|
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και απαντάω μόνος μου, αγοράζοντας την κάρτα επέκτασης USB (Ο ΙΙΙ την έχει ενσωματωμένη).
------------------------- Παράθεση:
Στο manual του πάντως γράφει ότι μπορεί. The ProfiLux 3 and ProfiLux 3 eX aquarium computers are able to record measurement data. With Read & Save all new existing measurement data is read out of the ProfiLux and is written into a text-file, ProfiLux 3 stores the time of the pick up so that the same data is not picked up several times. Before saving you have the possibility to determine several formats for the data export. The standard settings are well suited to import the file later easily in Microsoft Excel®. If you select an already existing file for saving, the new data is added to the already existing data, as far as the existing file contains suitable information. This text file can then be opened with e.g. Microsoft Excel® in order to process the data.
Worlds most Gadget Aquarium..almost Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη almost : 17-01-10 στις 20:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δε το κατάλαβες καλά και είναι λογικό αφού δε γνωρίζεις το μηχάνημα... Δεν αναφέρει ότι μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα απευθείας σε βάση δεδομένων (π.χ, MS Access, SQL server, κλπ.) και εγώ ήμουν σαφής: Μίλησα για αποθήκευση σε βάση δεδομένων!
Αυτό που κάνει το P3 (όπως και το P2 εξάλλου) είναι να αποθηκεύει μόνο τοπικά (δλδ. μέσα στο ίδιο το Profilux) και σε κάποια πολύ περιορισμένη μνήμη που διαθέτει. Στο P2 μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 600 τιμές-μετρήσεις συνολικά και ΜΟΝΟ από τα ηλεκτρόδια! Δλδ, δε μπορεί να αποθηκεύσει τιμές από τα άλλα περιφερειακά του Profilux όπως τα 1-10V κανάλια, τις πρίζες, κλπ. Έτσι, αν δεν υπολογίσεις σωστά και ξεπεράσεις τη περιορισμένη αυτή χωρητικότητα της μνήμης και δεν έχεις αποθηκεύσει έγκαιρα και χειροκίνητα (manually) τις μετρήσεις σε κάποιο text αρχείο, τότε οι παλαιότερες τιμές-μετρήσεις που έχει αποθηκεύσει διαγράφονται και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι νεότερες τιμές! Λειτουργεί δλδ σαν κουβάς (bucket) και γίνεται overwrite της μνήμης! Τώρα, το text αρχείο που προκύπτει από τη διαδικασία αυτή πράγματι μπορείς να το επεξεργαστείς με ενα excel, αλλά έτσι και αλλιώς είναι τόσο περιοριστικό το μέγεθος και η ποιότητα του εκάστοτε αρχείου και τόσο "labor-intensive" η διαδικασία παραγωγής του, που πίστεψέ με, δε θα σου κάνει κέφι να ασχοληθείς... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή, όπως θα έχεις καταλάβει, με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μηχάνημα και ιδιαίτερα η αποθήκευση των δεδομένων (για αυτό ρωτούσα πιο πάνω πως συνδέεται με PC), πες μου σε παρακαλώ ποια η διαφορά από τη βάση δεδομένων που λές; (Το XL το καταλαβαίνω, άπαξ και υπάρχουν εκεί τα στοιχεία κάνεις ότι θέλεις).
Και άλλη 1 ερώτηση: αυτό που δεν κάνει με τη βάση δεδομένων, δεν μπορεί με αναβάθμιση λογισμικού να το κάνει στο μέλλον; (Εννοώ αν αποφασίσει ποτέ να το φτιάξει η εταιρεία).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα στη πράξη, η διαδικασία που απαιτείται για να φτάσεις στο στάδιο της επεξεργασίας των δεδομένων του Profilux με τη χρήση ενός excel, είναι χειρονακτική, βαρετή, επισφαλής και χρονοβόρα. Απ' την άλλη, το Reef Status συλλέγει AYTOMATA τα δεδομένα απ' ΟΛΑ τα περιφερειακά του Profilux, τα οποία αποθηκεύονται στο σκληρό σου δίσκο με τη μορφή ενός αρχείου Access ή SQL. Ο SQL server της Microsoft (δε θυμάμαι την έκδοση) είναι δωρεάν και έρχεται πακέτο με τον installer του Reef Status! ![]() Όλα τα υπόλοιπα, μετά τη σωστή εγκατάσταση του Reef Status, είναι πολύ εύκολα. ![]() Παράθεση:
![]() Για τη σύνδεση του Profilux με PC μπορείς να χρησιμοποιήσεις α) το USB module, β) το original RS232 ή γ) ένα καλώδιο μετατροπέα (adapter) serial σε USB. Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο καλώδιο της Sweex χωρίς κανένα πρόβλημα. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
¶ψογος και κατανοητός, σε ευχαριστώ!!
