Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-08-09, 16:39
Το avatar του χρήστη GeFior
GeFior Ο χρήστης GeFior δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΩΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα βουνά και της Ελλάδας είναι γεμάτα από τέτοιες πέτρες. Η απλότηταά τους είναι αυτή που μας αφήνει παγερά αδιάφορους, στην προσέγγιση να τις τοποθετήσουμε στο ενυδρείο μας. Μπεζ, απλές, ασβεστολιθικές και δε χρειάζεται να προέρχονται από το Μαλάουι.
Επίσης, ποιός είπε ότι οι συγκεκριμένες πέτρες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τις "ξένες" φεγγαρόπετρες ή τα νταμάρια σε ένα Μαλάουι? Απλά, υπομονή και φαντασία χρειάζεται.
Πες μου σε ποσες νεες παρουσιασεις ενυδρειων ειδες τετοιες πετρες?
Εγω σε καμμια τελευταια.
Προφανως η απλότητα τους δεν πρεπει μας αφήνει παγερά αδιάφορους αν θελουμε ενυδρεια Malawi βιοτοπικα και οχι ενυδρεια που να μας αρεσουν, και αυτο αποδυκνυεται πολυ δυσκολο για πολλους.
Εξ'αλλου σ'αυτο το θεμα που εχω γραψει, περα απο τον Πανο απο Αλεξ/πολη αν και μη κιχλιδας ειναι ο μονος που εκφραστηκε.
Να υποθεσω οτι οι υπολοιποι κιχλιδαδες εχουν καποια δυσκολια να εκφραστουν θετικα η αρνητικα, για το στησιμο και για το ειδος των πετρων που εχω στο ενυδρειο μου, γιατι εχουν ενυδρεια φτιαγμενα λιγο πολυ απο ωραιες, ομορφες και αγορασμενες πετρες, και οχι κοινες απο αυτες που βριθουν στα ελληνικα βουνα οπως λες.
Αν αυτοι ζουσαν διπλα στη λιμνη και ηθελαν να φτιαξουν ενα κιχλιδο-ενυδρειο, πολυ θ'αθελα να μαθω τι πετρες θα χρησιμοποιουσαν.
Παλιά 16-08-09, 22:04
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GeFior Εμφάνιση μηνυμάτων
Πες μου σε ποσες νεες παρουσιασεις ενυδρειων ειδες τετοιες πετρες?
Εγω σε καμμια τελευταια.
Προφανως η απλότητα τους δεν πρεπει μας αφήνει παγερά αδιάφορους αν θελουμε ενυδρεια Malawi βιοτοπικα και οχι ενυδρεια που να μας αρεσουν, και αυτο αποδυκνυεται πολυ δυσκολο για πολλους.
Εξ'αλλου σ'αυτο το θεμα που εχω γραψει, περα απο τον Πανο απο Αλεξ/πολη αν και μη κιχλιδας ειναι ο μονος που εκφραστηκε.
Να υποθεσω οτι οι υπολοιποι κιχλιδαδες εχουν καποια δυσκολια να εκφραστουν θετικα η αρνητικα, για το στησιμο και για το ειδος των πετρων που εχω στο ενυδρειο μου, γιατι εχουν ενυδρεια φτιαγμενα λιγο πολυ απο ωραιες, ομορφες και αγορασμενες πετρες, και οχι κοινες απο αυτες που βριθουν στα ελληνικα βουνα οπως λες.
Αν αυτοι ζουσαν διπλα στη λιμνη και ηθελαν να φτιαξουν ενα κιχλιδο-ενυδρειο, πολυ θ'αθελα να μαθω τι πετρες θα χρησιμοποιουσαν.
Εγώ πάντως τέτοιες έχω χρησιμοποιήσει, σε συνδυασμό με μπεζ, λεπτόκοκκο άμμο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-09, 22:15
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
, περα απο τον Πανο απο Αλεξ/πολη αν και μη κιχλιδας .
κιχλιδας ειμαι και θα ειμαι παντα! ..θεωρω τις κιχλιδες τα πιο ενδιαφεροντα ψαρια! απλα δεν ημουν "αφρικανος" αλλα εδω και λιγο καιρο εχω γινει...
αναπαραγω ομως shell dwellers (neolamprologus stappersi και multifasciatus) οποτε δεν εχω στησει μεγαλα νταμαρια...οι πετρες μου παντως ειναι απο τη θαλασσα διπλα και η αμμος ειναι μπεζ ποταμισια...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 17-08-09 στις 23:37
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-09, 23:31
Member

