Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-09-09, 12:43
Το avatar του χρήστη j.p.
j.p. Ο χρήστης j.p. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: prebeza
Προεπιλογή

ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, θα κάνω διορθωτικές κινήσεις όπως με συμβούλευσε και raven, αν κάποιος μπορεί να μου συστήσει κάποιο σύστημα co2 η κάποα συγκεκριμένη όσμωση κατάλληλη για το ενυδρείο μου θα το εκτιμούσα γιατί δεν έχω αρκετή εμπειρία σε αυτά τα συστήματα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-09, 13:24
Το avatar του χρήστη andreas213
andreas213 Ο χρήστης andreas213 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: 'Αρτα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από j.p. Εμφάνιση μηνυμάτων
ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, θα κάνω διορθωτικές κινήσεις όπως με συμβούλευσε και raven, αν κάποιος μπορεί να μου συστήσει κάποιο σύστημα co2 η κάποα συγκεκριμένη όσμωση κατάλληλη για το ενυδρείο μου θα το εκτιμούσα γιατί δεν έχω αρκετή εμπειρία σε αυτά τα συστήματα.
κοιτα μεσα στο φορουμ υπαρχουν προσφορες.εγω αγορασα και ειμαι κομπλε

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-09, 18:59
Senior Member

Προεπιλογή

απλά όταν βλέπω μια μάρκα, δεν μπορώ να κρίνω αν είναι κατάλληλο για τοενυδρείο μου, γι αυτό θέλω να μου προτείνεται κάποια για όσμωση και co2 για να κάνω έρευνα αγοράς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-09, 20:41
Το avatar του χρήστη chrisx
chrisx Ο χρήστης chrisx δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αρτα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην chrisx
Προεπιλογή

Tο ενυδρείο είναι σε αρκετά καλό δρόμο, αν προχωρήσεις στις διορθωτικές κινήσεις που αναφέρανε όλα τα παιδιά παραπάνω, σίγουρα θα γίνει τέλειο. Στο ερώτημά σου τώρα :

RO

Για ρίξε μια ματιά εδώ :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ht=water+waves

Παίζουν βέβαια και οι οσμώσεις της ro-man, όπου ο Έλληνας ο αντιπρόσωπος της http://www.ro-man.gr/ ανέφερε ότι ξαναάνοιξε, τώρα το κατά το πόσο θα ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος (διανομή-επικοινωνία κλπ) είναι στο χέρι του να το αποδείξει.

CO2

Ότι συσκευή και να πάρεις θα σου βγει ακριβότερα από τον "κλασσικό" πια συνδυασμό :

1) Mανόμετρο από aquaristic :
http://www.aquaristic.net/shop.php/s...aram/manometer

2) Και μπουκάλα για CO2 από Πυροσβεστικά Είδη. Αν δεν βρεις Πρέβεζα, όταν έλθεις κάποια βόλτα ¶ρτα παίρνεις από εδώ. Νομίζω ο Ανδρέας (andreas213) πήρε την 5κιλη στα 40 ή 50¤ (αν κάνω λάθος θα σε ενημερώσει αυτός.

3) Μια αερόπετρα για διάχυση.

Φως

Aν δεν θέλεις να μπλέξεις με diy κλπ, έτοιμο συστηματάκι της glomat για 2Χ30 W+ 2 30ρες Τ8 ή μικρότερο.

Χοντρικά με 230-240 ¤ θα έχεις RO, φωτισμό και CO2. Βέβαια δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις όλα μαζί.

Καλή συνέχεια...

