|
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου το πρόβλημα δεν φαίνεται και πολύ σοβαρό και συνήθως αυτά τα ψάρια αν τους δώσουμε σωστές συνθήκες το ξεπερνούν εύκολα.
Προσπαθούμε πάντα να αποφύγουμε δραστικά φάρμακα,βελτιώνουμε τις συνθήκες του νερού και την ποιότητα της τροφής,απομακρύνουμε στρεσσογόνους παράγοντες. Η μορφή των κοπράνων πιθανότατα δείχνει δυσκοιλιότητα(ή πρόβλημα του πεπτικού)και ίσως να προέρχεται απο κακή διατροφή.Όπως είπε ο Χάρης,τάισμα μόνο με σπιρουλίνα για μια βδομάδα(κάποιοι δίνουν και ελαφρώς βρασμένο και αποφλοιωμένο αρακά)και στη συνέχεια μεγαλύτερη ποικιλία ποιοτικών τροφών 2 φορές την ημέρα απο μικρή ποσότητα(1 μέρα νηστεία την εβδομάδα). Η χρήση ενυδρειακού αλατιού(προτιμώ της API)γίνεται για θεραπεία κυρίως απο εξωπαράσιτα και ελαφρές βακτηριακές μολύνσεις και μύκητες,θολά μάτια,dropsy κλπ και σαν πρόληψη(εγώ βάζω σε κάθε αλλαγή νερού 1γρ/λίτρο περ.). Στην περίπτωση σου θα έκανα μια θεραπεία (5γρ./λίτρο)με αλάτι μαζί με αλλαγή 40% τουλ. του νερού.Αν δεν είχε αποτελέσματα θα χρησιμοποιούσα άλλα φάρμακα ![]() Αυτό που αγόρασες δεν το ξέρω. Πρέπει να κάνεις τις αλλαγές νερού εβδομαδιαίες και 30%των λίτρων σου και να αυξήσεις την ανατάραξη της επιφάνειας. Καλή επιτυχία ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα και παλι!Georgarask ενυδρειο καραντινα δεν εχω αξιωθει ακομα να παρω και τα ταιζω κοκκους της SERA vipagran.Το ψαρακι παρατηρω οτι δεν τρωει σημερα καθολου αλλα ειναι ολο ενεργεια.Την διαιτα με τα σπιτικα φαγητα την σπιρουλινα και τις αλλαγες νερου λεω να τα δοκιμασω αν θελει και το ψαρι φυσικα.Προτιμω να αποφυγω τα φαρμακα για την ωρα και να εξαντλησω τις φυσικες μεθοδους.Αναρωτιεμαι μονο αν το ψαρι γενικοτερα θα αντεξει καποιο χρονικο διαστημα και δεν εχουμε απωλειες.Σας ευχαριστω θερμα ολους!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ? | theodosis_f | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 03-10-09 22:56 |
Παρατηρηση και σωστη διαγνωση... | Nisam | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 18-09-09 12:18 |
διαγνωση ασθενιας | xrele24 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 20-11-08 00:06 |
Διαγνωση ασθενειας σε γκουραμι,επειγον! | vassilios | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 14-12-05 00:05 |
ΘΟΛΟ ΜΑΤΙ? HELP !! Για διαγνωση & θεραπεια. | blue | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 28-09-03 21:19 |