Προεπιλογή

Πολυ καλα κανετε και στα ενυδρεια σας εχετε πετρες απο παραλιες και οι δυο σας, in the pond και panos, αλλα στη κριτικη σας για το ενυδρειο malawi του giannisqq δεν του λετε τα αυτονοητα, δηλ τι δουλεια εχουν οι ξυλοπετρες σε ενα ενυδρειο Malawi οπως το χαρακτηριζει, για να μην πω και για το καφασι.
In the pond μου εστειλες και δυο φωτο απο την λιμνη, σε μενα, προφανως για τον giannisqq προοριζονταν.
Παλιά 17-08-09, 23:41
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
τι δουλεια εχουν οι ξυλοπετρες σε ενα ενυδρειο Malawi .
δε βαζεις λινκ και δε θυμαμαι που αναφερεσαι..αλλα θα απαντησω γενικοτερα...
"οτι δουλεια εχουν και οι πετρες απο παραλια της Αλεξ-πολης σε ενυδρειο tanganyika"... αν δεν ειναι αιχμηρες και επικινδυνες για τα ψαρια...τι προβλημα να εχουν??
Παλιά 17-08-09, 23:51
Member

Προεπιλογή

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F1%E1%F3%EC%E1
Δηλ. συμφωνεις σ'ενα ενυδρειο που χαρακτιριζεται Malawi να βαζουν τετοιες πετρες μεσα?
Παλιά 18-08-09, 00:01
Senior Member

Προεπιλογή

αν οι πετρες δεν εγκυμονουν καποιους κινδυνους (να απελευθερωνουν επιβλαβη συστατικα..να ειναι αιχμηρες..κ.τ.λ.) και ειναι λειτουργικα τοποθετημενες τοτε δε βρισκω καποιο λογο να διαφωνω...
ΑΝ ομως αναφερεσαι στο βιοτοπικο του θεματος εκει το θεμα αλλαζει....αν θελεις να ειναι πραγματικα malawi ενα ενυδρειο τοτε πας και παιρνεις πετρες απο τη λιμνη στην αφρικη....αυτο ειναι ακραιο φυσικα...αλλα θελω να πω οτι μπορεις να προσομοιασεις τη φυση λιγοτερο η περισσοτερο...η ξυλοπετρα προφανως και δε θυμιζει το φυσικο βιοτοπο αλλα πιστευω πως ο φιλος ηθελε να χαρακτηρισει το ειδος του ενυδρειου και αναφερθηκε σε ενυδρειο malawi..δε νομιζω οτι θελησε να δειξει ποσο προσεγγιζει το βιοτοπο....
οποτε περαν απο το να του προτεινω ενα πιο φυσικο στησιμο δεν αναφερθηκα στην επιλογη των πετρων που οπως ξαναλεω δεν ειμαι γνωστης της κατηγοριας....
Παλιά 18-08-09, 00:19
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
αν οι πετρες δεν εγκυμονουν καποιους κινδυνους (να απελευθερωνουν επιβλαβη συστατικα..να ειναι αιχμηρες..κ.τ.λ.) και ειναι λειτουργικα τοποθετημενες τοτε δε βρισκω καποιο λογο να διαφωνω...
ΑΝ ομως αναφερεσαι στο βιοτοπικο του θεματος εκει το θεμα αλλαζει....αν θελεις να ειναι πραγματικα malawi ενα ενυδρειο τοτε πας και παιρνεις πετρες απο τη λιμνη στην αφρικη....αυτο ειναι ακραιο φυσικα...αλλα θελω να πω οτι μπορεις να προσομοιασεις τη φυση λιγοτερο η περισσοτερο...η ξυλοπετρα προφανως και δε θυμιζει το φυσικο βιοτοπο αλλα πιστευω πως ο φιλος ηθελε να χαρακτηρισει το ειδος του ενυδρειου και αναφερθηκε σε ενυδρειο malawi..δε νομιζω οτι θελησε να δειξει ποσο προσεγγιζει το βιοτοπο....
οποτε περαν απο το να του προτεινω ενα πιο φυσικο στησιμο δεν αναφερθηκα στην επιλογη των πετρων που οπως ξαναλεω δεν ειμαι γνωστης της κατηγοριας....
Ενυδρειο malawi βιοτοπικο και ενυδρειο malawi μη βιοτοπικο, για μενα τα πραγματα ειναι πιο απλα, αν αναφερεσαι σε ενυδρειο malawi εξυπακουεται το βιοτοπικο του πραγματος.
Καλα ειναι τυχαιο που ολα τα ενυδρεια τελευταια ειναι malawi αλλα μη βιοτοπικα, κατι μου λεει οτι ολοι θελουν να τα κανουν βιοτοπικα, αλλα προφανως βλεποντας αυτη τη φωτο δεν τους λεει τιποτα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E3%F1%E1%F6%EF
Παλιά 18-08-09, 06:27
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάνο, εδώ θα διαφωνήσω λιγάκι. Αυτού του είδους ασβεστολιθικές πέτρες, έχουν ακριβώς την ίδια ή παρομοιότυπη σύσταση από αυτές που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Οπότε, δεν είναι ανάγκη να μεταφέρεις πέτρες από το Μαλάουι γι' αυτόν τον σκοπό.

