]()
εμενα η εξαρση ηταν αποτομη, το ενα βραδυ μια χαρα το επομενο απογευμα σαν κουραμπιεδες ηταν τα περισσοτερα..
σιγουρα θα υπηρξαν σημαδια που δεν μπορεσα να τα εντοπισω.. ------------------------- Παράθεση:
κανουμε και πλακιτσα εε?? ContraIck αλλα δεν εχω παραλαβει ακομα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 18-02-10 στις 14:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|