Δεν είχα ανακαλύψει αυτό το forum και δεν είχα πέσει πάνω σε αυτούς τους υπολογιστές όταν παράγγειλα όλη της σειρά της American marine. Τώρα, μου έχει μπει το μικρόβιο και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να μην τα έχω παράλληλα και τα 2 στο ίδιο ενυδρείο ![]() Αν και ο άτιμος είναι φανταστικός..
|
||||
|
||||
![]()
Ερώτηση: Αν βάλεις ας πούμε 4 probe για pH, μπορείς να τα oνοματίσεις ας πούμε pH A1 (Aquarium 1), pH C (Calkreactor), pH K (Kalkwasserreactor), pH A2 (Aquarium 2) ή θα τα βλέπεις pH 1, pH 2, pH 3, pH 4 και θα πρέπει να θυμάσαι ποιό είναι ποιό;
Με ποιά σειρά βλέπεις τις ενδείξεις στο display του; Δηλαδή θα βλέπεις όλα τα pH μαζί (ομαδοποιεί pH, Temp κτλ) ή ας πούμε δείχνει πρώτα ότι έχει από μαμά και μετά ανάλογα με το τι κάρτα έχεις βάλει extra το rollάρει;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο P2+ λοιπόν δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να έχεις 4 ηλεκτρόδια για pH...Αν μπορείς, τότε είσαι οριακά γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλα τα ελεύθερα slots (συνολικά 3 χωρίς το προεγκατεστημένο module). Τώρα στην επίσημη εφαρμογή για PC που έρχεται με το controller δε μπορείς να δώσεις άλλο όνομα. Δλδ, θα τα βλέπεις στο display του controller (ή στην εξωτερική οθόνη) σαν pH1, pH2, κλπ. Όμως, αν χρησιμοποιήσεις την third party εφαρμογή Reef Status τότε μπορείς να δώσεις κάποιο άλλο ενδεικτικό όνομα στα probes σου, το οποίο βέβαια θα φαίνεται μόνο μέσω της συγκεκριμμένης εφαρμογής (είτε τοπικά είτε μέσω web) αλλά και πάλι όχι στο display του controller. Στο P2+ μπορείς να επιλέξεις ποιά probes (ή γενικά ποιές τιμές άλλων περιφερειακών π.χ., φωτισμό ή αντλίες) θέλεις να εμφανίζονται στο κυλιόμενο ή σταθερό display του controller. Μπορείς επίσης να ορίσεις για πόσο χρόνο θα εμφανίζονται οι εκάστοτε πληροφορίες πρίν τις διαδεχτούν οι επόμενες. Αν θυμάμαι καλά, δε μπορείς να ομαδοποιήσεις και δε μπορείς να έχεις περισσότερες από δυο τιμές διαφορετικών ηλεκτροδίων ή άλλων περιφερειακών σε κάθε χρονική στιγμή. Γενικά, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο σημείο αυτό χωρίς όμως να υποβαθμίζουν τη χρήση ή την αξιοπιστία του controller.
aquarium computer, controller, ghl, profilux |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Digital aquarium controller DYI | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 31-12-09 10:10 |
Open aquarium controller DiY project | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 36 | 30-12-09 19:17 |
Bas Aquarium | johnny98130 | Δίσκοι | 6 | 18-11-05 00:48 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |