|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η απάντηση στα ερωτήματα σου είναι ότι απλά κάποιοι βάριουνται είτε να ψάξουν για κατάλληλες πέτρες η να αφήσουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να τρέχουν στα βουνά και στα λαγκαδιά για μερικές πέτρες.
ο κόσμος μαθαίνει στο έτοιμο και στο εύκολο και συμβιβάζετε εύκολα αντί να κάνει μεγάλο κόπο. Εδώ όλοι μας πάνω κάτω βαριόμαστε να κάνουμε αλλαγές νερού που είναι διπλά μας το ενυδρείο. Και εσύ πιστεύεις να τρέξουν κάποιου για πέτρες. Τα παλιά πόστ είναι μονό για χομπιστες που θέλουν πραγματικά να μάθουν όσο γίνετε περισσότερα για τα ψαριά τους, η γενικά για το ενυδρείο. Οι περισσότεροι περνούν ψαριά ότι νάνε (ψαρόσουπες) και το μονό που τους νοιάζει είναι αν αρρωστήσουν είναι πως θα τα θεραπεύσουν. Γενικά ο τρόπος σκέψεις πρέπει να είναι πρόληψη και γνώση πριν κάνουμε οτιδήποτε. Υ.Γ. φίλε μου νομίζω ότι ξέχασες ότι αναφέρεσαι σε ελληνικό κοινό που όπως γνωστό είμαστε ότι νάνε. Όσο για τα καραβιά και τα ναυάγια να σου πω ότι είναι τόσο λάθος όσο και το να φυτεύεις 20 διαφορετικά φυτά από διαφορά μέρη του κόσμου σε ένα χώρο 1Χ1 λες και στην φύση βλέπουμε τέτοιο θέαμα. Απλά το θέμα των καραβιών έχει την λογική του παπαγάλου το κάνει παρατηρήσει ένας και μετά αρχίζουν όλοι να παπαγαλίζουν. Έχουμε μπερδέψει το τι είναι καλό για τα ψαριά και το τι είναι καλό για την δικιά μας αισθητική.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ψαρια μπορει οντως να μην ενοχλουνται απο το ναυαγιο, αλλα οταν αυτο συνηθως συνοδευεται και απο φουξια φωσφωριζέ βυθο με γαλαζια βοτσαλα εκει υπαρχει θεμα... Και τα φυτα αν τα στησεις ασχημα μπορει αισθητικως να μην ειναι ωραια. Αλλη προσπαθεια και ασχολια θελει για να βαλει κανεις 20 φυτα οπως λες και αλλη 20 καραβια... Και συνηθως οποιος ψαχνεται μαθαινει. |
|
||||
|
||||
![]()
1. Παιδιά, εγώ πάλι έχω δικιά μου φιλοσοφία γύρω από το θέμα επιλογής πετρωμάτων και άμμου για ενυδρείο Μαλάουι.
(Προσωπική εκτίμηση) Μετά από αρκετό καιρό μελέτης και ανταλλαγής πληροφοριών, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα σκουρόχρωμα (σχεδόν μαύρα) νταμάρια είναι μακράν εκτός του πραγματικού βιότοπου της λίμνης αυτής, όπως βέβαια και ο κατάλευκος άμμως που τόσο πολύ χρησιμοποιούμε. Έχω ψάξει γι' αρκετό καιρό το θέμα των χρωμάτων και σύστασης (πετρωμάτων/άμμου) της λίμνης αυτής και έχω καταλίξει ότι κυμαίνεται από ανοικτό μπεζ ώς σκουρόχρωμη ώχρα. Ποτέ δε θα συναντήσεις μαύρα πετρώματα και βεβαίως ποτέ νταμάρια. Οι μεγελύτερες ποσότητες του νερού στη λίμνη αυτή, εισέρχονται μέσω ποταμού, που μεταφέρει μαζί του διάφορα ασβεστολιθικά ιζήματα, που δικαιολογούν την πολύ ψηλή σκληρότητα του νερού, κάνοντας το αρκετά αλκαλικό. Τα ιζήματα αυτά, κατακάθονται στον πυθμένα, δημιουργώντας το ανοικτό χρώμα (άμμου). 2. Η αλήθεια είναι ούτε και εγώ έχω κανένα πρόβλημα με τα καραβάκια ή τις απομιμήσεις πρετρωμάτων, ριζών και φυτών. Φτάνει βέβαια να προέρχοναι από αξιόπιστη πηγή χωρίς χημικά και χρώματα. Ούτε και τα ψάρια φαίνεται ενοχλούνται από την παρουσία αυτών των απομιμήσεων και ούτε βέβαια είναι σε θέση να ξεχωρίσουν και να "ανακαλύψουν" ότι το καράβι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι θέμα καθαρά γούστου, αν και προσωπικά έχω αντίθετη άποψη. Θα προσπαθήσω να παροτρύνω κάποιο φίλο να επιλέξει καλύτερα φυσικά υλικά που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πραγματικό βιότοπο των ψαριών που φιλοξενούμε, αλλά δε θα επιμείνω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να ειπα καποιος που εχει μελετησει το θεμα σε βαθος, αλλα στο τελος....απογοητευση. Το πηγες στο απολυτο και μετα το εφερες στο κιτς.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δημιουργια ταπητα | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 13-04-08 21:20 |
δημιουργια δημοσκοπισης | orck | Greek Aquarist's Boards | 1 | 14-02-08 16:49 |
Δημιουργια Background | spookie | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 3 | 28-09-07 08:47 |
ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ | ΓΙΩΡΓΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-05-04 19:11 |