Όταν λέμε ή καλύτερα αναφερόμαστε για το ασβεστολιθικό πέτρωμα, το κολάνι πιάνει αρκετά είδη πετρωμάτων, αλλά όλα τους έχουν ως κύριο συστατικό το ανθρακικό ασβέστιο. Καλύτερα όμως να επικεντρωνώμαστε ΜΟΝΟ στον καθαρά ασβεστόλιθο, που είναι σίγουρο ότι είναι και ασφαλές για το ενυδρείο μας. Οι περισσότεροι ασβεστόλιθοι είναι οργανικά ιζηματογενή πετρώματα που μπορεί να περιέχουν και αραγωνίτη, με όλα όσα αυτό μπορεί να σημαίνει. ¶ρα το χρώμα και μόνο, είναι σε θέση να προσδιορίσει με ασφάλεια τη σύσταση (λευκό μέχρι ώχρα).

¶λλα πολύ γενικά ασβεστολιθικά πετρώματα είναι οι ασβεστολιθικοί σχιστόλιθοι, ασβεστολιθικοί τόφφοι, όπου οι πιο πάνω κατηγορίες περιέχουν δεκάδες άλλες παραλλαγές με λίγο διαφορετικές χημικές συστάσεις, π.χ. τραβερτίνης, άργιλος, μάργες, πηλίτης κ.α.

Πιο επικίνδυνα ασβεστολιθικά πετρώματα πρέπει να θεωρούνται οι ασβεστολιθικοί σχιστόλιθοι, γιατί, λόγω της σύστασης τους, τα συστατικά ορυκτά δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους, αλλά τάσσονται σαν ξεχωριστά στρώματα μέσα στο πέτρωμα. Τέτοια πετρώματα, μπορεί να είναι και επικίνδυνα για ένα ενυδρείο, γιατί ενδέχεται να εσσωκλείουν και επικίνδυνες ενώσεις. Αντιδρούν με το ακουαφόρτε και μπορούν να ξεγελάσουν, γιατί αυτά τα περτώματα μπορούν να συναντηθούν σχεδόν με όλα τα χρώματα, αναλόγως των ορυκτών τους. Μεταξύ άλλων, μπορεί να εσσωκλείουν ενώσεις όπως μοσχοβίτη, χαλαζία, ακτινόλιθο, χλωρίτη, τρεμολίτη, αλλά μπορεί επίσης να εσσωκλείουν και μέταλλα.

Προσοχή λοιπόν.

Παράθεση:
Εγω ειμαι πιο απολυτος, αν μπορουσα να το φτιαξω απο πετρες malawi θα το εκανα, αφου δεν μπορω θα βρω οτι πιο πλησιεστερο σε πετρα υπαρχει.
Και ως γνωστον αν θελεις το απολυτο θα πλησιασεις το σχετικο, αλλοιως...
Φίλε GeFior, φυσικά δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, γιατί είναι σαφές ότι προσωπικά επικροτώ αυτή σου την άποψη, χωρίς βέβαια να προσπαθώ με νύχια και δόντια να υποβάλω την δική μου, στους άλλους.

Γνωρίζω λίγα πράγματα από γεωλογία, καθότι ασχολούμαι αρκετά με τα πετρώματα και τα απολιθώματα. Ειδικός σίγουρα δεν είμαι, αλλά μπορώ να σου πω με ασφάλεια, ότι και η Ελλάδα είναι διάσπαρτη, χωρίς καμία παραλλαγή, από τα συγκεκριμένα πετρώματα που μιλάμε εδώ και μέρες. Ο γνήσιος ασβεστόλιθος, κατέχει μια πολύ ψηλή θέση από τα πιο διαδεδομένα πετρώματα σε τούτη τη γη. Όπου και να ψάξεις για αυτό το πέτρωμα (Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία) θα το βρεις με την ίδια συσκεκριμένη σύσταση. Δε μπορώ να σου το πω πιο απλά. Είτε φέρεις πέτρες από το Μαλάουι, είτε τις πάρεις από την Ελλάδα, ασβεστόλιθος είναι ένας και μοναδικός, με μια διεθνή ονομασία.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Για μένα το τελευταίο πράμα που θα με απασχολούσε σε ένα Βιοτοπικό ενυδρείο θα ήταν, το αν η πέτρες μοιάζουν πολύ η λίγο. (σαν μορφολογία και ίσως λίγο στο χρώμα)
Πιστεύω στο θέμα συστατικών θα έπρεπε να είναι σχεδόν τα ιδία.
(νομίζω ότι ένας χομπιστας δε θα γίνει και επιστήμονας για να βάλει μερικές πέτρες.)
Θεωρώ ότι υπάρχουν βασικότερα πράγματα που θα έπρεπε να δίνετε προσοχή.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε Βασίλη, ότι υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή, αλλά διαφωνώ με την άποψη σου σχετικά με τις πέτρες. Αφού θέλουμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν τις ίδιες συνθήκες με το βιότοπο που μας αρέσει, γιατί να μην προσπαθούμε να προχωρούμε ένα βήμα μπροστά κάθε φορά? Τί σχέση π.χ. έχουν τα νταμάρια με την Μαλάουι? Για εμένα προσωπικά πιστεύω ότι έχουν ακριβώς την ίδια θέση (ξένα αντικείμενα) με ένα κομμάτι ξύλο στο ενυδρείο αυτό.

Πιο πάνω έχω πει κάποια απλά πράγματα και προτρέπω όποιο άλλο παιδί από το φόρουμ γνωρίζει περισσότερα από γεωλογία, να εκφράσει και αυτός την άποψή του, ή καλύτερα να τα πει με πιο επιστημονική προσέγγηση.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 18-08-09 στις 06:52
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-08-09, 00:05
Το avatar του χρήστη dinos99
dinos99 Ο χρήστης dinos99 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αγία Βαρβάρα(Αθήνα)
Προεπιλογή

δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσπαθεις τοσο εντονα να επιβαλεις την γνωμη σου....οτι δουλεια εχουν οι ελληνικες βουνισιες στα μαλαουι ενυδρεια,αλλο τοσο εχουν και οι ξυλοπετρες.....απο την στιγμη που αρεσουν στον ιδιοκτητη του ενυδρειου και τα ψαρια του ειναι μια χαρα και με τις καταλληλες συνθηκες δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.
προσομοιοση κανουμε εξαλλου με τα μεσα που διαθετουμε και που μας αρεσουν στο ματι...διαφορετικα κανενας δεν θα ειχε ενυδρειο αλλα θα αφηναμε τα ψαρακια στο βιοτοπο τους.

Υ.Γη κινηση σου να αναφερεις ενυδρειο και ονομα δεν ειναι καθολου σωστη.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές