|
|
|||
|
|||
![]()
Αφού μηδένισε η αμωνία, τώρα πρέπει να περιμένεις να μηδενίσουν τα νιτρώδη. Τότε ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου. Κατόπιν, κάνεις μια γενναία αλλαγή νερού 50% τουλάχιστον και ξεκινάς με ψαράκια σιγά σιγά. Όχι όλο τον πληθυσμό με την μια αλλά σταδιακά ανά 7-10 ημέρες. Δεν ξέρω τι τεστ είναι αυτά που μετράς αλλά καλά θα είναι να προμηθευτείς υγρά τεστ API κατά προτίμηση.
Τον άνθρακα βγάλτον από το φίλτρο. Τον βάζουμε είτε για 2-3 μέρες στην αρχή για να καθαρίσει τυχόν χημικά υπόλοιπα ή μετά από χημική θεραπεία. Καλή συνέχεια και υπομονή. Βιολογικό υλικό εκτός φίλτρου δεν νομίζω ότι κάνει δουλειά. Μέσα στο φίλτρο βάλε όσο μπορείς. Μόνο καλό κάνει. |
|
|||
|
|||
![]()
καποια αλλη βοήθεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι άλλο χρειάζεσαι; σχετικά με τις μετρήσεις τα είπε όλα ο space4711. Εγώ απο την πλευρά μου να σου πω οτι μπορείς (και θα ήταν καλό) να αντικαταστήσεις τα ψεύτικα φυτά με αληθινά.... Κοστίζουν λίγο (έως καθόλου αν βρεις κλαδέματα) και μόνο καλό κάνουν. Υπάρχουν αρκετά χαμηλών απαιτήσεων και δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα ή λιπάσματα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον space4711 ...
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
με υγρα τεστ μετραω. για αμμωνια και νιτρωδη εχω τις ΑΡΙ. για νιτρικα (ΝΟ2) εχω ενα αλλο. Δεν θυμαμαι την μαρκα. Οχι tetra παντως. Το ΡΗ ειναι πανω απο 7. Να βγαλω τον ανθρακα? και τι να βαλω στο μισο αυτο κομματι? στο αλλο μισο εχω μονο ενα κιτρινο σφουγγαρι μεσα που ειχε απο την "μανα" του. Ψαρια ακομα δεν ξερω. και φοβαμαι οτι δεν ξερω και πως θα επιλεξω..... Τα αληθινα φυτά τα φοβαμαι......Δεν θελω να μπλεξω με αληθηνα. Γιατι το λες αυτό? για τα καλα που προσφερουν? ή για ομορφια? μαλλον και για τα δυο ε? Αυτο ειναι το τελευταιο που με απασχολει. Ασε που εδωσα 100 ευρω για την διακοσμηση. Το τεστ το κρεμαστο ειναι για ενα μηνα. Τα αλλα που ρωτας ( ph,kh,gh ) που δεν ξερω. Δεν τα μετραω. Πειράζει? ασε που εχω μονο στικακια για τετοια. νομιζω ειχα μετρησει κατι κοντα στο 14. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ευχαριστω πολύ για τις χρησιμες συμβουλες.... σχετικά με τα φυτά, τουλάχιστον προς το παρων δεν βαζω αληθινα. τα γκαπις δεν μου αρεσουν καθολου.... θα δω τι θα βαλω....... ας στρωσει πρωτα.... όταν λες να βάλω βιολογικό υλικό τι εννοεις? μονο τα μακαρονια κανουν? και το κιτρινο απο κατω? το μπλε είναι αλλο? |
|
|||
|
|||
![]()
αλλες 3 φώτο μετά τις αλλαγές.......
διότι δεν μου αρεσε πρώτα.... ηταν πολύ ψεύτικο..... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tην βοηθεια σας παρακαλω!!!!! | doukas07 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 22-07-09 11:02 |
Την βοηθεια σας παρακαλω | spiros1978 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 03-04-08 23:29 |
παρακαλω την βοηθεια σας..... | docrx8 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-01-08 21:01 |
Τη Βοηθεια Σασ Παρακαλω!! | Kiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 26-05-06 10:54 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |