Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Malawi

Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-10-09, 09:29
Το avatar του χρήστη ΜΙΜΗΣ
ΜΙΜΗΣ Ο χρήστης ΜΙΜΗΣ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Τουμπα-Νεα Κρηνη Θεσ/νικη.
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από imichal Εμφάνιση μηνυμάτων
Αμ δε....αχταρμας θα γινει.....

Μα ειναι δυνατον να μείνει η αμμος εκει που θα την τοποθετησεις αρχικά? Τα ψάρια αυτά ΣΚΑΒΟΥΝ και σε μερικές μέρες θα έχει γινει ο πυθμενας όπως αυτά θέλουν.....

αν γινει ο πυθμενας όπως αυτά θέλουν τι πειραζει?
στη φυση ειναι μονο αμμος η μονο χαλικι?

ο βυθος απο τις λιμνες παντος ειναι αχταρμας οπως λες
εχει απ ολα,δεν βρισκεις κοσκινισμενη αμμο χωρις να εχει ουτε ενα πετραδακι μεσα.
εξαλου ο φιλος μας λεει οτι εχει πολυ ψιλοκοκο χαλικι,δεν εχει βοτσαλα για να φυγη ολη η αμμος κατω
http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks

τελος παντον ας κανει οτι θελει.
Παλιά 16-10-09, 16:42
Το avatar του χρήστη persival
persival Ο χρήστης persival δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άγιος Νικόλαος - Ηράκλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην persival Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην persival Send a message via Skype™ to persival
Προεπιλογή

Φίλε Μίμη, η άμμος θεωρώ οτι είναι απο θάλασσα γιατί α) κατά τη διάρκεια του ξεπλύματος έβγαλα αρκετά κοχύλια απο μέσα (νομίζω μόνο στη θάλασσα υπάρχουν αυτά, έτσι δεν είναι και β) εδώ που να τα βρούμε τα ποτάμια για να πάρουμε και άμμο;

Η ερώτηση της ημέρας: Ποιές συγκεκριμένες τροφές μου συστήνετε να ταίζω; βρήκα κάτι συνταγές για να φτιάξω μια κατεψυγμένη μόνος μου αλλά εκτός αυτής θέλει και συμπληρώματα. Αν μπορούσατε να μου πείτε τροφές και ιδανική συχνότητα ταίσματος, θα ήταν οτι καλύτερο!

Ευχαριστώ!!!

PS> Για αρχή έχω μόνο το Spirulina Flakes (Ocean Nutricion). Τρώνε μόνο οτι πέφτει μέσα στο νερό, τα επιπλέοντα κομματάκια δεν ανεβαίνουν να τα φάνε... Πρέπει να πάρω και pellets...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη persival : 16-10-09 στις 18:22 Αιτία: PS>
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-09, 19:45
Senior Member

Προεπιλογή

Μεχρι τωρα γνωριζα οτι η αμμος που πουλουσαν στις μαντρες(οικοδομικη)την μαζευαν απο ποταμια(δοξα τον Θεο υπαρχουν πολλα και εδω και εξωτερικο)
και αυτο γιατι τις θαλασσης εχει αλατι και δεν κανει για οικοδομη(δεν δενει το χαρμανι)

Τωρα μαθαινω οτι περνουν και απο θαλασσα και την πουλαν για οικοδομικη χρηση.Kαθονται και την ξεπλενουν πρωτα?και γιατι να μπουν σαυτη την διαδικασια αφου μπορουν να την παρουν ετοιμη απο ποταμι?

Η μηπως πουλανε αμμο θαλασσας γιατι που ξερεις μπορει να βρεθει κανενας χομπιστας που εχει ενυδρειο και θα παρει μερικα κιλα.

Συγνωμη αλλα θα ξεχασω και αυτα που ηξερα.

Διορθωστε με παρακαλω αν κανω λαθος.
Ισως δεν καταλαβα εγω καλα τη εννοουσε ο Ιασονας(moutralewn) ποιο πανω και ο persival.
Παλιά 17-10-09, 09:21
Το avatar του χρήστη Moutralewn
Moutralewn Ο χρήστης Moutralewn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άνω Γλυφάδα
Προεπιλογή

Μίμη, δεν ξέρω ακριβώς γιατί χρησιμοποιούν άμμο θαλάσσης σε οικοδομές. Κάποιος της "δουλειάς" ίσως να μας διαφωτίσει.

Αύτο που ξέρω απο τον πεθερό μου που είναι της δουλειάς (οικοδόμος) είναι ότι την χρησιμοποιούν σε μονώσεις, ταράτσες, πλακάκια κλπ. Επίσης χρησιμοποιείται και χαλίκι θαλάσσης σε πολλές περιπτώσεις όταν "ρίχνεις πλάκα".

Πάντως οι μάντρες με οικοδομικά υλικά έχουν άμμο θαλάσσης. Έχω πάρει αρκετές φορές με κόστος 2-3€ το σακί. Και είναι όντως άμμος θαλάσσης....όχι κάτι άλλο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-10-09, 09:54
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην persival Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην persival Send a message via Skype™ to persival
Προεπιλογή

Καλημέρα!

Η άμμος είναι θαλάσσης, απο την πλευρά μου δεν έχω αμφιβολία. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που δούλευα ανα τους καιρούς σε οικοδομές πολλές κουβέντες απο τους "μαστόρους" σχετικά. Τώρα βέβαια γιατί την χρησιμοποιούν, αυτό δεν το ξέρω...

Στο θέμα τώρα, οι κιχλιδούλες δεν κάνουν κίνηση να ανέβουν στην επιφάνεια και να φάνε και το κακό είναι οτι σε αντίθεση με το μικρό ενυδρείο όπου τα flakes μετά απο λίγο πάνε κάτω, σε αυτό μένουν στην επιφάνεια (ίσως να φταίει και αυτή η ασπρίλα στην επιφάνεια) και έτσι μένουν νηστικά τα ψαράκια... Είναι επειδή ακόμη προσαρμόζονται στον νέο χώρο ή να ανησυχώ;
Επίσης, πήρα το 2217 στα χέρια μου και κατάλαβα οτι χωρίς να κάνω τροποποίηση στο ενυδρείο, δεν μπαίνει... είναι το ferplast cayman 110 με το εργοστασιακό καπάκι, καμιά ιδέα; Πρέπει να "σπάσω" το καπάκι;

Ευχαριστώ!
Παλιά 17-10-09, 10:06
Το avatar του χρήστη gmanes
gmanes Ο χρήστης gmanes δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηράκλειο - Κρήτη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από persival Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα!

Η άμμος είναι θαλάσσης, απο την πλευρά μου δεν έχω αμφιβολία. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που δούλευα ανα τους καιρούς σε οικοδομές πολλές κουβέντες απο τους "μαστόρους" σχετικά. Τώρα βέβαια γιατί την χρησιμοποιούν, αυτό δεν το ξέρω...

Στο θέμα τώρα, οι κιχλιδούλες δεν κάνουν κίνηση να ανέβουν στην επιφάνεια και να φάνε και το κακό είναι οτι σε αντίθεση με το μικρό ενυδρείο όπου τα flakes μετά απο λίγο πάνε κάτω, σε αυτό μένουν στην επιφάνεια (ίσως να φταίει και αυτή η ασπρίλα στην επιφάνεια) και έτσι μένουν νηστικά τα ψαράκια... Είναι επειδή ακόμη προσαρμόζονται στον νέο χώρο ή να ανησυχώ;
Επίσης, πήρα το 2217 στα χέρια μου και κατάλαβα οτι χωρίς να κάνω τροποποίηση στο ενυδρείο, δεν μπαίνει... είναι το ferplast cayman 110 με το εργοστασιακό καπάκι, καμιά ιδέα; Πρέπει να "σπάσω" το καπάκι;

Ευχαριστώ!
Δοκίμασε να ταΐσεις κάτι σε pellets, που να βυθίζεται... Μικρά όμως για να μπορούνε να τα φάνε... Μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να ξεθαρέψουν και να αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για φαγητό...
Για το φίλτρο, δεν το έχω δει το καπάκι αυτό αλλά μάλλον πρέπει να το κόψεις λίγο για να περάσουν οι σωλήνες...
Παλιά 17-10-09, 11:40
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Moutralewn Εμφάνιση μηνυμάτων
Μίμη, δεν ξέρω ακριβώς γιατί χρησιμοποιούν άμμο θαλάσσης σε οικοδομές. Κάποιος της "δουλειάς" ίσως να μας διαφωτίσει.

Αύτο που ξέρω απο τον πεθερό μου που είναι της δουλειάς (οικοδόμος) είναι ότι την χρησιμοποιούν σε μονώσεις, ταράτσες, πλακάκια κλπ. Επίσης χρησιμοποιείται και χαλίκι θαλάσσης σε πολλές περιπτώσεις όταν "ρίχνεις πλάκα".

Πάντως οι μάντρες με οικοδομικά υλικά έχουν άμμο θαλάσσης. Έχω πάρει αρκετές φορές με κόστος 2-3€ το σακί. Και είναι όντως άμμος θαλάσσης....όχι κάτι άλλο.

Ιασονα σορι εχεις δικαιο.(και ο persival)
Οντος πουλανε και αμμο θαλασσης η μαντρες κατι που δεν το γνωριζα.
Εκανα μια συντομη αναζητηση στο Google και ειναι ετσι οπως τα λετε.
Και παλι σορι για την επιμονη μου.
Παλιά 17-10-09, 19:15
Senior Member

Προεπιλογή

Μερικές φωτογραφίες που κατάφερα να τραβήξω. Δεν είναι οτι καλύτερο αλλά ούτε καλός φωτογράφος είμαι, ούτε καλή κάμερα έχω
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Labido1.jpg
Εμφανίσεις:  454
Μέγεθος:  34,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Labido2.jpg
Εμφανίσεις:  417
Μέγεθος:  25,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Labido3.jpg
Εμφανίσεις:  427
Μέγεθος:  25,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  LabidoBabies.jpg
Εμφανίσεις:  411
Μέγεθος:  29,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  LabidoBaby.jpg
Εμφανίσεις:  434
Μέγεθος:  24,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Labidos3.jpg
Εμφανίσεις:  457
Μέγεθος:  29,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Labidos4.jpg
Εμφανίσεις:  454
Μέγεθος:  38,0 KB  
Παλιά 19-10-09, 18:28
Senior Member

Προεπιλογή

Γεια και πάλι,

Δεν ξέρω αν πρέπει να αρχίσω να ανυσυχώ... σχετικά με το τάισμα μιλάω, σήμερα πρόλαβα ανοιχτό το μαγαζί και πήρα pellets αλλά είχε μόνο μεγάλα. Έτσι τα έσπασα σε μικρά κομματάκια και δοκίμασα... τζίφος! όχι οτι δεν τρώνε, υπάρχει ακόμα αυτή η "γλίτσα" στην επιφάνεια και μέχρι κάτω έφτασαν 2 κομμάτια μεγαλύτερα απο τα υπόλοιπα τα οποία βέβαια δεν μπορούν να φάνε...
Αγόρασα και τα υλικά για να φτιάξω την συνταγή " http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...8&postcount=20 " αλλά ποιος ξέρει αν θα πηγαίνει κάτω...

Καμια έξυπνη λύση;

Ευχαριστω

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές