|
|
|||
|
|||
![]()
ναι εχουν γινει ολα τα παραπανω,οχι ακριβως ετσι βεβαια,αλλα με διαδικασια τεχνιτη απο ο,τι μας ειπε αυτος στο pet shop.
Κατα τα αλλα δεν υπαρχει κατι ασυνηθιστο στο ψαρι,συμπεριφερεται φυσιολογικα. |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη??
|
|||
|
|||
![]()
Εννοουσα τεχνιτη διαδικασια τη διαδικασια με τα βακτηρια σε μπουκαλακι που μας εδωσαν στο πετ σοπ.
Εδω και δεκα μερες φαινεται να μην υπαρχει κανενα προβλημα.Τελικα αγορασαμε μεγαλυτερο ενυδρειο,ειναι 30 λιτρων.Θα ηθελα να ρωτησω αν θα μπορουσα να βαλω σε αυτο το ενυδρειο μια γαριδα και ενα apple snail.Ειναι δυνατο σε αυτα τα λιτρα? ![]() Επιπλεον,εχει σταματησει ο μονομαχος να δημιουργει φυσαλιδες οπως αρχικα.Μπορει να σημαινει κατι?Κατα τα αλλα δεν φαινεται να εχει αλλο προβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
αν και η εμπειρεια μου ειναι μικρη βλεπω οτι σχεδον ολοι αμφιβαλουν για το ''τεχνιτο'' στρωσιμο(μαζι τους και εγω)....(αν καταλαβα καλα ειναι συσκευασμενα βακτηρια)
γιατι στην αρχη και εγω εβαλα αυτα τα βακτηρια ![]() ![]() μετα εμαθα.... ![]() το καλητερο νομιζω ειναι να βρεις μπολι απο καποιον |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον συνονόματο - αν το στρώσιμό σου έγινε αποκλειστικά με βακτηρίδια, μπορεί να μην έγινε καθόλου. Κι εγώ τα αγόρασα στην αρχή, και δεν είδα να κάνουν καμμιά δουλειά.
Στη θέση σου θα αγόραζα άμεσα τεστ για αμμωνία και Νο2, για να δεις σε τι κατάσταση είναι το νερό σου (+αλλαγές νερού αν μετρήσεις ΝΗ3 ή Νο2 πάνω από το μηδέν), και θα έβρισκα μπόλι από κάποιον στην περιοχή σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως σου γραφουν τα παιδια βαλε μπολι να εισαι σιγουρος!! Τα τεστ για αμμωνια και ΝΟ2 και ΝΟ3 ειναι απαραιτητα για να ξερεις τι γινεται... Μη στηριζεσαι μονο στις συμβουλες των πετσοπ ... Εκτος οτι θελουν να πουλησουν προϊοντα σκεψου οτι διατηρουν αυτα τα υπεροχα ψαρια σε ποτηρακια ... Οπως και να εχει μαλλον εχεις αστρωτο φιλτρο ακομα αρα κανε συχνες αλλαγες και βαλε μια αγγελια για μπολι....
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω
![]() Εδώ να σημειωσουμε οτι ειμαστε κοπελες ![]() Κανουμε συχνες αλλαγες στο νερο σημερα παντως παρατηρησαμε οτι το ψαρι προσπαθησε 5-6 φορες να πεταχτει εξω... Χθες τελικα αποφασισαμε να παρουμε μια γαριδα και ενα apple snail. Στην αρχη τα κυνηγουσε συνεχεια και τα δυο,δεν τα αφηνε σε ησυχια. Η γαριδα δεν γνωριζουμε τι ειδος ειναι...Ειναι καπως γκριζοκιτρινη και δεν μοιαζει και πολυ σε καποια απο αυτο το κειμενο με τα ειδη που υπαρχει εδω...Ισως και να ειναι ιδεα μας βεβαια!Παρατηρησα οτι το πρωτο βραδυ μετα τη συγκατοικηση,η γαριδα ειχε αλλαξει χρωμα,προς το πορτοκαλι!!Γιατι συνεβη αυτο? ![]() Επισης εχω την αισθηση οτι ο μονομαχουλης πρεπει να τσιμπαει το apple snail...Σημερα το ειδαμε να μην εχει τις κεραιες τοσο μακριες οπως την ημερα που το αγορασαμε και τα ματια του ηταν κοκκινα και πρησμενα.Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο περα απο το να το απομονωσουμε? Ειναι τελειως αντικοινωνικο το ψαρι μου... ![]() Επισης,στο ενυδρειο υπαρχει φυσικο φυτο,βοηθαει αυτο στην αναπτυξη των βακτηριων?? Και παλι ευχαριστουμε για την βοηθεια σας ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|