|
|
|||
|
|||
![]()
τα ειχα διαβασει τα παραπανω λινκ...
οταν πάρεις μπόλι απο το φίλτρο ειναι οτι καλύτερο! αν παρεις νερο απο στρωμένο ενυδρείο δεν παει να πει πως δεν έχει μικροοργανισμούς απλα εχει μικρότερη συγκέντρωση αρα πιο αργη διαδικασία! δεν ανερω αυτα που λέγονται για το μπόλι! την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικος!!! αν δεις παραπανω ειχα γραψει τις τιμες απο ενα τεστ που εκανα NH4 (αμμωνία). σημερα το επανελαβα για να βεβαιωθω οτι ολα πανε καλα και οι μετρησεις ειναι παλι στο NH4 < 0,05 ![]() ![]() ![]() μάλλον ειναι ο συνδυασμός ολων των παραπάνω που με βοήθησε στο γρήγορο στρώσιμο. δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι το νιτριβεκ δεν εκανε δουλεια οπως λες ![]() παραθέτω μια φωτογραφία απο το ενυδρειο μου. εχει λιγο αλγη πανω στο φυτο αλλα θα μειωσω τον φωτισμό απο οτι διάβασα και μάλλον θα στρώσει! |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν διαβάσες με προσοχή αυτά που σου γράφει παραπάνω.
ΝΗ4=0,05 σημαίνει ότι έχεις αμμωνία Για να είσαι σίγουρος ότι έχει στρώσει πρέπει να μηδενίσει η αμμωνία και τα νιτρώδη (ΝΟ2)που είναι επίσης τοξικά για τα ψάρια και να ανέβουν τα νιτρικά(ΝΟ3). Κάνεις μετρήσεις για τα 2 τελευταία? ------------------------- Με τι τεστ μετρά την αμμωνία? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 20-01-10 στις 11:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε κλεοβουλε το τεστ της JBL με σταγόνες μετραει το ΝΗ4 και μετα διχνει σαν μικροτερη τιμη στο χατρακι το 0,05 δεν εχω την δυνατοτητα να δω αν ειναι 0 γιατι δεν εχει χρωματική αντιστοίχηση στο 0.
αυτο που εχει ειναι το 0,05 και ειναι εκει κοντα το χρωμα στο περιπου μπορει και λιγοτερο και να ειναι 0. να ηταν 0,1 να πω ναι εχεις δικιο αλλα το 0,05 με το 0,1 εχει τεράστια διαφορά! για τα αλλα ΝΟ2 ΚΑΙ ΝΟ3 θελω να αγοράσω υγρά τεστ δεν ειναι καλύτερα??? |
|
||||
|
||||
![]()
Υγρά τεστ είναι καλύτερα(αν βρεις πάρε της API)
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλυτερα ειναι τα υγρα τεστ αν θες πιο ακριβεις μετρησεις οπως σου λεει και ο Κλεοβουλος. (Να προσεχεις τις ημερομηνιες ληξης τους)
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου alex23! Λοιπόν, εγώ θέλω να σταθώ στο θέμα του Sera Bio Nitrivec, είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό το υγρό, γιατί πολύ απλά δεν κάνει απολύτως τίποτα.. και αυτά που λέει τώρα ότι μπορείς να βάλεις ψάρια μετά απο 24ώρες είναι βλα***! Το ξέρω απο έναν φίλο μου που το είχε βάλει στο ενυδρείο του, και όχι μόνο δεν έστρωσε το ενυδρείο, αλλά μετά απο 2 μέρες πέθαναν και τα ψαράκια του.. απο υπερβολική ποσότητα αμμωνίας..
![]() Οπότε Μπόλι άμεσα (ο georgarask θα σου δώσει σίγουρα), και το ΚΟΙ, να βάλεις αγγελία, για κάποιον που έχει λίμνούλα.. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ακομα και "λιμνουλα" ισως δεν ειναι αρκετη γι αυτα !
Η αληθεια ειναι οτι τα ΚΟΙ απαιτουν πολλα κυβικα και καποιο μινιμουμ βαθος λιμνης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
rio 400-παρουσιαση | rockxk | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 19-09-07 15:35 |
νεος στο forum και νεος στο θαλασσινο | makisktm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 38 | 17-03-07 17:38 |
παρουσιαση νεου ενυδριου 500λιτρων | Giwrgos23 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 27-10-06 09:31 |