|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι bba σε αρχικο σταδιο. Οποτε η σιεστα δεν θα κανει απολυτως τιποτε.
Βγαζω κι εγω στο δικο μου, και μονο πανω στις πετρες αν κατι παει λαθος με το CO2. Οποτε κατα κει θα κοιταξεις πρωτα, κι επειτα για καποια ελλειψη. Εισαι σιγουρος για τα τεστ σου και κατα συνεπεια και για τα ποσοστα διοξειδιου; |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ - τουλάχιστον ξέρω τι έιναι τώρα!
Για το CO2: μετράω KH=11 με σταγόνες Sera. Για το Ph χρησιμοποιώ υγρό τεστ API, αλλά η χρωματικές διαφορές είναι "λεπτές" και έχω στραβωθεί να το διαβάσω. Κυμαίνεται από 7.2 μέχρι 7.0 Τα αντίστοιχα επίπεδα διοξειδίου είναι 21ppm και 33ppm, οπότε κάπου εκεί ανάμεσα είμαι. Αναρωτιέμαι ομως για την ακρίβεια των υγρών τεστ γενικά. Αν π.χ. είναι "off" κατά 0,2 μονάδες, το πραγματικό μου CO2 θα ήταν μόνο 13. Δεν ξέρω... Έχω παραγείλει και ένα μικρό ηλεκτρονικό Ph-μετρο με υγρά καλιμπραρίσματος για να το διπλο-ελέγξω... Το να βάλω 2χ δόση excel πως το βλέπετε; |
|
|||
|
|||
![]()
Καλυτερα να συνδυασεις σταδιακη αυξηση του co2 (με προσοχη !) και excel σε κανονικη ομως δοση.
Αν δεις την bba να αλλαζει χρωμα, παει να πει οτι πεθαινει. Εμενα μου ετυχε οταν ελειπα για 10 μερες, να βουλωσει ο κυκλοφορητης που κανει την διαχυση και οταν γυρισα ολες οι πετρες μου ειχαν καλυφθει απο πρασινη tufted και bba. Μολις αυξησα το διξειδιο, σε λιγες μερες αρχισε να πεθαινει ετσι απλα. Ποτε ομως δεν εφυγε εντελως, απλως θες μεγενθυντικο φακο για να την δεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια πάντως. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα να βρείς την λύση του προβλήματος. Από όσα γράφεις φαίνονται όλα καλά.
Το ότι κάτι δεν πάει καλά όμως είναι δεδομένο. Προσοχή στην αύξηση του excel. Αν τα φυτά σου είναι γρήγορης ανάπτυξης μπορεί να τα κάψεις (μου έτυχε όταν αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα). Και γιατί???? Γιατί κάτι μικρά σαλιγγαράκια που είχα σφηνώθηκαν στην εξαγωγή του φίλτρου (στον πλαστικό σωλήνα που μπαίνει το νερό στην δεξαμενή) και δεν είχα σωστή ροή νερού. Με μια οδοντογλιφίδα καθαρίζω κάθε βδομάδα τις τρυπούλες
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω ρε παιδιά... Βάζω excel εδώ και 10 μέρες τώρα - άρχισα από την κανονική δόση, και έχω φτάσει στη 2χ δόση (τις τελευταίες 5 μέρες).
Τα φυτά δεν έχουν επηρρεαστεί σοβαρά - ακόμα και η egeria densa κρατάει καλά (έλιωσε αλλά λίγο), ενω το κερατόφυλο σταμάτησε τη γρήγορη ανάπτυξή του αλλά τίποτα παραπάνω. Σαλιγκάρια-γαρίδες επίσης ΟΚ... Η BBA δεν φαίνεται να παθαίνει τί-πο-τα απολύτως. Έκανα κι ένα πείραμα - έριξα 2 κομματάκια από το χαλίκι που είναι καλύμένα με τη μαύρη άλγη σε λίγο excel (σκέτο) και τα άφησα για 5 λεπτά. Μετά τα έριξα πάλι στο ενυδρείο, σε μια γωνιά για να τα παρακολουθώ. μετά από αρκετές μέρες συνεχίζουν να έχουν το ίδιο χρώμα - μάυρο, χωρίς αλλαγή! Οπότε σκέφτομαι ότι αφού το 5λεπτο μπανιο σε "καθαρό" excel δεν έκανε τίποτα, μάλλον τζάμπα το προσθέτω στο ενυδρείο. Πίκρα... Επανεξετάζω όλη τη λίπανση τώρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις μπουκαλα co2?
Tι λιπανση χρησιμοποιεις?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα: "Ενδιάμεση" παρουσίαση, για σχολιασμό & προτάσεις | xontros | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 42 | 16-10-08 17:33 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |