|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε βαλε φελιζολ και εισαι οκ.... οταν ειναι να κανεις αλλαγη σετ απ το μονο που δεν θα σε απασχολει ειναι το πλακακι η το φελιζολ....
εχεις να βγαλεις αμμο και πετρα που οταν θα φτασεις στον πατο θα κανεις το σταυρο σου.... το φελιζολ δεν μπαινει σαν διακοσμιση αλλα για τους κραδασμους σε περιπτωση πτωσης οπως σου ειπαν και πιο πανω.... το πλακακι πιο πολυ ζημια μπορει να κανει αν πεσει καμια πετρα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
thanks θανο! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Διαβαστε την παρουσια του ενυδρειου μου.
Προφανως και δεν βαζεις τις πλακες ΚΑΡΥΣΤΟΥ κατευθειαν πανω στο πατο του ενυδρειου. Τωρα η σωστη και ασφαλη τοποθετηση των πετρων ειναι ενα αλλο μεγαλο κεφαλαιο, κατι που δεν μπορει να γινει με τη χρηση ομοιομορφων και στρογγυλεμενων πετρων οπως κανουν πολλοι εδω. Τις πλακες Καρυστου δεν τις βαζω για να αποφυγω το σπασιμο απο μια πτωση πετρας, αλλα για διαχειση του βαρους των πετρων και μιλω για βαρος 60-80 κιλων για καθε πλευρα.
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβαινω τι ηθελες να κανεις αλλα σε περιπτωση πτωσης καποιας πετρας ισως εχεις προβλημα...
οχο για το βαρος αν κοιταξεις την δικη μου παλια παρουσιαση εχω μεσα γυρο στα 100-120 κιλα πετρες και ειναι πανω σε φελιζολ.... χωρις κανενα προβλημα.... το φελιζολ αποροφαει τους κραδασμους σε αντιθεση με οτι αλλο σκληρο υλικο μπει κατω απο τις πετρες....
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείτε να βάλετε και λαινερ (φύλλα pvc) είναι υλικό που φτιάχνονται οι λίμνες.
Υπάρχει στην αγορά από πάχος 0,3 έως 1.5 cm (μπορεί να υπάρχει και ποιο χοντρό). Είναι ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου. Κόβετε σε ότι διαστάσεις θέλετε. Μπορείτε να βάλετε πολλά φύλλα πάνω σε αλλά. Δεν επιπλέει. Έχει ελαστικότητα. Είναι υλικό που μοιάζει με σαμπρέλα μονό που αυτό ενδείκνυται για χρήση σε ψαριά. Αφού στρωθεί αυτό το υλικό μετά μπαίνει άμμο από πάνω και πιστεύω είστε μια χαρά. (δε το έχω δοκιμάσει στην πράξη αλλά θεωρώ θα κάνει δουλειά).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και τελως παντων σε μια πτωση πετρας αυτα που κινδυνευουν πιο πολυ ειναι τα πλαινα και μπροστινα και ισως τα πισω τζαμια. Το φελιζολ λοιπον εχει δοκιμαστει και ξερουμε τα καλα και τα κακα του. Θ' αθελα να ακουσω κι'αλλες λυσεις περα απ' το φελιζολ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω μεχρι τωρα το ενυδρειο ειχε μονο κιχλιδες και παντα παρα πολλα κιλα πετρες με κανενα προβλημα και πτωση. το οτι επιμενουμε για το φελιζολ στα νεα παιδια ειναι για να ειναι πιο ασφαλεις.... τελος οσα χρονια εχω το φελιζολ δεν εχω δει κανενα προβλημα για να ψαξω για αλλα υλικα...
|
||||
|
||||
![]()
Να τονίσω και έναν ακόμα παράγοντα της χρήσης του φελιζόλ (εκ΄τος απο την προστασία σε περίπτωση πτώσης πέτρας).
Ένας βασικότατος λόγος είναι ότι το αφρολέξ είναι "πορώδες" και πολύ μαλακότερο υλικό απο οποιαδήποτε πλάκα (και γενικότερα απο οποιοδήποτε σκληρό υλικό), κάτι που σημαίνει ότι κατανέμει καλύτερα και ευκολότερα την πίεση η οποία δημιουργείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν κάποιος θελήσει να βάλει στον πάτο φελιζόλ και απο πάνω πλάκες, θα είναι ΟΚ αλλά και πάλι την περισσότερη δουλειά θα την κάνει το φελιζόλ. Επίσης η πιθανότητα της πτώσης κάποιας πέτρας υπάρχει πάντα σε ενυδρείο με κιχλίδες που είναι φημισμένες για τις σκαπτικές ικανότητές τους. Όσο και σίγουροι να είμαστε για το στήσιμό τους. Η πιθανότητα αυτή εξαλείφεται σε περίπτωση που κολληθούν καλά οι πέτρες με σιλικόνη.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτό για τα κάτω στρώματα | alexinio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 21-10-08 12:31 |
Αρτέμια κάτω από το Μικροσκόπιο | Θανάσης | Φωτογραφίες μελών | 2 | 03-06-07 21:24 |
Αρχισε η κάτω βόλτα?? | tsikis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 22-04-07 10:16 |
Πληγές κάτω από τα πτερύγια | sakis1976 | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 27 | 27-12-05 12:02 |
Κεφάλι κάτω? | a$wto$ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 30-11-04 15:19 |