|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα έκανα ακόμη μια δοκιμή με νερό διαφορετικής μάρκας, για να δεις τι γίνεται. Ph 9 σε απιονισμένο ακούγεται πολύ ψηλό...
Αν αφήσεις το νερό να "κάτσει" λίγο, λογικά θα απορροφήσει CO2 από την ατμόσφαιρα, οπότε θα σχηματιστούν καρβονικά ιόντα - αυτό θα πρέπει να ρίξει το Ph _κάτω_ από το 7. Δεν ξέρω γιατί να έχει Ph > 7... Και κάτι άλλο, με επιφύλαξη όμως: στο απιονισμένο νερό είναι αξιόπιστο να μετρήσεις Ph με ηλεκτρόδιο; Νομίζω ότι τα ηλεκτρόδια μέτρησης Ph χρειάζονται παρουσία ιόντων στο νερό για να λειτουργήσουν σωστά (απιονισμένο --> χωρίς ιόντα). Και πάλι με επιφύλαξη... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ!
|
||||
|
||||
![]()
To LIDL (εδώ Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) έχει, και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή - λογικά θα έχει κι εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θυμάσαι πόσο το έχει;
|
||||
|
||||
![]()
Μα τι λετε?
Το απιονισμενο νερο μπορει να εχει ph οτι ναναι... Επειδη δεν εχει καθολου ηλεκτρολυτες μπορει να επηρεαστει απο οτιδηποτε (ακομα και απο το ιδιο το probe του ph-meter) και να δειξει ακραιες τιμες. Οταν αναμιγνυεται με νερό που εχει ηλεκτρολυτες (πχ βρυσης ) περνει αμεσως την τιμη του ph του νερου. Καθως το αραιωνει σιγα σιγα, λογικο ειναι το Ph να πεφτει. Με αλλα λογια η μετρηση pH απιονισμενου νερου δεν εχει νοημα. |
|
||||
|
||||
![]()
OK - σωστό αυτό που λες (για το ότι ουσιαστικά δεν έχει Ph το απιονισμένο).
Αλλά με την απορρόφηση διοξειδίου από τον αέρα δε θα έπρεπε να "αποκτά" Ph<7 λόγω των ιόντων (HCO3- π.χ.); (αφού το αφήσει κανείς εκτεθημένο στον αέρα για κάποια ώρα, εννοείται). |
|
||||
|
||||
![]()
Πως θα το απορροφησει μεσα στο μπουκαλι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι μέσα στο μπουκάλι φυσικά - αφού ανοιχτεί εννοούσα (μάλλον απάντησες πριν το edit μου παραπάνω...)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ασθενειες δισκων | akis.orestiada | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 01-09-10 10:59 |
απιονισμενο? | michael151 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-10-09 17:45 |
Ασθενειες κοραλιων | BLACK EAGLE.. | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 26-03-08 08:56 |
Βιβλίο για ασθενειες ψαριων... | imichal | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 01-02-08 00:31 |
FAO (ασθενειες) | Christina | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 06-10-07 00:33 |