ΥΓ :Την riccia για χαλί ξέχνα τη! Υπάρχουν πολλά καλύτερα και δεν θα σου παίξουν και νεύρα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-09-09, 23:58
Το avatar του χρήστη andreas213
andreas213 Ο χρήστης andreas213 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: 'Αρτα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisx Εμφάνιση μηνυμάτων
Tο ενυδρείο είναι σε αρκετά καλό δρόμο, αν προχωρήσεις στις διορθωτικές κινήσεις που αναφέρανε όλα τα παιδιά παραπάνω, σίγουρα θα γίνει τέλειο. Στο ερώτημά σου τώρα :

RO

Για ρίξε μια ματιά εδώ :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ht=water+waves

Παίζουν βέβαια και οι οσμώσεις της ro-man, όπου ο Έλληνας ο αντιπρόσωπος της http://www.ro-man.gr/ ανέφερε ότι ξαναάνοιξε, τώρα το κατά το πόσο θα ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος (διανομή-επικοινωνία κλπ) είναι στο χέρι του να το αποδείξει.

CO2

Ότι συσκευή και να πάρεις θα σου βγει ακριβότερα από τον "κλασσικό" πια συνδυασμό :

1) Mανόμετρο από aquaristic :
http://www.aquaristic.net/shop.php/s...aram/manometer

2) Και μπουκάλα για CO2 από Πυροσβεστικά Είδη. Αν δεν βρεις Πρέβεζα, όταν έλθεις κάποια βόλτα ¶ρτα παίρνεις από εδώ. Νομίζω ο Ανδρέας (andreas213) πήρε την 5κιλη στα 40 ή 50¤ (αν κάνω λάθος θα σε ενημερώσει αυτός.

3) Μια αερόπετρα για διάχυση.

Φως

Aν δεν θέλεις να μπλέξεις με diy κλπ, έτοιμο συστηματάκι της glomat για 2Χ30 W+ 2 30ρες Τ8 ή μικρότερο.

Χοντρικά με 230-240 ¤ θα έχεις RO, φωτισμό και CO2. Βέβαια δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις όλα μαζί.

Καλή συνέχεια...

ΥΓ :Την riccia για χαλί ξέχνα τη! Υπάρχουν πολλά καλύτερα και δεν θα σου παίξουν και νεύρα.
τα ιδια επραξα κι εγω.μανομετρα απο aquaristik μπουκαλα 2 κιλη 40 ευρω (η πεντοκιλη στα 60 μου φιανεται εχει και φωτισμο αυτον που σου λεει ο χρηστος.αργα αλλα σωστα βηματα και ολα θα ειναι ενταξει.οτι αποριες εχεις ρωτα ελευθερα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-09-09, 16:13
Senior Member

Προεπιλογή

ευχαριστώ για τις πολύ χρησιμες πληροφορίες,
αντρέα: την μπουκάλα την ξαναγεμίζεις από εκεί που την πήρες? την συναρμολόγιση την έκανες μόνος σου?
θα επάνέλθω με απορίες που θα έχω σίγουρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-09, 19:39
Το avatar του χρήστη chrisx
chrisx Ο χρήστης chrisx δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αρτα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην chrisx
Προεπιλογή

Tην μπουκάλα στην γεμίζει ο ίδιος με 8-10 ¤ την φορά. Την δική μου 2κιλη συνήθως την γεμίζω ανά εξάμηνο (βέβαια παίζει ρόλο και ο τρόπος που θα την λειτουργείς).
Η συναρμολόγηση δεν είναι τίποτα. Σε 1 λεπτό την έχεις κάνει, βιδώνεις τα μανόμετρα πάνω στην μπουκάλα και από την έξοδο των μανόμετρων με σωληνάκι στο ενυδρείο (στο τέλος έχεις την αερόπετρα ή διαχυτήρα για μικρότερες φυσσαλίδες-καλύτερη διάχυση). Μπορείς να παρεμβάλεις βαλβίδα αντεπιστοφής και μετρητή φυσσαλίδων (και τα δύο μηδαμινού κόστους). Τέλος παίζεις με τις βάνες ώστε να επιτύχεις την επιθυμητή έξοδο.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  co2.JPG
Εμφανίσεις:  408
Μέγεθος:  64,3 KB  

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές